Aracın üstüne çamaşır makinası atan komşu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız arkada görünen siyah şey kapı değil balkon demiri. Adam girişe park etmemiş yani. Neyse alacağı tazminatla gider yeni 1.4 TSi DSG Fr alır en azından, yenilemiş olur aracını. :D

Ben "görüyorum ve artırıyorum" diyip bi çekici çağırır, bu aracı aynen bu şekilde varsa o arkadaşın arabasının üstüne atardım.

Madem bu kadar delisin. Alırsın bir duba çakarsın oraya. Hadi aracın sahibi daha deli olsa çekip vursa ne yapacaksın?
Karayolları Trafik Kanunu Madde 14 – Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak;
a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,
Yasaktır.

Karayolları Trafik Kanunu Madde 14 – Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak;
a) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,
Yasaktır.
Belediyeleri yasaklasalar her şey çözülecek aslında.
Duvar gibi kasis yapan onlar. Her yeri kazıp bırakan onlar. Kaldırım yapmak yerine kaldırım daraltan yine onlar. Her köşeyi park yerine çevirip, birde üstüne at hırsızı kılıklı tiplere peşkeş çeken yine onlar... Daha varda çok uzar, gerek yok.

Belediyeleri yasaklasalar her şey çözülecek aslında.
Duvar gibi kasis yapan onlar. Her yeri kazıp bırakan onlar. Kaldırım yapmak yerine kaldırım daraltan yine onlar. Her köşeyi park yerine çevirip, birde üstüne at hırsızı kılıklı tiplere peşkeş çeken yine onlar... Daha varda çok uzar, gerek yok.
Avantalarını aldıkları inşaat, işletme gibi yerlere yolun yarısından fazlasını işgal etme izni veriyorlar, bence dediğiniz gibi belediyeleri kaldırsalar İstanbul trafiği rahatlayacak.

bence benim görüşüm şöyle park ettiğimiz yer kime ait ? belediyeye yani ortak kamu malı olarak geçiyor dükkan sahibine veyahut apartman sınırları içinde mi değil ?ee o zaman vergi verdiğim ve kullanmaya hakkım olan ortak kamu malı olan alanı istediğin gibi kullanıp park edebilirim yasal bir zaruri durum yoktur bence

Evin tapusunda eğer apartmanın önünde park yeri var ise yazıyor. Örneğin bizim apartman 13 dairelik ve önünde de 6 araçlık park yeri var. Bazı dairelerde (sanırım buna tapu hazırlanırken rastgele ya da müteahhitin belirttiği daireye göre) park yeri tahsis ediliyor ve tapuda belirtiliyor. Bizim tapumuzda yazmıyorken karşı komşumuzun 1 park yeri var gözüküyor.

+ Babaa, arabanın üstüne çamaşır makinası atmışlar. Hem çamaşır makinesi atmışlar hem de boya dökmüşler. Makinayı attınız bari boyayı dökmeyin. Şimdi boyayı dökmemiş olsalar insan tavanı değiştirip aynı arabayla devam eder ama şimdi gel gör ki.. (çaat)

Sahibindende bir keresinde rastgelmiştim, tavan sacı değişmiş bir tane doğan vardı. Ne kadar doğrudur bilemem.

Yani hani bildigim kadariyla şase ile tek parca olarak ya kaynaklanir yada percinlenir tavan

Sahibindende bir keresinde rastgelmiştim, tavan sacı değişmiş bir tane doğan vardı. Ne kadar doğrudur bilemem.

Tofaşın şase numarasi bile degistirilebiliyor yanliz :)

Tavan sacı değişir, komple de değişir hatta. For example ;

Tofaşlar ne ki, şasi numarasnın olduğu bölümü aktardığın sürece başka arabaya nakilde yaparsın, yapıyorlar :))

Ya Arkadaşlar duba yasakta çamaşır makinesi atmak yasal mı yasaksa yasak çakarım dubaları. Bulsunlar yazsınlar cezayı yazık değil mi çamaşır makinesine nasıl kıydın

Birincisi umarım full kaskosu vardır ikincisi adam nereye park etsin uzayamı malum sokaklarda park etmeyi sürücülerde istemez çıkarken vuranlar geçerken sürtenler çocukların oyun oynarken zarar vermesi hiç bir araç sahibi istemez eskiden otoparkı olmayan bir apartmanda oturduğumuz için empati yapıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...