Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Akdeniz sıcağı ve virajlı rampalara rağmen test gibi rotadayız Adana - Mersin - Anamur (Gidiş-Dönüş).Nasyonal yollar bol bol viraj ve ışıklar... Ortalama hız 56 km/s ve klima aralıksız açık. Şartlara göre tüketimden gayet memnunum değerlerde bunlar :D

WhatsApp Image 2026-08-20 at 01.20.00 (2).jpegWhatsApp Image 2026-08-20 at 01.20.00 (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-08-20 at 01.20.00 (3).jpegWhatsApp Image 2026-08-20 at 01.20.00.jpeg

1.6 TDI DSG Skoda Octavia

Çekmeköy --> Beylikdüzü --> Büyükçekmece tarafı --> Ataşehir --> Çekmeköy

Mall of her zaman ki gibi ciddi trafik, dönüşte de e5 üzerinde toriuma gelmeden inilen kısımda heralde bi 10 dakika ciddi dur kalk trafiğe takıldım.

Ekstra aman az yaksın diye kollamadım normal akışta trafiğin gerisinde kalmadan çoğu zaman özellikle e5 üzerinde mevcut trafikten hızlı akıtarak gerçekleşmiş bir sürüş.

KM arşa doğru emin adımlarla gidiyor :D 200 olmadan ayrılıyorduk güya : D

1787718512639.jpeg

1.6 TDI DSG Skoda Octavia

Çekmeköy --> Beylikdüzü --> Büyükçekmece tarafı --> Ataşehir --> Çekmeköy

Mall of her zaman ki gibi ciddi trafik, dönüşte de e5 üzerinde toriuma gelmeden inilen kısımda heralde bi 10 dakika ciddi dur kalk trafiğe takıldım.

Ekstra aman az yaksın diye kollamadım normal akışta trafiğin gerisinde kalmadan çoğu zaman özellikle e5 üzerinde mevcut trafikten hızlı akıtarak gerçekleşmiş bir sürüş.

KM arşa doğru emin adımlarla gidiyor :D 200 olmadan ayrılıyorduk güya : D

Ekli dosyayı görüntüle 56564
aslında ort. hıza göre normal gibi, kadranla pompa verisi arasında fark var mı çok? Bide psikolojik km sınırı geçilmiş, 250'ye kadar yolu var artık 😁

ben de güncel çekeyim,

1.6 cdti astra J manuel klima açık, 2 kişi, dengesiz şehir içi sürüşü;
ort tüketim: 7.5 litre
ort hız: 35 km/h

2.0 tdci powershift mondeo klima açık, 2-5 kişi, dengesiz şehir içi sürüşü;
ort tüketim: 10 litre
ort hız: 27 km/h

ort sıfırlamadan sancaktepe - gölcük git-gel yapıldı, tüketim 8.2'ye düşmüş.

• Üzgün
Tepkiler: bt
IMG_7841.jpeg
Antalya-İstanbul dönüş ortalaması.
Antalya şehiriçi ve dönüşte gurbetçilerle radarı göze alarak gazlama ve ist şehiriçi dur kalk dahil.
İlginç şekilde şanzımandan dolayı 150-170 aralığında daha az yakıyor, İstanbula girmeden 5.1'di.
Bir kere daha iyi ki dedirtti.

Ioniq 5 63 kW DVR, Bursa-Istanbul arası 1 saat feribotta klima çalıştı, 3 kişi full dolu bagajla geldik.

IMG_0636.jpeg

Söke-Bursa arası da 18 yaktı, 15-16 olsa iyi diyecektim ama şu halde bir Tesla değil. Yine de sudan ucuza götürüyor, 1100 TL şarj maliyetiyle geldik.

1.2 tüplü i20 yakıtı ile bu performans, gayet iyi
Şarj alınan yere göre de çok değişebiliyor, yolda 16 TL'ye de DC şarj var 9 TL'ye de, aradaki maliyet farkı asıl buradan çıkıyor. Sökede 12 TL'den, Susurlukta 11 TL'den şarjla bu maliyetler oluyor, 14-15 arası şarjla muhtemelen LPG ile kafa kafaya ya da bir tık daha pahalı hale gelecektir, bu da uzun yolda mantık sınırlarını zorluyor bana göre. En azından LPG ile şarj istasyonu mu bozuk, şarj hızı kaç, neresi daha ucuz, araba ile istasyon uyacak mı gibi dertler olmuyor ve 30 dk 90'a gelmesi için beklemiyorsun. Tabii bekleme mevzusu bir çok araçtan daha iyi, gerçekten 200 kW'lık istasyonda 15 dakikada 80'e gelmesi epey mutlu ediyor.

Son düzenleme:
Şarj alınan yere göre de çok değişebiliyor, yolda 16 TL'ye de DC şarj var 9 TL'ye de, aradaki maliyet farkı asıl buradan çıkıyor. Sökede 12 TL'den, Susurlukta 11 TL'den şarjla bu maliyetler oluyor, 14-15 arası şarjla muhtemelen LPG ile kafa kafaya ya da bir tık daha pahalı hale gelecektir, bu da uzun yolda mantık sınırlarını zorluyor bana göre. En azından LPG ile şarj istasyonu mu bozuk, şarj hızı kaç, neresi daha ucuz, araba ile istasyon uyacak mı gibi dertler olmuyor ve 30 dk 90'a gelmesi için beklemiyorsun. Tabii bekleme mevzusu bir çok araçtan daha iyi, gerçekten 200 kW'lık istasyonda 15 dakikada 80'e gelmesi epey mutlu ediyor.
Mikrodalga için süre çok uzun değil mi ya :D şakası bir yana elektrikli arabalar gerçekten çok iyi tercihler ama şimdilik uzun yolculuklar yerine evde kullanmak evde şarj etmek mükemmel bedavaya araba kullanıyor gibi oluyor bir çok arkadaşımdan duyduğum bu benim kahve parasına arabayı şarj edip 1 ay kullanıyorlar :D hatta geçenlerde hesaplamıştık km başına 55 kuruş falan yapıyordu yanılmıyorsam.

Mikrodalga için süre çok uzun değil mi ya :D şakası bir yana elektrikli arabalar gerçekten çok iyi tercihler ama şimdilik uzun yolculuklar yerine evde kullanmak evde şarj etmek mükemmel bedavaya araba kullanıyor gibi oluyor bir çok arkadaşımdan duyduğum bu benim kahve parasına arabayı şarj edip 1 ay kullanıyorlar :D hatta geçenlerde hesaplamıştık km başına 55 kuruş falan yapıyordu yanılmıyorsam.

Hesabı iyi yapmak lazım şarj alırken, ben o yüzden sorun yaşamıyorum :D örneğin şarj alacağım yeri ve yemek yiyeceğim ya da kahve içeceğim, gezeceğim yeri önceden belirleyip hareket ediyorum. Bugün yemeği zor yedim mesela, 20 de taktım şarja 15 dakikada 80 e geldi, yedim çıktım derken 100 olmuştu.

Ben vururum kafayı her yerden de yakıt alabilirim, yolda izde bırakmasın uğraştırmasın deniyorsa hala ilk tercih olamaz, sebebi hala çözülemeyen olağanüstü entegrasyon hataları, her şarj istasyonunun kendi uygulamasına kayıt olup kişisel bilgi vermek zorunda olmanız. Arabada Plug&Charge özelliği de var, eğer istasyonlar destekliyor olsaydı hiç telefona gerek kalmadan soketi taktığınız gibi şarj olmaya başlıyor. Ne teknolojiler var, hepsinden mahrumuz.