Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Büyük motorun yük altındaki avantajı yakıt olarak belli oluyor
ayrıca çekişten çok fazla kayıp olmadan gidebilmesi de büyük rahatlık, yarım gazın üstüne çıkmadan gidiliyor rahat rahat.

Bazı yerlerde vitesin 6'dan 4'e düştüğü oluyor ama çoğu arabada düşmek gerekiyor. Bide mondeonun cc'si agresif davranıyor, belki dengeli gazla 1 vites düşürerek çıkacağın yeri cc açıkken bi anda 2 vites düşürüyor, sabitlediğin hızın aşağısındaysan dip gaz yaparak o hıza çıkıyor.

Ayrıca motor freni de baya kuvvetli, ağırlığa rağmen minimum düzeyde fren yaparak gittim çoğu yerde. 3 kademeli rejeni olan ev'de 2. kademede kullanıyormuşsun gibi. 1.6 dizellerde bu kadar etki olmuyor mesela.

eğer ist - ankara arası gibi yol olsaydı ort hız 130-140 civarındayken bile 6-6.5 üstüne çıkmazdı, orada da akıtarak rahat gidebiliyor.

Fiat Panda 2011 1.2 69hp

Kastamonu merkez - çatak kanyonu - horma kanyonu - kastamonu merkez şeklinde aralarda başka yerlere uğramalı bol tırmanmalı 220km lik bir rota yaptık 3 kişi. 100km/7.44 litre LPG (pompa
Kastamonu - Ankara 2 kişi 110-120 yi çok geçmeden yol şartlarına göre geldik. Başlarda hem yokuş iniş çıkışlarında arabanın hızının düşmesi hem de yoğun yağış nedeniyle daha yavaştık sonra normale döndü.

Pompa verisi 100km/5.85lt LPG ortalamamız olmuş

Kastamonu - Ankara 2 kişi 110-120 yi çok geçmeden yol şartlarına göre geldik. Başlarda hem yokuş iniş çıkışlarında arabanın hızının düşmesi hem de yoğun yağış nedeniyle daha yavaştık sonra normale döndü.

Pompa verisi 100km/5.85lt LPG ortalamamız olmuş
Tek rakibi Topolino

Kia Picanto 1.2 AMT Tiktak kiralama. Atalar-Göztepe D100 kullanımı. Trafik vardı.

20260518_161513.jpg

@Chefkaya hocam yorumunuz nedir

2013 Mondeo 2.0 D 163hp Powershift
243.500 km,

rota: sancaktepe - rahmiye - marmaris olmak üzere 780 km

5 kişi + full bagaj, klima kapalı, yazlık takılı, sıcaklık 8-15 derece arası.

bilecik bozüyük'e kadar babam, uşak banaz'a kadar ben, denizli girişine kadar babam, muğla girişine kadar abim, geri kalanı ablam kullandı. Farklı sürüş tarzlarına maruz kaldı araba :d ,

genel olarak hız sınırlarına uygun kullanım oldu. Tabi dengesiz sürüşlerden dolayı sabit hızlı gidiş olamadı pek. Ben sabit gitmeye çalıştım. Gece olduğundan dur-kalk trafik minimum düzeyde.

ort tüketim: 6 litre
ort hız: 50-55 km/h
1000059595.jpg

aynı rotanın zıttı, bu sefer rahmiyeye uğramadan direkt eve gidiş oldu. Sakaryadan itibaren e80 kullanıldı.

denizli civarına kadar babam, uşak sivaslı tarafına kadar abim, bilecik bozöyük'e kadar tekrardan babam, sonrasında tamamen ben kullandım.

kütahyayı geçene kadar klima %70-90 seviyesinde açık, sonrasında kapalı. Mümkün mertebe hız sınırı neyse onda gitmeye çalıştık. Ben genel olarak +10 km/h ile gittim.

genel ort tüketim: 6.3 litre
genel ort hız: 63 km/h

kadran verisine göre total 24 saat yolculuk yapmışız, harcadığımız yakıt da 97 litre. Yola çıkarken depo fulldu, 2 defa 1500 ₺'lik yakıt aldık, gün sonunda yaklaşık çeyrek depo yakıt kaldı. Hesaplamaya göre birebir tutuyor.

G30 520i b48 zf8
İzmir Ankara
4 yetişkin dolu bagaj
Güzergahta dur kalk trafiği çok var. Bütün kalkışlar seri şekilde. Bir de bayram öncesi trafiği vardı. Yakıt ekonomisi gözetmeden kullandım. Dikkat etsem 0.5-1 lt daha az yakardı.
IMG_3923.jpeg