Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Bir yakınımda bulunan w214 e180’in verisi:
IMG_8789.jpeg

Mercedes-Benz W212 E350CDI 4matic Malatya-Konya-Malatya yakıt tüketimi. Enjektörlerde pislik olduğundan yakıtı biraz fazla.
20250428_203145.jpg

Skoda Favorit 1.3 Karbüratörlü - LPG li aracın yıllar sonra tüketimini bi ölçtüm. En son buji değiştirip hava filtresi ve lpg filtresi değişimi ile birlikte bi gaz ayarı yaptırdım. İki kere depo ölçümü yaptım, ikisinde de iş gidiş geliş trafiği gibi yoğun trafikler olmadı.

Birinci ölçümde depo fullendi, Ankara içinde Dikmen ve Şentepe gibi dik ve uzun yokuşları olan yerlere toplamda 4-5 kez çıkıldı inildi, yoğun akıcı trafiklere girildi lpg tüketimi 9.4 litre / 100km olarak ölçüldü. (bu depoda gaz 23.89tl den alındı)

İkincisinde ise öyle tırmanışlar nerdeyse hiç olmadı, biraz daha şehir içi dur kalklara girildi bikaç kısa rolantide çalışma oldu bunlar dışında bulvarlarda 80-90 sabit gitmenin bol olduğu çok da yoğun anlarda çıkılmayan bi ankara trafiğiydi. Bu depoda da tüketimimiz 10,1 litre / 100 km oldu. (bu depoda gaz 22.49tl den alındı)

Tüketimler halkımıza yüksek gelebilir; bu arabanın 32 yaşında, karbüratörlü, fabrika verisi olarak 50-55 beygir civarlarda (ne kaldıysa) olduğunu ve bu büyük şehir trafiğinin akışına uymaya çalışırken ne kadar zorlanabileceğini göz ardı etmemek lazım

Son düzenleme:
99 polo 1.6'nın (manuel) benzin deposunu yakıtı hesaplayabilmek adına ilk kez tam olarak doldurdum (malum yol bilgisayarı yok). tamamen ankara içi, yer yer çevre yolu (gidebildiği kadar), dur-kalk, bazen sakin, bazen gazlamalı redline'lı derken aşırı karma gezdiğim 1-2 hafta sonucunda yanlış hesaplamıyorsam 244,5 km'de 18,52 litre benzin tüketmiş. bu da sanırım 100km'de 7,5 litre, 12.05.2025 itibariyle km başına da 3,5 liraya yakın bir para yapıyor. şehir içinde benzinle geziyorum, ekstra olarak sanırım bir pistonumun süpaplarında sorun var bundan dolayı rölantide çiğ benzin kokusu geliyor. bunlara rağmen düşük geldi açıkçası, ben sırf süpaplardan dolayı 9'dan aşağı değildir diyordum. belki de yanlış hesaplamış olabilirim ondan dolayı tekrardan yakıt alıp km'yi sıfırladım ilerleyen günlerde tekrar ölçeceğim.

99 polo 1.6'nın (manuel) benzin deposunu yakıtı hesaplayabilmek adına ilk kez tam olarak doldurdum (malum yol bilgisayarı yok). tamamen ankara içi, yer yer çevre yolu (gidebildiği kadar), dur-kalk, bazen sakin, bazen gazlamalı redline'lı derken aşırı karma gezdiğim 1-2 hafta sonucunda yanlış hesaplamıyorsam 244,5 km'de 18,52 litre benzin tüketmiş. bu da sanırım 100km'de 7,5 litre, 12.05.2025 itibariyle km başına da 3,5 liraya yakın bir para yapıyor. şehir içinde benzinle geziyorum, ekstra olarak sanırım bir pistonumun süpaplarında sorun var bundan dolayı rölantide çiğ benzin kokusu geliyor. bunlara rağmen düşük geldi açıkçası, ben sırf süpaplardan dolayı 9'dan aşağı değildir diyordum. belki de yanlış hesaplamış olabilirim ondan dolayı tekrardan yakıt alıp km'yi sıfırladım ilerleyen günlerde tekrar ölçeceğim.
O yaştaki 1.6 motor için çok iyi değerler. Volana diferansiyeli aksı direkt bağlayıp motoru dışarı ginger gibi salsanız o motor yine o kadar yakar :d