arasındaki fark neden bu kadar ondan ağır olmasımı sadececlio 1.5dci yakmaz, sportage ise 13-14 bile yakabilir.
arasındaki fark neden bu kadar ondan ağır olmasımı sadececlio 1.5dci yakmaz, sportage ise 13-14 bile yakabilir.
Motorun gucu, turu ve surus sartlari dusunuldugunde normal gibi dursa da boyle sakin kullanimli uzun yol suruslerinde dusuk hacimli bir motorun daha az yakmasini bekliyor insan. Zira benzer sartlarda benim 1.25 82 hp fiesta aracim 7'nin ustune cikmiyordu uzun yolda ki bu sartlarda 7 litre en ust rakamiydi. Zorlamaya baslayip 140'in uzerinde sabit gitmeye basladigimda 8'lerin ustunu goruyordu. İ20 bana biraz fazla gozuktu.araç benim değil.
1.2 85hp atmosferik manuel hyundai i20.
5kişi+dolu bagaj+ klima açık.
otobanda 100le giderken yakıt tüketimi 8.2 litre.
bence tüketimi kötü değil.
clio 1.5dci yakmaz, sportage ise 13-14 bile yakabilir.
Hsonu Ankara-Karabük-Zonguldak-Ankara yaptım. Tüketim 4.6lt/100kmPeugeot 308 1.6 Hdi.
Alındığından beri yapılan km:1136
Kullanım: %50 şehir içi %50 uzun yol
Şehir içi: Kisa mesafe, iş trafiği, motor tam isinmadan kapatma, bol bol çalışır vaziyette bekleme. Ortalaması 6.4
Uzun yol: Ankara-Zonguldak gidiş dönüş ara ara gazlamali ara ara sakin kullanimla 4.6
1136km ortalaması ise 5.5
Günden bir kare;
Ekli dosyayı görüntüle 23327
Son depo İstanbul Libadiye trafikli, Kocaeli'nin tepelerine tırmanmalı ortalama 6.1 lt/100kmDağa tırmanmalı, arada da gazlamalı tüketim 6.5 lt/100km