2012 Volvo S60 T4 PowerShift 180 HP
Şehir dışı ağırlıklı karışık sakin kullanım, klima hep açık
Şehir dışı ağırlıklı karışık sakin kullanım, klima hep açık

Bu 1.4 Egea'larla ne yapılırsa yapılsın ortalama tüketimi 6.5-7 arası olurmuş gibi duruyor.Şehir içi sakin kullanım, 8000in herhalde bir 2000'i şehirlerarasıdır, onu da belirteyim. Klima çok büyük oranda açık.
Ekli dosyayı görüntüle 51761Ekli dosyayı görüntüle 51762
Şehir dışı dikkatsiz kullanım, bagaj silme dolu, üç kişi, klima hep açık. Salihli-Denizli arası.
Ekli dosyayı görüntüle 51763Ekli dosyayı görüntüle 51764
Bizim Egea tatile gitti geldi,Bu 1.4 Egea'larla ne yapılırsa yapılsın ortalama tüketimi 6.5-7 arası olurmuş gibi duruyor.Cross'ta jant&lastik ebatından 0,2 koyuyorum =)
Ankara-Antalya gidişte 4.8, dönüşte 5.6 ile yolculuk yaptığımız oldu 90-110 arası hızlarda arabayı yormadan kullanarak. Ya da ankara-kayseri arası öyle çok yokuşu virajı olmayan yerlerde yine 110 u çok geçmeden 5 civarlarında yakıtı dert etmeden sürerek gittiğimiz oldu. Ama bu dediklerim çok gerçekçi tüketimler değil sollamada ara hızlanmalarda falan sakınmadan gittiğimizde 5.5-6 civarları iyi yol şartlarında, 6.5-7 arası öyle virajlı yokuşlu yollarda göreceğimiz gerçekçi tüketimler galiba. Bir de 2019 sonlarına doğru gelen emisyon güncellemesiyle yakıtların bi miktar arttığı söyleniyor, bizim araç güncelleme öncesi.Bu 1.4 Egea'larla ne yapılırsa yapılsın ortalama tüketimi 6.5-7 arası olurmuş gibi duruyor.Cross'ta jant&lastik ebatından 0,2 koyuyorum =)
Çok düşük ortalamalarla uzun yol seyahatleri de olur, 10+ tüketimle şehir içi kıyametleri de olur illa ki. Benim demek istediğim tamamen uzun dönem karma kullanım verisi.Ankara-Antalya gidişte 4.8, dönüşte 5.6 ile yolculuk yaptığımız oldu 90-110 arası hızlarda arabayı yormadan kullanarak. Ya da ankara-kayseri arası öyle çok yokuşu virajı olmayan yerlerde yine 110 u çok geçmeden 5 civarlarında yakıtı dert etmeden sürerek gittiğimiz oldu. Ama bu dediklerim çok gerçekçi tüketimler değil sollamada ara hızlanmalarda falan sakınmadan gittiğimizde 5.5-6 civarları iyi yol şartlarında, 6.5-7 arası öyle virajlı yokuşlu yollarda göreceğimiz gerçekçi tüketimler galiba. Bir de 2019 sonlarına doğru gelen emisyon güncellemesiyle yakıtların bi miktar arttığı söyleniyor, bizim araç güncelleme öncesi.
Konuya mesaj yazmışken Favorit için verilerimi paylaşmış olayım;
Ankara içi kullanılmış 196km lik depo ölçümünde ortalama olarak 10.3 litre lpg / 100km ölçtüm son depoda. Yoğun trafik saatlerinde kullanılmadı yazardım eskiden olsa ama Ankara artık her saat yoğun
Ekli dosyayı görüntüle 51768
2014 Astra J HB 1.6 CDTI 136hp manuel,
205.454 km
Rota: Sancaktepe - Pendik - Umuttepe olmak üzere 96.3 km,
Pendiğe kadar 2 sonra tek kişi + bagaj, klima pendikten sonra %15 seviyesinde açık, bölgesel dur-kalk trafik, yol boyunca d100'den gidildi, bol bol ara hızlanma yavaşlama yapıldı
ort tüketim: 5.8 litre
ort hız: 50.7 km/h
Bukadar basıp ortalama hızın 55 te kalması ilginç. Bukadar basıp 5.6 dahada ilginç.Ekli dosyayı görüntüle 51850
Ek olarak;
Umuttepe - rahmiye - umuttepe - rahmiye - umuttepe - izmit batı gişeler - kurtköy gişeler - sancaktepe yapıldı.
bu süreçte tek kişi + 30kg yük, klima izmit batı ile kurtköy arası %15 seviyesinde açık, heri kalanında fan ya da cam açık. Lastik basınçları ön - arka 33, hava sıcaklığı 18-25 arası değişken.
izmit batı - kurtköy - sancaktepe hariç sakin kullanım. gebzeye kadar yer yer 160-180, çoğunlukla 130-150, trafik kaynaklı bazı noktalar 90-110 arası gidiş. Çokça ara hızlanma yapıldı. kurtköy - sancaktepe arası yine yer yer 160-170 çoğunlukla 80-110 arası gidiş.
genel ort tüketim: 5.6 litre
genel ort hız: 55.4 km/h
genel yapılan yol: 282.6 km
total maliyet: 852 ₺ + tek yön e80 ücreti
280 kilometrenin 70km'lik kısmından 45km'si tempolu gidebildim (130-160), geri kalan mecburi ya da isteğe bağlı sakin gidiş olduğundan ne ort hız adam akıllı artıyor ne de ort tüketim. Tüketime baya dikkat ettim, tempolu giderken bile gazı hassas ayarlamaya çalıştım, yoksa körü körüne bassam 6'ya çıkıyor rahat.Bukadar basıp ortalama hızın 55 te kalması ilginç. Bukadar basıp 5.6 dahada ilginç.