Assetto Corsa oynayanlar

Viraja da çizgiden giriyorum ama nedense açıyor hep.Grid Autosportta filan rahatça klavyede oynayabilirken burda oynayamamak üzdü yani.
Klavyede yön tuşuna tık tık diye anlık basışlarda direksiyon doğal değil, fazla hızlı tepki veriyor. Çok seri ve fazla dönüyor iç kameradan falan oynarken. Bilemiyorum ben de başka oyunlar oynadım ama bu biraz değişik. Dediğim gibi bir yerlerde hata yapıyoruz sanırım.

Valla benimde canım çekti torrentten bi indireyim bakalım :D

Klavyede yön tuşuna tık tık diye anlık basışlarda direksiyon doğal değil, fazla hızlı tepki veriyor. Çok seri ve fazla dönüyor iç kameradan falan oynarken. Bilemiyorum ben de başka oyunlar oynadım ama bu biraz değişik. Dediğim gibi bir yerlerde hata yapıyoruz sanırım.
Onun bir ayarı vardı da unuttum şu anda, kurcalamak lazım. Direksiyon dönme hızını ayarlayıp o sorunu çözebilirsiniz.

Arkadaşlar oyun neredeyse klavye desteklemiyor gibi bişey, konsol şart ne yazık ki ve şu an Assetto Corsa en gerçekçi fizik motoruna sahip. Bende ilk aldığımda konsolla oynarken "bu ne biçim iş ya, sürekli önden kayıyor" falan diye söyleniyordum ama gerçekçi düşünmeye baktığınız da her şey doğru ve bir süre sonra alışıyorsunuz. Single player da dediğiniz gibi diğer araçların düzlükte arayı açmaları mükemmel vites değiştirdikleri için -yapay zeka- . Oyunda vites değiştirirken 100 rpm lik değer bile çok önemli o_O. Bunu oynadığınız aynı arabayla Drag yapmaya kalktığınız anda anlıyorsunuz ki doğru devirde kalkmak çok önemli ve aynı zamanda kalktığınız devirde arkalar ne kadar saracak onu bile düşünüp kalkarken ayağınızı bazen hafifçe gazdan kaldırmanız bile gerekebiliyor. Hatta bildiğim kadarıyla (diğer pistler içinde aynı mı bilmiyorum) Ring lazerle çizilmiş ve oyuna birebir aktarılmış, adamlar Vikipediye girip Nordschleife Hotlap ya da Nordschleife touristenfahrten sürelerine bakıp, o süreleri oyunda kasıyor ve yapıyorlar da. :D

Bir de kosolla oynayacaksanız eğer en az 900 derecelik konsolla oynamakta fayda var ve oyun ayarlarında dereceyle oynayabiliyorsunuz, 700-900 arasında oynamak kafi gerçekçilik için. 700 derecenin altına indirdiğiniz zaman NFS oynarmış gibi bir his verir ve gerçekçiliği alıp götürür. 700 ila 900 derecenin mükemmelliğini dirft yapmaya kalktığınızda anlyorsunuz, oversteer harika bir his veriyor. :D:cool:

Diyeceğim şu ki, "petrolhead" seniz eğer ve oyunları seviyorsanız Assetto Corsa'ya sahip olmanız şart. ;):)

Bunu torrentden indirdiğimizde istediğimiz pist ve arabayı kullanabiliyo muyuz single playerda @CenkGs
Vallahi şimdi oyunda kaç tane pist ve araba var bilemiyorum hocam. Ama benim indirdiğimde single player modunda bir kaç markadan bir kaç araba var, pist sayısı da öyle pek fazla değil. Sanırım single player modunda görevleri yerine getirip ilerledikten sonra diğer araçlar falan açılacak. Ben oyuna tam hakim olmadığım için totalde kaç pist ve araç var bilemiyorum.

Girip bakabilirsem yazarım buraya ben de bu gece.
keyboard steering settings var, oradan kendime göre bir kaç ayar yaptım ve daha bir oynanır hale geldi. Youtube'da birisi keyboard'da da oynanabiliyor diye video çekip, steering ayalarını paylaşmış.
Keyboard Steering Settings
Stearing Speed: 0.80
Opposite lockspeed: 4.00
Return rate: 1.00
Henüz bu rakamsal değerlerle ayarlayıp denemedim vaktim olunca deneyeceğim. Ama keyboard'da oynamak isteyip de zorlanan arkadaşlar şu değerleri uygulasın belki iyi sonuç alırlar.

Bunu torrentden indirdiğimizde istediğimiz pist ve arabayı kullanabiliyo muyuz single playerda @CenkGs

İndirdiğiniz torrenta bağlı, bütün DLC leri kapsıyorsa eğer (9 tane DLC var) bütün hepsi vardır. İndirdiğiniz torrent dosyasının adına ve içeriğine bakıp anlayabilirsiniz. DLC lerin bazılarında arabalarla birlikte gelen pistler de var.

İndirdiğiniz torrenta bağlı, bütün DLC leri kapsıyorsa eğer (9 tane DLC var) bütün hepsi vardır. İndirdiğiniz torrent dosyasının adına ve içeriğine bakıp anlayabilirsiniz. DLC lerin bazılarında arabalarla birlikte gelen pistler de var.
Hocam oyunu kurduktan sonra tüm dlc'ler yoksa torrent'ten bu dlc'leri bulup kurabilme ihtimali diye bir şey var mı ? Ben oyunu torrent'ten indirirken pek fazla link bulamadım, malum torrent'te pek güvenilir olmadığı için virüssüz temiz bir link bulmak önemli.

Hocam oyunu kurduktan sonra tüm dlc'ler yoksa torrent'ten bu dlc'leri bulup kurabilme ihtimali diye bir şey var mı ? Ben oyunu torrent'ten indirirken pek fazla link bulamadım, malum torrent'te pek güvenilir olmadığı için virüssüz temiz bir link bulmak önemli.

Onun hakkında fikrim yok ama %90 olmuyordur çünkü oyun çok sistemsel çalışıyor. Steam indirimlerini takip edip Assetto Corsa + Dream Pack 1 ile güzel rakamlara sahip olabilirsin aslında. Dream Pack 1 de hem sağlam makineler + Nürburgring geliyor.

Behic 'in dediği gibi simülasyon bu oyun değil hala yok klavyeyle oynanmıyor çok kötü bu oyun diyenler var. dlc ler olmadan araç sayısına laf eden var. diğer araçlardan yavaş kalma nedeniniz setuptır. çok detaylı setup yapabiliyorsunuz araçlara. ama şu sime laf etmeyip kullanamıyosanız bırakın.

Aslında söylenenler doğru da dünyada oluşan piyasa mantığı suçlu bu konuda. Oyuna para veriyosun sonra oynarken oyundan daha çok oyun içi satın almalara para veriyosun. Steam in yaptığı piyasa mantığından kaynaklanıyor bu. Tek çaresi de indirim takip etmek. Banka hesabında kalan küsuratlı rakamları biriktirmek :D