Atmosferik vs Turbo + ve - leri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan KeremDK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atmosferik mi turbo mu (benzin)


  • Kullanılan toplam oy
    88
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Turbonun zevkini alınca atmosferik gitmiyor gibi geliyor :D Turbo gerek düşük hacimde gerek yüksek hacimde olsun fark etmek her türlü yürür ve daha az yakar.He yükssek hacim atmosferik motorun sesini otur müzik diye dinle ama çıkarttıkları ses kadar gitselerdi turbo nimetine geçiş yapılmazdı 3.0 üzeri hariç tabi onlar devrini aldığı zaman kurbanlık boğa misali durdurabilene helal olsun :D Velhasıl turbo motor candır ama avrupa amerika gibi yerlerde yaşasaydım muhtemelen büyük hacimli bir atmosferik koyardım kapının önüne :D
Yakma kısmına kısmen katılmıyorum turbolarla biraz fazla basınca atmosferikden cok daha fazla yakiyor
 
Güçleri aynı veya yakınsa turbo motor ilk kalkışta ve sonrasında daha hızlıdır. Atmosferik motorlar sonradan açılır. Güçlerini yüksek devirde verirler bundan dolayı daha çok yakarlar. Genelde sesleri daha iyidir. Tork düşük olduğundan kontrolü daha kolaydır.
 
Şimdi ben atmosferikçiyim ama motoruna göre Honda gibi devir çevirecekse insanı heyecanlandıracaksa küçük hacimde bile olabilir ama opel gibi reno gibi markaların armosferkleri bana çok kötü geliyor ve yaktıkları benzin de israf diyorum.

Turbo konusuna gelirsek günümüz arabaları hep turbolu sebeplerinin bir çoğu haklı olabilir. Fakat benim bir gözlemim var turbolu araba çocuk avutuyor yeni alınmış teknolojik bir ürün gibi 2-3 gün sürerken iyi tork vs geliyor uçuyo kaçıyo ama bizim gibi atmosferiğe alışmış adamı sonra sıkıyor. Ulan bi honda gibi devirlenmiyo zevk vermiyo diyorum. Hele yeni nesil ölü direksiyonlarla baya zevk yok oldu şu an arabalarda.

Yalnız artık hepimizi etkileyen bir durum var benzin fiyatları artık o kadar yüksekli araba sahibi olmal lüksken benzin alabilmek lüks oluyor en ideal çözümüm hibrit tercihi olacak ama onlar da maşallah aşırı fiyat farkları ile geliyor. Atmosferik belki piyasada ölecek ama bizim kalbimizde yatacak inşallah garajımızda da bi S54 B32 motorlu arabamız olur.
 
Astra h 1.6, 1.6t ve 2.0t araçlara sırasıyla bindim. 1.6 ve 1.6t olan araçların arasındaki o sürüş farkı, o ses farkı, turbo aracın yolda uzaması, kalkışlarda aldığı o güçle kesiciye düşmesi vs tarzı konularında kat be kat daha iyiydi. Yakıt konusunda da hepsini sıkıştırarak, ani hızlanıp yavaşlamalar yapmama rağmen büyük farklar yoktu. Herkes atmosferik sesini sever ama nedense ben hava filtresi kiti olan düz borulu bir arabayı hiçbişeye değişmem.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...