ATV çok kısa aks aralığına ve çok dar teker açıklığına sahip olduğu için sürüşü beklediğimizden çok daha tehlikeli bir araç. Bir anda ne olduğunu anlamadan ciddi yaralanmalı kazalara sebep olabiliyor. Benim de favorim çok açık ara UTV, arkadaşım vesilesiyle çok kez kullanma fırsatım oldu bambaşka

.
Bu işin amiralleri Can-Am ve Polaris, uzak doğudan da Yamaha ve Kawasaki. CF Moto da çok kötü değil aslında ama bu markaların yanında açıkçası pek şansı yok

Ülkemizde ulaşılabilirlik ve yedek parça temini konusunda tek seçenek CF Moto gibi duruyor belki SegWay de olabilir.
Genelde bu cihazlar 2 tip oluyor. Biri ralli-sportif 2 ayrı spor koltuklu olanlar, videolarda daha çok gördüğümüz terör estiren canavar tipli makineler (bkz. Can-Am Maverick.).
İkinci olarak diğer tipler de yerine göre 3 kişilik olabilen tek parça koltuğa sahip arkasında da kendi ufak-damperli kasası olanlar. Yurtdışında epey kullanılan bir ürün gamı aslında önlerine de ufak çaplı ataşmanlar da takılabiliyor kar küremedir vs. ülkemizde de tek tük de olsa kullanan tarım işletmeleri ve çiftlik sahipleri var.
Uzun zamandır ben de ara ara bakarım, memlekete gittiğimde acayip gaza gelip şehre dönünce gereksiz bir harcama olarak görme döngüsünde ilerliyoruz. İkinci elleri epey ölü belki o şekilde uygun bir tane denk düşürürsek neden olmasın diyoruz

Yakıtları hiç düşük değil araba gibi, bakım ise muamma çünkü çoğu ilde servisi yok getirip-götürmek dert. Kendimiz yağ suyunu değiştirip yürütebildiğimiz kadar yürütmeye çalışacağız öyle bir durumda. Traktör diye geçiyor MTV'si yok 3 yılda bir muayenesi var, trafik sigortası zorunlu ama düşük çıkıyormuş.
Benim kafamdaki model CF Moto U Force 600 veya 1000 modeli.
Tam bizlik