Merhabalar,
2016 model 1.4 tsi highline golf aracım var, yakın bir arkadaşımda da 2015 model 1.6 tdi ambiente a3 var; şehir için çokça deneyimledim, bir kaç kere uzun yol yapma şansı da buldum. Donanımı dışında a3'ün genel farklarını özetlemek gerekirse;
- Direksiyon golfe göre oldukça yumuşak,
- kasis ve çukurlarda konforu çok daha iyi (a3 16 jant 55 yanak, golf 17 jant 45 yanak; a3 torsiyon, golf bağımsız bunların da da etkisi olabilir),
- fren pedalını golfe göre daha başarılı buluyorum, golfte biraz basınca araba zınk diye dururken a3'te dozajlama çok daha rahat,
- arkadaşımın a3'ü hor kullanmasına ve kilometresinin daha yüksek olmasına rağmen hiç trim sesi yoktu son bindiğimde, golfte biraz da olsa var,
- kalite algısı, malzeme kalitesi vs. bariz fark olmasa da a3 önde.
Uzun yol hissiyatı olarak golf ile a3 hemen hemen aynı gibi bence, hatta a3 ile uzun yok yaparken gözlerimi kapatsam golf mü sürüyorum acaba diye düşünebilir insan
. A3'te yalıtım rüzgar ve yol sesi bakımından çok çok az daha iyi gibi (belki psikolojiktir
)ama dizel motor sesi kabine geliyor. Donanım olarak da ambiente a3'te golfe ek olarak deri koltuk var; eksik diyebileceğim de ön park sensörleri ve katlanır ayna diyebilirim (sonradan taktırılabilir). İlginç bir şekilde A3'te optik park sistemi ve geri viteste sağ aynayı aşağıya alma yok (gizli özellikler ile açılır muhtemelen).
Multimedya olarak da dokunmatik vs joystick farkı var, kişiden kişiye değişir tabi. Golf eğer makyajlı alabilirseniz (8" ekran mib 2 ünite) ekran çok güzel oluyor, kendi aracıma da makyajlı golf ün ekranı ve ünitesinden taktırdım çok memnunum
. Eski makyajsız ünitede app-connect ve geri görüş kamerası desteği yoktu maalesef. A3'te de app-connect yok ama eğer sonradan eklemek isterseniz kamera desteği var diye biliyorum.
Kendim de 2016'da golf'ü alırken 1.6 tdi a3 attraction ile çok arada kalmıştım
. A3 3-4 bin tl daha pahalıydı. Az kilometre yapacağım için ve donanım olarak golf attraction a3'e göre daha çok tatmin ettiği için (aracımda u-led/bixenon ve cam tavan opsiyonu da var) golfü seçmiştim. Umarım yazdıklarım ile yardımcı olabilmişimdir