Audi,Doğuş ve Vag Hk.

ArdaC

Profesör
11 Mar 2018
109
89
1,035
25
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba,

Audi kullananlar ve/veya Doğuş Otomotivle muhattap olmuş bulunanların Türkiye'de durumu ve işleyişin ne durumda olduğu hakkında bilgisi olanların görüşlerini merak ediyorum.

Ayrıca Audi hakkında genel bir marka bilgisine sahip olanlardan yorum istiyorum.VAG grubuna tamamen olumsuz bakmaktayım fakat Audi hakkında savunanlar ölümüne savunuyor, quattro da mekanik olmasına rağmen bu kadar uzun zamandır en başarılı çekiş sistemi olarak görüldüğüne göre bir kulak vermek istiyorum.

Audi VW'nin amblemi değiştirilip yüz bin lira farkla satılması mıdır ? Yoksa diğer Alman rakiplerinin toplamı kadar iyi midir ? Ve diğer konularda görüşlerinizi bekliyorum.
 

quattroportem90

Asfalt Kurutucu
21 Kas 2019
124
97
560
34
İzmir
Marka
Aixam
Vw genelde üst düzey otomobil üreten bir markadır. Audi ise ondan da bir seviye yukarıda otomobil üreten bir markadır
 

AlperErdem

Profesör
Beta Programı
10 Eyl 2016
508
572
1,770
Valla bütün Audi modellerini tabiki kullanmadım ama amblem değiştirip farkla satmak değil bence. Kalite ve konfor bence bariz farklı. Ki şöyle de bir şey var bu forumda ne zaman " A4 mü C mi 3 mü" gibi konular açılsa herkes A4 tavsiye ediyor.
Siz daha çok hangi modeller üzerinden fikir istiyorsunuz?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,105
45,654
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Hangi Audi'den bahsettiginle alakali bu biraz. Simdi Passat ile A4 kiyaslayip A4'e Passat'in suslusu denirse ayip kacar. Zira ne sasisi ne suspansiyonu hic bir benzerlik icermeyen bambaska iki model. Quattro konusu da oldukca karisiktir. Bu awd sistem de her Audi modelinde ayni degil.

A3-Golf ikilisi, Q7 - Touareg ikilisi, A5 - Arteon ikilisi v.s bunlarin hepsi ayri ayri karsilastirilip degerlendirilmeli.

Daha soylenecek cok sey var ama bu iki marka birbirinin benzeri, kopyasi, suslusu demek yuzeysel bir bakis acisi oluyor. Zira her modeli dedigim gibi ayri incelemek lazim.
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,898
2
24,175
5,320
İzmir
Marka
Toyota
A3 özelinde konuşuyorum golften cidden iyi.
A4 de passattan ciddi iyi.
Diğerleri içinde yorum yapacak kadar kullanmadım
 
  • Beğeni
Tepkiler: ArdaC

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,025
4,274
4,220
varsova
Marka
Porsche
Audi sinifindaki VW seat skoda araclarindan daha kalitelidir, alttakimi mekanigini gormeseniz bile bunu icmekan kalitesi ve izolasyonda anlayabilirsiniz. Ayrica audide bulunan bazi opsiyonlari diger vag markalarinda paranizla bile sahip olamiyorsunuz, ayrica satis sonrasi hizmette de bir fark var (Turkiyede de vardir diye umuyorum).

Quattro her audide ayni degil, o is biraz karisik. elektronik olani var mekanik olani var.. her quattro en iyisidir diyemeyiz
 

ArdaC

Profesör
11 Mar 2018
109
89
1,035
25
İstanbul
Marka
Hyundai
Genel olarak her açıdan yorum yapmışsınız teşekkür ederim.A3 Golf'den iyi olmak zorunda teoride, sonuçta biri C+ biri C segmenti.Hangi segmentte sorduğum ise D+ diyebiliriz ama her segment hakkında meraklıyım.2 sene sonra yüksek ihtimalle 0 km D+ sedan alacağım, şimdiden bilgileri topluyorum ^^
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,006
3
4,827
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
quattro sisteminden bahsetmek gerekirse,bir torsen bir de haldex quattro modeli var güncel kasa Audilerde.A3 gibi yatay motora sahip araçlar genellikle haldex sistemini kullanırken,A4 gibi ezelden beridir dikey motor kullanan araçlar torsen kullanıyor.Haldex elektrikli,gerekmediği zaman 4 çeker gitmeyen bir modelken,torsen sürekli 4 çeker.

Audinin süslü VW gibi algılanması saçmalıktan ibarettir.Eğer böyle birşey olmuş olsaydı zaten mutlaka birinden birinin fiyatı ya da tercih edilme oranı düşerdi.Biz bir dönem şirket aracı olarak A4 B9 kullandığımız için ondan bahsetmek isterim.Muadili VW'de Passat,fakat ikisinin pek bir alakası yok.Kalite olarak,yol tutuş olarak,ağırlık dengesi bile olarak Audi bariz farklı ve iyi.Aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi o fiyatı verenler bunu değerlendirebilir ancak fark olduğu bariz.

Ben değil lakin arkadaşımın A3'ünde bir dönem baya sıkıntılar çıkınca Doğuşla görüşmesi için ön ayak olmuştum zamanında.Doğuş kadar distribitörlüğü berbat bir firma görmedim.Bir dönem yine şirket aracı olarak kullandığımız bir VW araç için de irtibat kurmuştum.Audi araçlar için aradığınızda ya da Audi bayilerine gittiğinizde bayii de Premium hizmet veriyor,Vw içinde tam tersi.İkisinde de sorununuz çözülemiyor ya da bin dereden su getirilerek çözüme gidiliyor ama birinde ukala tavırlar almış başını giderken diğerinde daha çözümleyici tavırlar sergileniyor.İkisi de kaypak benim gözümde,orası ayrı.Ama böyle bir farklılık var tabii aralarında.
 

muhammed37

Panpa
17 Haz 2018
2,630
2,857
4,020
İstanbul
Marka
Yok
Genel olarak her açıdan yorum yapmışsınız teşekkür ederim.A3 Golf'den iyi olmak zorunda teoride, sonuçta biri C+ biri C segmenti.Hangi segmentte sorduğum ise D+ diyebiliriz ama her segment hakkında meraklıyım.2 sene sonra yüksek ihtimalle 0 km D+ sedan alacağım, şimdiden bilgileri topluyorum ^^
hocam daha 2 yıl var otomobil piyasasında 1 yılda neler değişti görüyorsunuz bence daha acele etmeyin çok var
 
  • Beğeni
Tepkiler: dthhasan ve ArdaC

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
A3 tecrübem yok ancak B8-C6 kasa A4 ve A6 Quattro'yu uzunca kullanmış, güncel modellerini de tecrübe etme fırsatı bulmuş biri olarak, Audi süslü VW'dir diyen fikri olmayıp da zikri olandır.
 
Son düzenleme:

Tb96

Profesör
8 Ağu 2019
850
1,208
1,870
27
Malatya
Marka
Opel
Benim aynı günde A4-Arteon tecrübem olmuştu. İlk tümsekten geçince fark bariz bir şekilde orta da boşa para veriyorum hissi kesinlikle yaşamazsınız.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ArdaC
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım