Arkadaşlar selam... Şöför ve ön yolcu kısmına ayak altı LED aydınlatması uygulamayı düşünüyorum. Piyasada satılan çakmaklığa takılı uzun kablolu olanlardan ziyade pil ile görünmeyecek bir şekilde saklayabileceğim ve 12v LED (parmak led veya şerit led) ufak ile aydınlatabileceğim ufak bir şey yapacağım.
Almayı düşündüğüm LED'ler şunlar:
Ürün1
Ürün2
Ürün3 (veya 50cm olanı)
Konu pile geldiğinde ise aklımda 2 seçenek var. Ya 9v pil ile biraz az parlaklıkla idare edip kullanacağım ya da 3.7v pillerden alıp 3 lü pil yuvasına koyarak 11v ile yeterli parlaklıkta uzun ömürlü kullanacağım fakat bu 3.7v piller uzun ömürlü mü onu bilmiyorum. Piyasada 12v piller var ama onlar alarmlar ve ufak oyuncakla vs. için kullanılıyor. Daha mantıklı bir öneriniz varsa şimdiden teşekkürler.
3.7v pil
Almayı düşündüğüm LED'ler şunlar:
Ürün1
Ürün2
Ürün3 (veya 50cm olanı)
Konu pile geldiğinde ise aklımda 2 seçenek var. Ya 9v pil ile biraz az parlaklıkla idare edip kullanacağım ya da 3.7v pillerden alıp 3 lü pil yuvasına koyarak 11v ile yeterli parlaklıkta uzun ömürlü kullanacağım fakat bu 3.7v piller uzun ömürlü mü onu bilmiyorum. Piyasada 12v piller var ama onlar alarmlar ve ufak oyuncakla vs. için kullanılıyor. Daha mantıklı bir öneriniz varsa şimdiden teşekkürler.

3.7v pil