Ayakkabının Yakıt Tüketimine Etkisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mustafa.e

Panpa
2,884
27
Marka
Renault
Garip bir başlık oldu ama bence ince sert ve düz tabanlı bir ayakkabı giyerek sürmekle botla sürmek fark ediyor bence. Gaza daha hassas basılabiliyor, debriyajın kavrama noktası daha iyi hissediliyor bot olmayınca böylece yakıt tüketimi bi nebze düşüyor. Sizde de ayakkabı yakıt tüketimini etkiliyor mu? :)

Teyzem çıplak ayakla sürüyordu. 1.6 i-Vtec rpm ortalaması 2000 falandır, üstüne çıktığını hiç görmedim. :D
Bana da vermiyordu, dedim en azından bir kere sesini duyayım; baba böyle hatatatatatatat makinaya can geldi. :D :D Ayağımda Kinetix vardır büyük ihtimal, kundurada olabilir hatırlamıyorum. :D

Teyzem çıplak ayakla sürüyordu. 1.6 i-Vtec rpm ortalaması 2000 falandır, üstüne çıktığını hiç görmedim. :D
Bana da vermiyordu, dedim en azından bir kere sesini duyayım; baba böyle hatatatatatatat makinaya can geldi. :D :D Ayağımda Kinetix vardır büyük ihtimal, kundurada olabilir hatırlamıyorum. :D
Reisler o an ki kombinimi tanımlamışlar. :D Maziye bir selam çakalım.
Dakika 07:00

Gerçekten ne hale geldiğimize üzüldüm:( arkadaşlarında dediği gibi ama ben şahsen yakıt tüketimine etki yapacağından yana düşünüyorum özellikle şehir içinde güçsüz 1.0 atmosferik benzinli ya da LPG'li araçlar için.:confused:

Mazot bile neredeyse 5 lira oldu. Artık frensiz kullanıyorum arabayı trafiği özel güçlerimle okuyorum gaza boşuna basmıyorum :D küçük şehirde kısa mesafede 1.6 dizel arabayla 10 litre yakma keyfi...

uzun yolda ayakkabısız kullanıyorum debriyajı freni gazı daha doğal hissediyorum resmen gaz telini parmaklarımla çekiyorum ahhahasha
hele ki fren süper oluyor, frene basmıyorsun freni eziyorsun benim araba da çıplak ayakla daha hisli oluyor

Spor ayakkabısı büyük nimet yolda çıplak ayakla hiç denemedim sıfır arabam olursa kesin denerim.:DBu arada bu atmosferik rakamlara satılan sürüş ayakkabılarını da merak etmiyor değilim.Belki biraz abartı gelecek ama bazen kışın ayağım donsa da bot giymiyorum sırf botla araba kullanmak istemediğimden dolayı:confused: pedalların küçüklüğünü hiç demeyeceğim bile iyi ki ayağım 41 numara yoksa işim iş...o_O

uzun yolda ayakkabısız kullanıyorum debriyajı freni gazı daha doğal hissediyorum resmen gaz telini parmaklarımla çekiyorum ahhahasha
hele ki fren süper oluyor, frene basmıyorsun freni eziyorsun benim araba da çıplak ayakla daha hisli oluyor

senin ayakkabıyı çıkarmanın yakıt tüketimiyle alakası yok ama tamamiyle hissiyat :D

Ferrari Drift Cat 5 alın, tam olması gerektiği gibi yaz kış giymesi rahat, araba kullanırken de baya iyi her işinizi görür.

Ben bir kere çıplak ayakla kullanmaya çalıştım ilk denememde araba stop etti :D

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...