Az hasarlı araç??

KeremDK

Profesör
204
Selam beyler yakın zamanda araç değiştirmeyi düşünüyorum, V40 arıyordum söyle bir ilana denk geldim ; https://www.sahibinden.com/ilan/vas...iption-cam-tavan-hayalet-full-735928203/detay
Sağ iki kapı hasarlı 2 k masrafı var diyor öncesinde sıkıntısı yok diyor. Masrafı 2-3-5k olsa bu fiyata yaptırır alırım, ama bu bir dolandırma yöntemi mi ? Adam neden yaptırıp kendisi yüksek fiyattan satmıyor? Bu arac alınır mı böyle? Ne düşünüyorsunuz bir fikri olan var mı?

yaptırınca değeri daha da düşeceği için yaptırmamış olabilir normal araba alınır gibi incelenip hasarına göre piyasadaki hasarsızlardan biraz ucuza alınır yapılır. Ama misal bunu 115e alıp 2 masraf edecekseniz aynı şekilde hiç kaza yapmamışının 125bin falan olması lazım bence

Abi hasarsizlar 140-150 yazmışlar 125e bulsam alicam zaten 😅
heh işte ben en az dedim. Bu araba iyice incelenir gerekli yerlerde kontrolü yapılır eğer yazılanlar doğruysa alır yaptırır binersin. Bu dolandırılma riski hatasız denen arabalarda da var iyi incelemek lazım ne olursa olsun

Doğru yeri geliyor sıfır arabalarda da görüyoruz kaput boyalı falan, ama bunları da görünce bir de galeri olunca insanın aklına direk çakallık geliyor 😅

Selam beyler yakın zamanda araç değiştirmeyi düşünüyorum, V40 arıyordum söyle bir ilana denk geldim ; https://www.sahibinden.com/ilan/vas...iption-cam-tavan-hayalet-full-735928203/detay
Sağ iki kapı hasarlı 2 k masrafı var diyor öncesinde sıkıntısı yok diyor. Masrafı 2-3-5k olsa bu fiyata yaptırır alırım, ama bu bir dolandırma yöntemi mi ? Adam neden yaptırıp kendisi yüksek fiyattan satmıyor? Bu arac alınır mı böyle? Ne düşünüyorsunuz bir fikri olan var mı?
Piyasası 150 2 kapısı boyacak yada değişecek tahmini masrafı hadi 10 bin diyelim. Peki neden kendileri yaptırıp satmıyor. Para kazanmak istemiyorlar artık para fazla mı geliyor tabiki hayır :D iki ihtimal var ama ikisinde de bu araç pert kayıtlı olacak aklınızda bulunsun. Hani tarcanlar videolarında vs görüyoruz ya o araçlar bunlar işte

Hiç kimse, hele hele galericiler, piyasası 150-160 bin lira olan bir arabayı 2-3 lira masrafı var diye ederinden 40 küsür bin lira aşağıda fiyata satmaz. Boşuna umutlanmayın derim.

Bunların çoğu ağır hasar kayıtlı araçları yahut ağır hasarı olmasa da ciddi hasarı olan araçları alıp en ucuz ve vasat şekilde tamir ettirip, göstermelik bir kaç bin liralık da tamir edilmemiş hasar bırakıp ' aslında araç temiz ' izlenimi vermek için uğraşıyorlar.

Son düzenleme:
Bende bu tarz şeylerden şüpheleniyordum zaten, ama fiyatlar böyleyken bunlari görünce bı gidip baksam mı diyorum, zaman kaybı gibi duruyor, bir de expere sokucan farklı şeyler çıkacak adam ödemicek Exper parası da bana kitlencek 😅

Bende bu tarz şeylerden şüpheleniyordum zaten, ama fiyatlar böyleyken bunlari görünce bı gidip baksam mı diyorum, zaman kaybı gibi duruyor, bir de expere sokucan farklı şeyler çıkacak adam ödemicek Exper parası da bana kitlencek 😅
Bundan sonrası için içinde şüphe kalmaması, merakını gidermek ve sürekli umut etmekten yorulmamak adına bir kaç yüz lira verilip ekspertiz yaptırılabilir :D

Aracın hiç bir yerinde birşey çıkmasa bile satıştan birkaç ay sonra tramere ağır hasar kaydı girilecek olmasınıda göz önünde bulundurun belki şu anda vardır.

özel olarak önceden anlaşılmazsa eksper parası alıcıya kitlenir zaten adettendir :D

Bu tarz ilanlara pek aldanmayın derim çünkü genelde AĞIR hasarlı araçları hafif toplayıp çok az hasarı var diye satıyorlar ama işin öbür ucu öyle olmayabiliyor çünkü onarımlar düzgün yapılmıyor 3-5 k hasar size 4-5 katına çıkabilir. Hele VOLVO gibi bir markanın oynanmış bir modelini almazdım çünkü dilinden anlayan usta sayısı oldukça az, yan sanayi mümkün mertebe kullanımaması gereken bir marka. Bu ilanda da tamponda işlem belli oluyor önden ve/veya alttan da bir darbe olabilir.

Son düzenleme:
Hiç güven vermiyor altı üstü ufak tefek çiziklere vuruklara göre fiyat düşen bir galericiden bahsediyoruz.

3 tl ye 5 köfte hatta köfteci esnafından köfte beklemek, etinin menşeiisini sorgulamaya itiyor.

Bir teori ama kuvvetle muhtemel belli bir yere kadar yaptırıp ufak yerleri bekletiyorlar yoksa hiç kimse ufak marşpiyel ezikliği için 2015 model aracını trafikten çekmez!

Ben araba bakarken filtreleme yapıp galeriden satılık olanları direk eliyorum. Size de tavsiye ederim. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama mevcut şartlar altında sahtekarlık yapmadan araba alım satımından para kazanmak mümkün değil.