Bayiler ile ilgili bir soru...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Selcuk1881

Asfalt Kurutucu
18
31
Selamın Aleyküm kısa bir şey sorucam.. Belki cevabını çok kolay bir şeydir ama bel ki ben cahiliğimdir bilemiyorum...
Mesela araba almaya gittik ya...
Renault bayisi 4 bin Ford 5 bin Opel 6 bin indirim yaptı... Mesela
Bunlar neye göre indirim yapıyor , neye dayanarak indirim yapıyor..Diyorlar ya aralıkta kaçırılmayacak fırsat
en çok bu yılın son aylarında yaparlar indirimi.. .Ama komşum Toyota avensis 85 bin tl idi.. peşin para 75 bin tl verdiler arabayı aldır nisan gibi....
Bunu neye bağlıyorsunuz
Mesela engelli komşum ford kugayı 117 bin tl satış fiyatı
5 ve 6. bin tl indirim yaptırmayı düşünüyor ötvden ayrı..
77 falan geliyor
temiz para 70 veya 75 almak istiyor .nakit
Bunu çok merak ediyorum bu neyden kaynaklanıyor

Bayi ve satıcının fiyat kullanma konusundaki insiyatifidir..Satış kotaları da etkendir bu konuda
Ayrıca alınan modele,markaya ve bayiye göre değişir..

Misal Golf için 3000 TL indirim yapan adam Polo için 4000 yapabilir
Gene aynı şekilde farklı bir bayiden Golf'ü 50.000 TL'ye alabiliyorken diğeri sana 49.000 TL fiyat verebilir. Sabit bir trendi yoktur. O yüzden araba alacakken tüm bayilerle konuşup fiyat almak en mantıklısıdır

Son düzenleme:
Bayilerin belli bir satış yapması lazım mesela kia sportage için 16k indirim almıştık eğer iyi satabilselerdi bu indirim olacağını sanmıyorum

Bayinin karına bağlı bir şey. Karından indiriyor. Sonuçta rekabet var. Connect'i almaya gittiğimizde 32 bin TL fiyat verdiler 28.250 TL'ye aldık. 29'a bırakmışlardı Volkswagen'e bakacağız dediğimizde 28.250'ye kadar düştüler.

Selamın Aleyküm kısa bir şey sorucam.. Belki cevabını çok kolay bir şeydir ama bel ki ben cahiliğimdir bilemiyorum...
Mesela araba almaya gittik ya...
Renault bayisi 4 bin Ford 5 bin Opel 6 bin indirim yaptı... Mesela
Bunlar neye göre indirim yapıyor , neye dayanarak indirim yapıyor..Diyorlar ya aralıkta kaçırılmayacak fırsat
en çok bu yılın son aylarında yaparlar indirimi.. .Ama komşum Toyota avensis 85 bin tl idi.. peşin para 75 bin tl verdiler arabayı aldır nisan gibi....
Bunu neye bağlıyorsunuz
Mesela engelli komşum ford kugayı 117 bin tl satış fiyatı
5 ve 6. bin tl indirim yaptırmayı düşünüyor ötvden ayrı..
77 falan geliyor
temiz para 70 veya 75 almak istiyor .nakit
Bunu çok merak ediyorum bu neyden kaynaklanıyor
Araçlar distribütörlerden bayilere belli kar marjları ile satılır. Bu kar marjları ile bayi istediği gibi oynayabilir ayriyetten bayinin stoğuna araç düşük kurdan girmişse liste fiyatının daha altına satabilir ve kar marjı ile de oynamamış olur yabi liste fiyatının altı olduğu için indirim gibi gözükür.

Bayilerin belli bir satış yapması lazım mesela kia sportage için 16k indirim almıştık eğer iyi satabilselerdi bu indirim olacağını sanmıyorum
Satış ile alakası yok sizin düşünceniz direkt olarak Türk aklı olur. Bayinin ve distirbütörün araçta olan kar marjlarına göre istedikleri kadar indirim yapabilirler. Yani araç az satıyor diye ucuza ithal edilmez. Az satmaktan ziyade çoğu zaman satıcılar adet, hedef tutturmak için müşteriyi kaçırmamak adına indirim yaparlar.

75 bine Avensis çok iyiymiş. Geçen yıl 1.6 premium'un 87 bin küsur lira fiyat etiketi varken İstanbul'da bir bayi 85 bin liranın altına düşmemişti.
Golf 1.2tsi midline plus içinde fiyat etiketi 73 bin küsur lirayken 65 bin liralık teklif almıştık, araçta midline'a ek bir iki donanım daha vardı.
Markadan markaya, bayiden bayiye değişiyor.

*O Toyota bayisindekileri 6-7 yıldır tanıyoruz, Volkswagen bayisine ilk defa gitmiştik onu da ekleyeyim.

Son düzenleme:
Satış ile alakası yok sizin düşünceniz direkt olarak Türk aklı olur. Bayinin ve distirbütörün araçta olan kar marjlarına göre istedikleri kadar indirim yapabilirler. Yani araç az satıyor diye ucuza ithal edilmez. Az satmaktan ziyade çoğu zaman satıcılar adet, hedef tutturmak için müşteriyi kaçırmamak adına indirim yaparlar.
Adet ve hedef tutturmak ile belli bir satış sayısını yakalamak arasında nasıl bir fark var?

Kendi kâr larundan düşüyorlar hatta ne kadar doğru bilmem ama biz passatı alirken adam pc yi çevirdi bize fiyat tablo halindeydi orada yaptığı indirimle kârı 200 tl kalmıştı ve demiştiki biz arabayı satarken arabadan kar etmiyoruz servise yeni bi müşteri kazandıriyoruz oradan para kazanıyoruz demişti. Ha bide biz alirken zubizu dan da indirim vardı zubizu da doğuş un doğuş gurubundan araç alıyorsaniz bazen zubizu dan da indirim oluyor.

Kendi kâr larundan düşüyorlar hatta ne kadar doğru bilmem ama biz passatı alirken adam pc yi çevirdi bize fiyat tablo halindeydi orada yaptığı indirimle kârı 200 tl kalmıştı ve demiştiki biz arabayı satarken arabadan kar etmiyoruz servise yeni bi müşteri kazandıriyoruz oradan para kazanıyoruz demişti. Ha bide biz alirken zubizu dan da indirim vardı zubizu da doğuş un doğuş gurubundan araç alıyorsaniz bazen zubizu dan da indirim oluyor.
O zaman serviste geciriyorlar [emoji23]

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...