Bir gün elektirik ile çalışan otomobilim olursa böyle birşey yaptırmayı düşünüyorum![]()
Bir gün elektirik ile çalışan otomobilim olursa böyle birşey yaptırmayı düşünüyorum![]()
Yabancıya konut satışının tl ye değer kaybı olamaz çünkü ülkeye döviz giriyor şu an içerdeki para çıktığından dolayı artış var yabacılar hızla kaçıyor. Bu arada ingilterede yabancılara yapılan konut satışı bizim ihracatımız kadar neredeyse bizim ülkede sanılanın aksine çok az yabancıya konut satışı Dünya'ya göre.2015 de 135 000 tl aldığım dairenin şimdiki fiyatı 270,000 tl. Benim maaşım 2013 den bu yana %25 zam aldı. Ama ev fiyatları %100 zamlandı.
Devlet önce yabancılara ev satışını onayladı, sonra bi güzel tl yi değerini kaybetti. Kanla alınan toprakları araplara parayla satıyor. Vatandaş ev arsa alacak para bulamıyor. Yaptıkları hatalar yetmemiş gibi bankalara yalvarıyor fazileri düşürün diye.
Hayatımın 10 yılını 200 bin krediyi ödemem için harcamam gerekiyorki, ev alayım. 200 bin kredinin 320 bin geri ödemesi var.
Bakıldığı zaman kurmalı olmayan ama sadece kol hareketiyle şarj olup pilsiz çalışan kol saatleri var. =) Benzer bir yapı ile kendi şarjıyla hareket eden araçlar yapılamaz değil. Belki %100'ü çok zor ama batarya takviyesiyle inanılmaz menzillere ulaşabilecek arabalar yapmak mümkün. Dediğiniz gibi yüksek maliyet, ekstra hacim vs. Fakat icattan sonraki ar-ge safhaları verimi arttırmak ve boyutları küçültmek oluyor zatentekerlekler sürekli sabit hızda dönmediği için, tekerleklerde üretilen değişken değerli enerjiyi pili şarj edebilecek sabit değerlere çekebilmek için invertör vb. sistemler kullanmak gerekecektir. bu da (aracın zaman zaman ciddi hızlara ulaşıp üretilecek enerjinin de o nispette artacağını da düşünürsek) sıradan bir invertörden ziyade daha karmaşık bir sistem gerektireceği için bu da üreticiye ekstra ar-ge, araç içinde ekstra yer, ekstra yük ve tabiki yüksek maliyet manasına gelecektir diye tahmin ediyorum.
tabi araç sadece belli hızlar arasındayken bu sistemin devreye girmesi gibi olanaklar da var ama bunlar hep maliyet işte
ben yorumu yazarken fluence z.e örneği verilmiş. araç içi multimedia sistemlerini beslemek için kullanılacak sistemle aracın bataryasını şarj edecek sistem arasında uçurum olmasa da bir dağ vardır diye tahmin ediyorum. basit bir örnek: tesla model x'i şarj etmek için normal ev tipi bir prizden 240V / 48A gibi bir elektriğe ihtiyacınız var.
hocam bende var kınetık makıne adı altında vallahı mantıklı bır gun koluma takınca 1 haftadan fazla sarj oluyorBakıldığı zaman kurmalı olmayan ama sadece kol hareketiyle şarj olup pilsiz çalışan kol saatleri var. =) Benzer bir yapı ile kendi şarjıyla hareket eden araçlar yapılamaz değil. Belki %100'ü çok zor ama batarya takviyesiyle inanılmaz menzillere ulaşabilecek arabalar yapmak mümkün. Dediğiniz gibi yüksek maliyet, ekstra hacim vs. Fakat icattan sonraki ar-ge safhaları verimi arttırmak ve boyutları küçültmek oluyor zatenHalledilebilir şeyler. Petrol bittikten sonra hepsi çıkar piyasaya. =)
Aynen öyle. Petrolden evirip çevirip geçiriyorlarken kimse riske atmak istemiyor haliyle.Bakıldığı zaman kurmalı olmayan ama sadece kol hareketiyle şarj olup pilsiz çalışan kol saatleri var. =) Benzer bir yapı ile kendi şarjıyla hareket eden araçlar yapılamaz değil. Belki %100'ü çok zor ama batarya takviyesiyle inanılmaz menzillere ulaşabilecek arabalar yapmak mümkün. Dediğiniz gibi yüksek maliyet, ekstra hacim vs. Fakat icattan sonraki ar-ge safhaları verimi arttırmak ve boyutları küçültmek oluyor zatenHalledilebilir şeyler. Petrol bittikten sonra hepsi çıkar piyasaya. =)