beni yanlis anlayan varsa...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

inzfatih

Fatih
Panpa
2,291
Marka
Porsche
araba dediginiz sadece bir arac, seviyoruz ama kimsenin arabasi aa hurda cop diye kucumsemedim, sonucta bir kriz olur bakarsin ekmege muhtac olurum, hastaligi var dogal afeti var v.s. ben kimseye varligimla hava atmam oyle anlasiliyorsa butun paylasimlari silerim, bu da beni uzer acikcasi..

araba disinda mutevazi bir hayat yasiyorum. hatta yilin cogu zamani ford ka kullaniyorum, ama buradaki paylasimimdan rahatsiz olanlar varsa hepsini silerim sorun degil.

Insanlar 30 bin liram var ne alayim yada opel corsa alayimmi diye sorabiliyorsa benim rubicon alsam mi demem neden kotu gorunuyor, bu size(forum sakinlerinin coguna yada onemli bir kismina) ego olarak gorunuyorsa silerim hepsini daha da paylasmam.

Amacim kimseye hava atmak , kimseyi kucumsemek degil, daha oncede bahsettigim gibi, bende maasli calisanim sonucta bir kriz olur bakarsin issiz kalirim, yada bi felaket olur v.s. kimsenin mali mulku ebedi degil, sonsuz degil.. kimseye asla malimla hava atmadim atmam da ama oyle anlasiliyorsa uzulurum. herkestende ozur dilerim.

Bu sitede eminim beni anlayan bir kesim var ama beni istemeyen kesim cogunluksa sorun degil, canlari sagolsun.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Donanimhaber olsaydı çoktan linç etmişlerdi ama burada nispeten daha "yumuşak" tepkiler alıyorsun. :)
Sorun şurada: Alsam mı acaba diye sorduğun araçlara (140i, rubicon vs) burada kim alma diyebilir ki? O seviyelerde araç kıyaslayabilecek bilgi birikimi yok Türkiye forumlarında. 30 bin'lik araçlarda ise herkes yorum yapabilir. Şunu alma bunu al diye yorum yapabilir. Çünkü az çok herkesin bu seviyede bir geliri ve buna bağlı bilgisi var.
Burası Türkiye, yapacak bişey yok :)

Son düzenleme:
Şunu alsammi bunu alsammı dan ziyade "Rubicon hakkında bilgisi olan varmı" "Fikri olan varmı" gibi yaklaşırsanız yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemiş olursunuz.Alsakmi,yapsakmi vs derken atlatmak istediğiniz,niyetiniz kötü olmayabilir.Ama dışarıdan biraz garip görünebilir.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmış olabilir Hocam, şahsen ben foruma yeni üye oldum nedir ne değildir bilmem ama siz konu açarak yanlış anlaşıldığınızı yazmışsınız, farkına varmışsınız ben yazdıklarınızdan rahatsızlık duymadım ama yukarıda yazılan yorumlara katılıyorum.

Abi trol olmadığın zaten mesaj sayından ve beğenilerdin belli. Kimisinin imkanı yoktur kimisi de çalışmıştır ama yapamamıştır kader kısmet bu işler ama bir şeyi alacak seviyeye gelmek için bir çoğumuz varımızı,yoğumuzu verip böyle arabaların,evlerin hayalini kurabiliyoruz (vergilerimiz sağolsun onlar bile imkansıza yakın ama neyse) eğer durduk yere kıskanacaksa o kendi aşağılık kompleksinin bir sorunudur senin değil.

Her insan parasinin cok olmasini iyi arabaya binmeyi iyi evde oturmayi guzel bir hayat surmeyi ister tabikide ilk once gelen sağliktir sonrada huzur gelir para bundan sonradir.Bu dunyadazengindende zengin yoksuldan da daha yoksul kisiler vardir.Burada bizim toplanmamizin amaci hepimizin ortak ilgi alani arabalar sonucta benim gorusum arkadasim ferrari alsa sevinirim en azindan bir iki tur atariz alamayacagim araba sonucta :)Forumdan bir arkadas alirsa da test videosu yorum falan olur:) Bence yanlis anlasilmadir. Hic kimsenin ne hayata baslangic noktasi ne hayat sartlari,ne emeginin karsiligi,nede suan bulundugu yer ayni deyil

Herkes bulmuş işin kolayını bende yoksa o kesin haramla aldı alamaz vs. millet artık kendinden çok etrafındakilerin malının hesabını yapıyor.
Sana bu yazıyı yazdıranlar utansın abi başka hiç bir şey demiyorum.

Son düzenleme:
Hocam gerçek karakterinizi, terbiyenizi, hal ve hareketlerinizi yüz yüze tanışmadığım için bilemem ama farklı türdeki farklı arabalar hakkında tecrübeleriniz olduğunu fark ettiğimden beri siz de aklımda kalan üyelerdensiniz. Farklı ülkede yaşıyor olmanız, en basitinden farklı motor hacimlerini tecrübe etme fırsatını daha rahat bulmanızı sağlıyor. Test sürücüleri dışında uzun süreli kullanım tecrübesi yaşamış kişilerin görüşlerine de önem veririm. O yüzden forumda "almak isteyen" üyelere katkı verdiğinizi düşünüyorum.

Maddi imkanlar, yaşam standartları vs.ler namuslu kişileri düşünürsek %60 insanın kendi çabaları, %40 da şans yardımıyla belirlenir diye düşünüyorum. Kendi adıma %60'lık bölümün %55'ini yapmışımdır, %40'lık şans faktörü ise %5'te kaldı. Haliyle farklı bir yaşam sürüyorum. Farklı olabilir miydi? Olabilirdi. Hala olabilir mi? Evet hala olabilir çünkü henüz karşılığı alınmayı bekleyen çabalarım var. Siz mevcut durumunuzla benden varklıklısınız. Kendi hayatımı gözden geçirebiliyorum ve sizin mal varlığınız beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Hatta son 2 güne kadar bunun üzerine düşünme gereği bile görmemiştim. =) Bu alakasız konuya neden girdim derseniz, insanların malını mülkünü kıskanmadan önce herkes hayatını bu şekilde gözden geçirmelidir.

Son günlerde sizi rahatsız eden şeyler emin olun benim de gözüme batmaya başladı. Forum dediğimiz yerde binlerce üye var ve burası otomobil forumu olduğu için doğal olarak kişilik analizi veya referans ile üye alımı yapılmıyor. Dolayısıyla her cinsten insan var burada. Bazıları basit trollük yapmakla birlikte bazılarının size direk olarak art niyetli yaklaşımlarını gördüm. Adam yerine konmayı hak etmeyen, gerçek hayatta yüzüme karşı asla böyle konuşamayacak omurgasız bazı tipler, çok farklı alakasız konularda bana da saldırdı bu forumda. Yerim yurdum bulunabilir, erişilebilir bir lokasyonda da olduğum için isteseler evimin kapısına kadar gelebilecekken bütün rüzgarlarını burada estirdiler. "Yok artık evinin kapısına gelmek de neymiş" derseniz, sebebi ortamdaki elektriği o noktaya taşımaya çalışmalarıydı.

Çok basit şekilde bir mesajı şikayet ettikten sonra kullanıcının avatarına tıkladığımda açılan pop-up penceresinin sağ üst tarafındaki "Engelle" butonunu kullanarak bu tiplerden kurtulmayı tercih ettim. Çünkü bu hesaplarla ne moderatörler başa çıkabilir, ne de üyeler başa çıkabilir. Sistemde bu "block" komutu bu yüzden var. :)

Yanlış anlaşılmalar iyi niyetli kişiler arasında olursa, bir şekilde orta yol bulunup bir gerginlik olduysa da tatlıya bağlanabilir. Duyarlı yaklaşımınızı takdir etmekle birlikte, çok da fazla takılmamanızı öneririm. Canınızı sıkan çoğu insan buna değecek tipler değiller. :)

Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Donanimhaber olsaydı çoktan linç etmişlerdi ama burada nispeten daha "yumuşak" tepkiler alıyorsun. :)
Sorun şurada: Alsam mı acaba diye sorduğun araçlara (140i, rubicon vs) burada kim alma diyebilir ki? O seviyelerde araç kıyaslayabilecek bilgi birikimi yok Türkiye forumlarında. 30 bin'lik araçlarda ise herkes yorum yapabilir. Şunu alma bunu al diye yorum yapabilir. Çünkü az çok herkesin bu seviyede bir geliri ve buna bağlı bilgisi var.
Burası Türkiye, yapacak bişey yok :)
donanimhabere bu yuzden yazmiyorum, 2003 yilindan beri uyeyim ama sadece okuyorum :)

Şunu alsammi bunu alsammı dan ziyade "Rubicon hakkında bilgisi olan varmı" "Fikri olan varmı" gibi yaklaşırsanız yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemiş olursunuz.Alsakmi,yapsakmi vs derken atlatmak istediğiniz,niyetiniz kötü olmayabilir.Ama dışarıdan biraz garip görünebilir.
tavsiyeniz icin tesekkurler, bundan sonra oyle yapalim, aslinda durum cubuguna yazmak daha kolayima geliyordu.

sadece su kadarini soyleyeyim benim bir senede kazandigimi bir ayda kazanan insanlar da mevcut, 35-40 belki daha fazla aractan olusan koleksiyonlari olanlarda mevcut, ben isterdim ki bana satasmaktan ziyade bana su sorularla gelsin forum ahalisi.. "ferrari kullanan tanidigin varmi sikayeti varmiymis servis masrafi neymis" vs.. bircok superspor kullanan arkadasim var, bu konularda yakit durumu servis araligi v.s. bilgi verebilirim, yada gozlemlediigm yada kullanicisindan duydugum yorumlari paylasabilirim...

burada herkes sadece alacagi aracin videosunu izleyip muhabbetini yapmiyor sonucta..

Yemin ediyorum benzin mazot 2 lira olsun ben kendi arabama doya doya bineyim başka bişey umrumda değil. Zengini kıskanan insanları anlamam ayrıca bu insanlardan da nefret ederim. Ulan bu dünyada zengin olmak da suç. Çok zengin olursan yok düşmanın da çok olur bilmem ne.
Yanlış anlaşılmalar hayatın heryerinde oluyor fazla takılma abi önemli olan sen bu durumu farkedip olayın aslını açıklama gereği duymuşsun. Bu yaptığın şeyle de amacının kötü olmadığını aklı olan anlamıştır

Hocam gerçek karakterinizi, terbiyenizi, hal ve hareketlerinizi yüz yüze tanışmadığım için bilemem ama farklı türdeki farklı arabalar hakkında tecrübeleriniz olduğunu fark ettiğimden beri siz de aklımda kalan üyelerdensiniz. Farklı ülkede yaşıyor olmanız, en basitinden farklı motor hacimlerini tecrübe etme fırsatını daha rahat bulmanızı sağlıyor. Test sürücüleri dışında uzun süreli kullanım tecrübesi yaşamış kişilerin görüşlerine de önem veririm. O yüzden forumda "almak isteyen" üyelere katkı verdiğinizi düşünüyorum.

Maddi imkanlar, yaşam standartları vs.ler namuslu kişileri düşünürsek %60 insanın kendi çabaları, %40 da şans yardımıyla belirlenir diye düşünüyorum. Kendi adıma %60'lık bölümün %55'ini yapmışımdır, %40'lık şans faktörü ise %5'te kaldı. Haliyle farklı bir yaşam sürüyorum. Farklı olabilir miydi? Olabilirdi. Hala olabilir mi? Evet hala olabilir çünkü henüz karşılığı alınmayı bekleyen çabalarım var. Siz mevcut durumunuzla benden varklıklısınız. Kendi hayatımı gözden geçirebiliyorum ve sizin mal varlığınız beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Hatta son 2 güne kadar bunun üzerine düşünme gereği bile görmemiştim. =) Bu alakasız konuya neden girdim derseniz, insanların malını mülkünü kıskanmadan önce herkes hayatını bu şekilde gözden geçirmelidir.

Son günlerde sizi rahatsız eden şeyler emin olun benim de gözüme batmaya başladı. Forum dediğimiz yerde binlerce üye var ve burası otomobil forumu olduğu için doğal olarak kişilik analizi veya referans ile üye alımı yapılmıyor. Dolayısıyla her cinsten insan var burada. Bazıları basit trollük yapmakla birlikte bazılarının size direk olarak art niyetli yaklaşımlarını gördüm. Adam yerine konmayı hak etmeyen, gerçek hayatta yüzüme karşı asla böyle konuşamayacak omurgasız bazı tipler, çok farklı alakasız konularda bana da saldırdı bu forumda. Yerim yurdum bulunabilir, erişilebilir bir lokasyonda da olduğum için isteseler evimin kapısına kadar gelebilecekken bütün rüzgarlarını burada estirdiler. "Yok artık evinin kapısına gelmek de neymiş" derseniz, sebebi ortamdaki elektriği o noktaya taşımaya çalışmalarıydı.

Çok basit şekilde bir mesajı şikayet ettikten sonra kullanıcının avatarına tıkladığımda açılan pop-up penceresinin sağ üst tarafındaki "Engelle" butonunu kullanarak bu tiplerden kurtulmayı tercih ettim. Çünkü bu hesaplarla ne moderatörler başa çıkabilir, ne de üyeler başa çıkabilir. Sistemde bu "block" komutu bu yüzden var. :)

Yanlış anlaşılmalar iyi niyetli kişiler arasında olursa, bir şekilde orta yol bulunup bir gerginlik olduysa da tatlıya bağlanabilir. Duyarlı yaklaşımınızı takdir etmekle birlikte, çok da fazla takılmamanızı öneririm. Canınızı sıkan çoğu insan buna değecek tipler değiller. :)

Sirf kendimi gosterebilmek piyasada yer edebilmek adina haftada 6 gun, gunde 12 saat bilgisayar basinda program yazdigim ve para kazanmadigim gunler oldu, ogrenciydim yurdumun taksitini odemek icin geceleri garsonluk yapip gunduzleri okula gittim, suphesiz benden cok daha zor kosullarda calisanlar da okuyanlarda olmustur, butun tatillerde para kazanabilmek icin mesai yaparken tek motivasyonum bir araba alabilmekti. Hatta bunun sohbetini yaparken hayatta hersey araba degil baska amaclarinda olsun diye tavsiye veren arkadaslarim vardi, dogumgunumde bana bmw logosu olan seyler hediye eden arkadaslarim :) Bu araba bana gokten inmedi, babamda almadi, piyango da cikmadi.

Yarin baska bir arac alacak olsam sevincimi mutlulugumu forum ahalisiyle paylasmak istesem 'hava atiyor' diye anilacaksam paylasmam. Belki uslubum sert yada farkli geliyordur, belki bazilari yazim tarzimi agresif yada baska sekilde algiliyor.

Forumdaki bircok sohbete katilamiyorum, mesela 1.5 dci motoru hic kullanmadim, bilmedigim konuda ahkam kesmek istemem, premium segment yada supersport araclar konusunda yorum yaptigim zaman da yanlis anlasiliyorum, ona bindim suna bindim diye hava atmak amacim yoktu, ama artik ya yorum yapmayacam, yada yaptigim yorumlari dikkatle yazacam. nitekim herkesin bakis acisi baska.

Premium yada supersport araclarla ilgili ozelden ulasan herkese elimden geldigince yardimci olurum.. Genelden yazarken artik secici olmayi dusunuyorum..

@inzfatih Hocam sizi tanımıyorum, ama paylaşımlarınızdan gösteriş amacı taşıyan biri olmadığınız açıkca anlaşılıyor. Kaldı ki Ferrari de alabilirsiniz porsche alabilirsiniz farketmez kimse laf edemez. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış derler ama sizin yaşadığınız ülke standartları Türkiye Standartlarının üzerinde, 1000 euroya e46 satıyolar orda :) O yüzden kimsenin yargılama hakkı yok, kaldı ki eğer bu tür rahatsız eden hesaplar varsa basın bloku gitsin. @berkertekin abinin dediği gibi karşına gelirse söyleyemeyeceği klavyesine oturup yazanlardan öte kendi hesabından yazamayıp troll hesap açıp sinirlendirmeye çalışan var. Siz rubicon diyorsunuz elemanın teki benim taunus konusuna troll hesapla gelip hakaretleriyle vs forumun altını üstüne getirdi :) Çürük yumurtalar her yerde olacaktır, diğer forumlarda çok daha fazla var bu tabi bizim forumumuz o yönden çok daha rahat çünkü temeli otomobil olduğu için anlayış temelinde bir forum. Sıkmayın canınızı, olduğunuz gibi yaşayın, yazın.

konu tatlıya bağlandığına göre fatih istediğini yazabilir. senden daha çok " 135i den 140i mi alsam. kafamda deli sorular. sizin muhtemelen hayatınızda binmediğiniz arabayı kullandım" yorumları bekliyoruz alçakgönüllülüğün müstesna bir timsali olan arkadaşımız :)

suphesiz sende benim kullanmadigim bircok arabayi kullandin, mesela ben 1.5 dci iyi ya da kotu diye bir yorum yapmiyorum, haddim degil, keske sende haddini bilsen :) sana kizmiyorum aciyorum, ezik insan musfettesi.

Prensip olarak insanların yüzüne konuşmayacağım hiçbir şeyi klavyede yazmam.
Beyaz yaka e-mail trafiklerinde de böyle klavye delikanlıları çok çıkardı, en ağır toplantılarda olsak bile yüz yüze gelince herkesin önünde rezil etmesini bildim hepsini. Oradaki kolaylık, kimliklerin açıkta olmasıydı.
Dünya küçük. Troll arkadaşlara tavsiyem, yazdıkları yazacakları yorumları karşılarındakiyle ertesi gün karşılaşacakmış gibi yazmalarıdır. Sonra çok komik durumlara düşebilirler, birileri çıkıp çok kötü ezebilir :)

Abi bıraksana ya kaç yaşındasın bilmiyorum ama abi senin yazdığın şeyleri, üslubunu beğenmeyen varsa zaten muhatap olmaz. Bi bak abi karşındakine sen o kadar şey söylüyosun adam hala çocuk çocuk muhabbet yapıyo bırak abi ne takcan kafaya sen kendini bildikten sonra gerisi teferruat. Değmicek insanlara 1 kalori enerji bile harcamak haram boşverrr. Seviyeni bozduğuna değmez.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...