Herkese selam arkadaşlar,
Benzin tüketimi nasıl azaltilir, neler yapılmalıdır? Sizler bu konuda ne yapıyorsunuz?
Benzin tüketimi nasıl azaltilir, neler yapılmalıdır? Sizler bu konuda ne yapıyorsunuz?
İşte ne yapıyorsunuz? Onu soruyorumBen hypermil yaparim. Cok detaylisini yaparim. Benim gunluk sporumdur.
Peki kullanılan benzin etki eder mi? Jantlarim 16 inc. O da iyi bir sey sanırım. Lastikler de ContiEco.1. olarak lastik basınçları çok önemli onlara dikkat et.
2. Olarak rüzgar direncini etkileyecek ufacık bir şey varsa kaldır.
3. şehir içinde cam-şehir dışı yüksek hızlarda klima kullan
4. bence en önemlisi arabanın hangi devirde ne kadar güç ürettiğini öğren. Mesela geçen 1.6 dizel oto opel insignia ile 4 kişi 120 km lilik yola çıktık ortalama 120-125 arası gittim bir kaç kez 150 çıktığım oldu ve tam 4 kere kırmızı ışıkta durmam gerekti ve arabayı genel olarak 2250 devirin altında tuttum sonuç 4.4 lt yaktı. Dönüş yolunda buna hiç dikkat etmedim bir kaç kez 200 dahi çıktığım oldu bu rakam direk 6 çıktı. Ya da 1.6 dizel mcp Citroen C4 Picasso var 1600 kiloluk koca araba karma da 6 litre ile geziyorum bunu da genel olarak 2000 deviri geçmeden yapıyorum bazen 50 ile giderken 5 vitese attığım oluyor. 50 ile 5 vites olur mu yav dersen MCP GALP BEN
Picasso da 215 55 16 premium contact 2 ler var. Lastik küçük olması demek daha az sürtünme direnci demek bu da tabiki de büyük bir artı.Peki kullanılan benzin etki eder mi? Jantlarim 16 inc. O da iyi bir sey sanırım. Lastikler de ContiEco.
1. olarak lastik basınçları çok önemli onlara dikkat et.
2. Olarak rüzgar direncini etkileyecek ufacık bir şey varsa kaldır.
3. şehir içinde cam-şehir dışı yüksek hızlarda klima kullan
4. bence en önemlisi arabanın hangi devirde ne kadar güç ürettiğini öğren. Mesela geçen 1.6 dizel oto opel insignia ile 4 kişi 120 km lilik yola çıktık ortalama 120-125 arası gittim bir kaç kez 150 çıktığım oldu ve tam 4 kere kırmızı ışıkta durmam gerekti ve arabayı genel olarak 2250 devirin altında tuttum sonuç 4.4 lt yaktı. Dönüş yolunda buna hiç dikkat etmedim bir kaç kez 200 dahi çıktığım oldu bu rakam direk 6 çıktı. Ya da 1.6 dizel mcp Citroen C4 Picasso var 1600 kiloluk koca araba karma da 6 litre ile geziyorum bunu da genel olarak 2000 deviri geçmeden yapıyorum bazen 50 ile giderken 5 vitese attığım oluyor. 50 ile 5 vites olur mu yav dersen MCP GALP BEN
Peki kullanılan benzin etki eder mi? Jantlarim 16 inc. O da iyi bir sey sanırım. Lastikler de ContiEco.
Loptopum evde değil. Şirkette biraktim. Arabanin 8 sayfalik sheet exel var. Ruzgar drenci, vites hesplamalari, motor power band egrileri, bir suru arac ile ilgili datalar cikardim..İşte ne yapıyorsunuz? Onu soruyorum![]()
Helal olsun valla.Loptopum evde değil. Şirkette biraktim. Arabanin 8 sayfalik sheet exel var. Ruzgar drenci, vites hesplamalari, motor power band egrileri, bir suru arac ile ilgili datalar cikardim..
Bu datalari inceleyerek bir suruş profili cikardim..
Herseyden önce arabanin profili cikartmalisin. Duzenli olarak olcumler yapip sonuclari cikardim. 120 adet depo dolumunun istayistigim var.
Gerisi teferruata kaliyor. Lastik basinci, aractaki agirliklar felan işin kolayi.
Helal olsun valla.
Yalnız bu hesap lisedeki yeri sürtenmesiz kabul ediyoruz sorularına dönmüşArabayı saate 80 km hızı tutmak için 5,45 hp güç yetiyormuş . Saate 100 km hızı tutmak için ise 11,18 beygir gerekiyor.
Yalnız bu hesap lisedeki yeri sürtenmesiz kabul ediyoruz sorularına dönmüş
kullanmayıver arabayı olsun bitsin![]()