Ben genel olarak yorumladim. Insanlarin lastik secerken beklentilerine bakiyorum uygun fiyat, kisa fren mesafesi, ortalama yol tutus ve makul ses duzeyi seklinde ilerliyor. Ben daha lastik secimi kriterlerine insanlarin yuvarlanma direnci gibi etkenleri kriter olarak koydugunu gormedim. Varsa da gercekten cok nadir. Dusuk yakit tuketimi icin ekonomi lastigi isteyenler oluyor. Halbuki bu lastikler kadar ekonomi yapip onlardan daha iyi konfor, sessizlik ve yol tutus degerleri verebilen lastikler mevcut oluyor. Insanlarin lastik konusunda ucuza kacmasini aklim mantigim almiyor cunku. Cebinde 2,5-3 bin liralik telefon ama lastik ucuz olsun. Yakittan sikayet ediyorlar ama yine lastik ucuz olsun. Hic aklim almiyor. Suan 200 km'lik sehir ici ort tuketimim 6.6 asagi inmiyor ve bu cok fazla ki sakin kullaniyorum. Devirli kullansam 7'yi bulacak belli. Normalde bahsettigim kriterde sectigim lastikle ayni kosullarda tuketimim 5-5.3 arasi olacakti. Sadece lastik hamlesiyle ort tuketimde 1.5 litre kazaniyorum.Bunları zaten yapıyoruz olduğunu düşünerek işin detayına girdim. Benim aracımda lastik basınçları ölçmek için cihaz bile var. ön arka 34 psi. Almanyada adamın biri 42 psi basınla, 4,4 litre benzin yakarak kullanıyor benim arabayı. Üstelik yüksek süratte. Benim 4,4 litre benzin yakmam için saate 60 70 km hızla araba sürmem gerek.
Son düzenleme: