Bir Miktar Marka Fanatikliği İyi Bir Şey Değil mi?

Sizce Bir Miktar Marka Sempatisi Gerekli mi?

  • Evet, duygusal bağ gerekli.

    Kullanılan: 10 37.0%
  • Hayır, mantıklı bakmak gerekli.

    Kullanılan: 17 63.0%

  • Kullanılan toplam oy
    27

Awacs

Sinan
Asfalt Kurutucu
23 Kas 2020
157
1
121
635
27
Sivas
Marka
Ford
Kelime anlamları olarak fanatik bağnaz demek bağnaz da bu demek; Ekli dosyayı görüntüle 33618

Şimdi sevmek başka fanatik olmak başka, fanatiklik bi yerden sonra kendindekini sevmekten çok diğerlerinden nefret etmeye dönüşüyo, kendindekinin iyi yanını bulamayıp karşıdakine bok atılıyo ki bence bu çok kötü bir şey.

İnsan tabiki ister duygusal ister kendine göre mantıksal kararlar verebilir, önemli olan kendi düşüncesinde fanatik olup diğer herkesi birer salak olarak görmemek. Kimisi araç olarak kullanırken kimisi zevk almak ister, siz de düşünce yapısı olarak yine mantıktan yana olmaya doğru kaymışsınız, demekki bu doğru geliyo size. Olmadığınız biri gibi olmaya çalışmaya gerek yok demek ki içten içe mantık ağır basıyo artık :)

Ben elimden geldiğince ikisini ortak noktada buluşturabilen kararlar almaya çalışıyorum, mantıklı olarak görülüp alınan bi arabadan da zevk alınıp makul miktarda duygusal bağ kurulabilir
Diğer markalardan nefret etme kısmı bana da çok ilginç geliyor, az çok aynı otomobiller aslında. Hatta çoğu marka aynı platform üzerinden neredeyse aynı otomobilleri üretip satıyor, ama sen bunu kabul ettiremiyorsun :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Toprak

diesel_s3

Uras Kayra Bağcı
Elit Apaçi
27 Ocak 2021
80
123
760
İzmir
Marka
Volkswagen
Bana kalırsa herhangi markaya fanatik olmak değil ama kullandığın yada almayı planladığın aracı sevmek önemli. Yoksa boş fanatiklik hiçbir işe yaramaz.
 

LiveForSpeed

Profesör
30 Ocak 2017
292
437
1,395
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Hocam onlara göre o marka ne yapmışsa en iyisini yapmıştır, aksi iddia edilemez. Hatta bu konuda mercedes`in geyik testi muhabbetini, volkswagen`in kabul ettiği ama bazı marka fanatiklerinin kabul etmediği dsg sorununu da ekleyebiliriz. :)
Hocam her markanın kendine has problemleri olabiliyor ama çoğu insan da kulaktan duyma bilgilerle hiç sahibi olmadığı araçlar hakkında bile"ağğbi alfa mı yaa bırak sanayiden çıkamazsın-DSG mi aman aman uzak dur alma" gibi kesin şeyler söylüyorlar. İşin detayına inince gerçekler biraz daha farklı. Örnek vereceğim modeller kendi deneyimlediğim bilgi sahibi olduğum modeller.

Bozulan DSGler golf mk6 ve b7 passatta çıkan ilk 7 ileri kuru kavrama olan dsgler. Gerçekten birçok problem yaşayan var vw forumlarında bunu görüyoruz ama daha önceki nesil ıslak kavrama 6 ileri dsgler çook daha sorunsuz ve sağlam. Yine forumları araştırınca nadiren sıkıntı yaşayan görürsünüz. Golf 7 neslinde gelen güncellenmiş dsg ise bence arıza çıkartma potansiyeli kabul edilebilir düzeyde. Ayrıca 7 ileri dsglerin bazılarında (tam olarak hangi seride bilmiyorum ama 2014 Golf 1.4 tsi da ben de fark ettim bu durumu) araç 5-10 kmh hızlara gelince 1e düşmek yerine 2.viteste yarım debriyaj yapıyor ( 2019 Leon FR da kullandım böyle bir sıkıntı yok ) Sık trafik olan bir ilde yaşıyorsanız devamlı yarım debriyaj yaptığı için kavrama çok çabuk bitiyor. Kavramanın bitmesi ise manuel şanzımanlarla birebir aynı şey teknik olarak ama DSG şanzımanlar çift kavrama ve daha komplike olduğu için tamir maliyeti daha yüksek çıkıyor.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,810
1
4,133
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Duygusal bağ ile fanatiklik ayrı konular. Duygusal bağı olmayan insanlar olsak, bu forumda olmazdık zaten. Bir şekilde sahibi olduğu araca duygusal yönden de bağlı olan insanlar burada yer alır :)
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım