Bir Öğrenci ve Bir Civic

aliybaskurt

Ali Yağız Başkurt
Asfalt Kurutucu
20
21
Marka
Honda
Merhabalar, ben Kırklareli'de bir üniversite öğrencisiyim. Haftasonları taksi şoförlüğü yapıp ek gelir sağlıyorum. 27 Ağustos'ta babamın 2009 Civic'i ile trajik bir trafik kazası geçirip sağ çıktım, ve bu kaza derin bir etki bıraktı bende. yaklaşık 1 - 1,5 hafta önce takside uyukladığım esnada bir arkadaşım bana bir araç ilanı attı, komik derecede ucuz "1990 Model 1.4 manuel bir Honda Civic". İşte dedim içimdeki etkiyi geçirecek ilaç bu! Birkaç gün önce bilgisayarımı satmıştım birazda birikimimde vardı ve hiç düşünmeden, tamam alıyoruz dedim. Arkadaşımla aracın olduğu yerde buluştuk inceledik ve aracı aldım! Bu yazı dizisinde çok az geçmişimden ve çokçada aldığım arabadan arabaya neler yaptığımdan bahsedeceğim. Umarım beğenirsiniz! :) (Aracı takip etmek isteyenler, instagram ve tiktok üzerinden @cicektheefcivic kullanıcı adı ile ulaşabilirler)

Ekli dosyalar

• 20251229_093009.jpg
    20251229_093009.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Neden Civic?
Doğduğum günden beri ailemde Civic vardı. 2014'e kadar 2001 1.6 ES, 2014'ten 2025'e kadarda 2009 1.8 FD. Taa ki benim kazama kadar. Yaz tatilinda Şarköy'de ailemin yanında olduğum bir vakit bir arkadaşımla dışarı çıktım, yalan yok gazladım çok gazladım. Ama adım gibi bildiğim yıllardır gazladığım yollardı, neyse. Bir virajda "lift-off oversteer" yüzünden kontrolü kaybettim zar zor toparladım, tam kontrolü elime alacağım esnada arabanın fabrikadan çıktığından beri değişmeyen yay amortisör kombinasyonu ve bitik lastiklerimin "mükemmel" uyumu sayesinde sağ arka amortisör birbirinden ayrıldı akabinde tekerlek arabanın altına girdi ve üstüne oturmamla beni topaç gibi çevirmeye başladı. Sol tarafta bulunan zeytin tarlasına uçup taklalar atıp ters kaldım. Ve herşey bitmişti, arabalara arabacılığa sayesinde aşık olduğum araba gitmişti...
Günler aylar geçti ve arkadaşım bana o ilanı attığında hiç tereddüt bile etmedim, çünkü adım gibi biliyordum her şeyini.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260107_134210_Photos.jpg
    Screenshot_20260107_134210_Photos.jpg
    542.9 KB · Görüntüleme: 0
  • Picsart_26-01-07_13-44-07-656.jpg
    Picsart_26-01-07_13-44-07-656.jpg
    6.5 MB · Görüntüleme: 0
Merhabalar, ben Kırklareli'de bir üniversite öğrencisiyim. Haftasonları taksi şoförlüğü yapıp ek gelir sağlıyorum. 27 Ağustos'ta babamın 2009 Civic'i ile trajik bir trafik kazası geçirip sağ çıktım, ve bu kaza derin bir etki bıraktı bende. yaklaşık 1 - 1,5 hafta önce takside uyukladığım esnada bir arkadaşım bana bir araç ilanı attı, komik derecede ucuz "1990 Model 1.4 manuel bir Honda Civic". İşte dedim içimdeki etkiyi geçirecek ilaç bu! Birkaç gün önce bilgisayarımı satmıştım birazda birikimimde vardı ve hiç düşünmeden, tamam alıyoruz dedim. Arkadaşımla aracın olduğu yerde buluştuk inceledik ve aracı aldım! Bu yazı dizisinde çok az geçmişimden ve çokçada aldığım arabadan arabaya neler yaptığımdan bahsedeceğim. Umarım beğenirsiniz! :)
İlk fotoğraf ''Türkiyede öğrenci olmak'' temasını çok başarılı bir şekilde ifade etmiş, tebrik ediyorum. 😂 Konunun devamı için takipteyiz :)

"Çiçek?"
28 Aralık 19:00'da başladığım mesaimi 29 Aralık sabah 07:00 de bitirdim. Hiç uyumadan 07:30 daki otobüse binerek aracın olduğu ilçede ilanı bana gönderen arkadaşımla buluştum. Arabanın yanına gittim ve inceledik; Motor ve şanzıman canavar (vites kolunda ve halatın bağlı olduğu kısımdaki burçlarda boşluk var), mekanik görece güzel ve kaporta biraz sevgi istiyor. Son fiyatta anlaşıp noterin yolunu tuttuk ve aracı aldım. Çekiciyle Kırklareli'ye getirdim ve güvendiğim bir noktaya bıraktım. Ee peki çiçek ne alaka? Birkaç gün önce arabamı ve projeyi sosyal medya'ya taşımaya karar verdim ve bir "teaser" hazırlayacaktım. O anda aklıma "Eşkıya" filminden bir replik geldi, “Korkma! Sadece toprağa gideceksin. Sonra toprak olacaksın. Sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin." İşte bu! Arabanın ismi artık belliydi, "Çiçek". (Teaser'ı izlemek isteyenler aracın sosyal medya hesabından görebilir buraya video nasıl koyacağımı bilmiyorum.)

Ekli dosyalar

• IMG_20260104_222922_984.webp
    IMG_20260104_222922_984.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 0
Neden Civic?
Doğduğum günden beri ailemde Civic vardı. 2014'e kadar 2001 1.6 ES, 2014'ten 2025'e kadarda 2009 1.8 FD. Taa ki benim kazama kadar. Yaz tatilinda Şarköy'de ailemin yanında olduğum bir vakit bir arkadaşımla dışarı çıktım, yalan yok gazladım çok gazladım. Ama adım gibi bildiğim yıllardır gazladığım yollardı, neyse. Bir virajda "lift-off oversteer" yüzünden kontrolü kaybettim zar zor toparladım, tam kontrolü elime alacağım esnada arabanın fabrikadan çıktığından beri değişmeyen yay amortisör kombinasyonu ve bitik lastiklerimin "mükemmel" uyumu sayesinde sağ arka amortisör birbirinden ayrıldı akabinde tekerlek arabanın altına girdi ve üstüne oturmamla beni topaç gibi çevirmeye başladı. Sol tarafta bulunan zeytin tarlasına uçup taklalar atıp ters kaldım. Ve herşey bitmişti, arabalara arabacılığa sayesinde aşık olduğum araba gitmişti...
Günler aylar geçti ve arkadaşım bana o ilanı attığında hiç tereddüt bile etmedim, çünkü adım gibi biliyordum her şeyini.
Çok geçmiş olsun, hoş geldiniz.

Paketleme
Arabanın camlarında kapanma sorunları ve fitil eksiği vardı, ve benimde tam finallerimin bitip memlekete dönme zamanımdı. Bütlere kadar yaklaşık 15 gün olmayacaktım ve aracın içine girebilecek su toz pislik gibi konulardan dolayı endişelenmiştim. Araç brandası almak istedim ama esnafta fiyatı biraz tuzlu geldi ve internetten sipariş verecek vaktim yoktu. Bende kolları sıvayıp iki top endüstriyel çöp torbası aldım ve iki kat şeklinde birbirlerine ekleyerek bir branda yapmaya çalıştım. Aracın yanına giderken de bir koli bandı ve iki top çamaşır ipi aldım. Yaptığım brandayı camları örtecek vaziyette serip çamaşır ipiyle alttan-üstten bir güzel bağladım ve paketi hazırladım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260107_142026_Photos.jpg
    Screenshot_20260107_142026_Photos.jpg
    870.2 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_20260107_142047_Photos.jpg
    Screenshot_20260107_142047_Photos.jpg
    803.6 KB · Görüntüleme: 0
İlk Kargo
Facebook gruplarından arkadaşım vasıtasıyla aracını parça parça satan biriyle tanıştım. Kendisinden sağ-sol sinyal, sağ-sol park lambası, sağ-sol silecek demiri, silecek açma kolu, sinyal açma kolu ve arka stop takımını satın aldım. Orta reflektör sayın kargocu abilerin birazcık gazabına uğramış olsa da kargo elime ulaştı ve dolabımda yerini aldı :)))) (Kendisinde selamlar takım değil tek istemememe rağmen ek fiyat istemeden parkları ve sileceği takım göndermiş.)

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    133.6 KB · Görüntüleme: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    242.1 KB · Görüntüleme: 0
  • 1.jpg
    1.jpg
    207.4 KB · Görüntüleme: 0
  • 20260107_143329.jpg
    20260107_143329.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 0
Şimdilik kaydettiğimiz ilerleme bukadar. 15 gün sonra döndüğümde komple aydınlatma tesisatını elden geçireceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun kazadan dolayı, kaza olayı çok can sıkıcı bir iş.

Yeni Civic'iniz hayırlı olsun, emeğinizi ve sevginizi boşa çıkarmasın.

Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Yeni aracın da hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Böyle hem kötü durumda hem de zor bulunan bir araç ile uğraşmak herkesin harcı değildir, bu nedenle seni tebrik etmek istiyorum ve kolaylıklar diliyorum.

Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Yeni aracın da hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Böyle hem kötü durumda hem de zor bulunan bir araç ile uğraşmak herkesin harcı değildir, bu nedenle seni tebrik etmek istiyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Tesşekkürler, kolaylık zorluğa inanmam ya, yeterince iyi kullanabiliyorsan internetten herşey hallolabiliyor. Ama sizinde diğer yanıt verenlerinde iyi dileklerinize minnettarım çok sağolun.

hayırlı olsun hocam, ef kasa diyince bizim için de akan sular duruyor.

2006'dan 2011'e kadar halamda 1.4 ies 3 kapı honda civic ef kasa vardı. 1988 modeldi. hidrolik direksiyon bile yoktu.

biz babamın arkadaşından almıştık, ikinci sahibiydik ve hata/boya, lpg bile yoktu. zaten gene tanıdığımıza satmıştık.

çift karbüratör olmasından kaynaklı hem mükemmel bir performans hem de mükemmel bir yakıt sarfiyatı vardı, aracın da hafifliği ile gerçekten birçok arabanın peşinden ayrılmadan gidebiliyorduk.

aracı geçen gün ilanda gördüm sonra ilan kalktı ya satıldı ya vazgeçildi, ilk plakası 06 Z 7357 hala üzerinde ama saçma sapan modifikasyonlar yapılmış.

her süren hala anlatır aile içinde ne arabaydı bee diyerek.

sizin de bu aracı toplamanızı merakla takip ediyor olacağım.

hayırlı olsun

hayırlı olsun hocam, ef kasa diyince bizim için de akan sular duruyor.

2006'dan 2011'e kadar halamda 1.4 ies 3 kapı honda civic ef kasa vardı. 1988 modeldi. hidrolik direksiyon bile yoktu.

biz babamın arkadaşından almıştık, ikinci sahibiydik ve hata/boya, lpg bile yoktu. zaten gene tanıdığımıza satmıştık.

çift karbüratör olmasından kaynaklı hem mükemmel bir performans hem de mükemmel bir yakıt sarfiyatı vardı, aracın da hafifliği ile gerçekten birçok arabanın peşinden ayrılmadan gidebiliyorduk.

aracı geçen gün ilanda gördüm sonra ilan kalktı ya satıldı ya vazgeçildi, ilk plakası 06 Z 7357 hala üzerinde ama saçma sapan modifikasyonlar yapılmış.

her süren hala anlatır aile içinde ne arabaydı bee diyerek.

sizin de bu aracı toplamanızı merakla takip ediyor olacağım.

hayırlı olsun
Böyle güzel hikayeler beni arabalara daha çok çekiyor. Benim araçta hidrolik direksiyon var veya mekanik direksiyonu çok yumuşak bilemiyorum ve 35 yaşındaki arabanın el freni müşürü çalışıyor hayran kaldım doğrusu. Sağolun değerli yorumunuz için sevgiler...