Aklıma gelen bir özellik daha var .
Bagaj kapağının kollarının , bagaj içinde açıkta bulunması - bagaj alanından yemesi + dolu iken kapandığında eşyaları ezmesi vb ...

Bu fotoğrafta gördüğünüz araç 2019 model bir Toyota Corolla . Kimse bu aracın üst düzey bir kalitede olduğunu söylemez , ülkemiz şartlarında lüks olsa da orta sınıf sıradan bir otomobil . Ama ne olursa olsun şu görüntü ile karşılaşmak istemezdim .
Renaultda maalesef bunu yapıyor , Fluanceler de böyleydi yanılmıyorsam . Hele 2007 Symbolde , kol kavisli ve bagajda fazla yüksek değildi . Onda bu durumun etkileri kolaylıkla gözlemleniyordu .
Peki ya diğer markalar :
Çokça eleştirilecek yönü olan , eleştirilen , kullancısı olarak benimde birçok eleştiride bulunduğum Linea'da ise üretici böyle bir sistem yapmış

Gördüğünüz gibi bagaj dışından makaslı ve pistonlu bir sistem . Bagajın içine (hacmine veya içerideki eşyalara) herhangi olumsuz bir etkisi yok
(Bunun da başka dezavantajları olduğunu düşünenler varsa yazabilir)
Toyota'yı fazla yermiş olmayalım , benimde sevdiğim markadır , toyotayı sevenleri de üzmeyelim bir de Avensis bulayım . İşte bu bagaj nasıl oluru göstereyim diye bakıyordum ki , birde ne göreyim ? Maalesef Avensis'te de kollar açıkta bırakılmış , üzgünüm
Peki ya nasıl olmalı ? Diye düşünenler için 2 örnek bırakıyorum .