Model yılları ve kasa kodları dahil olarak tam kafamdaki görüntüleri. Allah isteyene nasip eder umarım.
Bunlar bir ömür yeter.
1-Eski seri Unimog
2-Eski seri G-Wagen
3-2.3 16v 190
4-S Klasse W-140
5- V12 600 SL R129
Hepsi birbirini tamamlayan seçenekler özellikle bu 5i veya hiç olmazsa herhangi birinin halefleri-selefleri favorilerim olurdu.
Konu güzel devamı gelir umarım.
Eğer öyleyse.
A-W177
B-Hiçbiri

C-W204
E-W211
S-W140
G-W461
Vito-W638
Seri üzerinden soruya uygun cevaplar.
1-F20-Güncel, başarılı tabii ki segmentindeki rwd'nin son temsilcisi olarak bir daha gelmeyeceklerden.Umarım ileri de temiz bir örneğine sahip olabilirim.
2-F22-2 Serisi son zamanların en güzel profilli araçlarından birisi Coupe formunda ve proporsiyon olarak çok başarılı tabii bir de BMW destekli bir teknolojiye sahip olunca değme keyfine.
3-E30-Çabuk çürüseler de, ruhsal olarak çok yakın hissettiğim sevdiğim bir otomobil sahibi olmasam da binmek bile mutlu ediyor beni, mekanik çağın güzelliklerinden. E46 diyen arkadaşlara E30'a da binmeleri gerektiğini tavsiye ediyorum, 2. favorim benim de E46 olurdu yalnız, N46'lar değil M52 gibi bir motorda E46 kullanılmalı, diğerleri plastik parça dolu.-doğruya doğru-çok çektik. E46 konfor-sürüş dengesini ben de hep beğenmişimdir ama E30'un çiğliği gerçek BMW felsefesine daha yakın. 3. favorim de muhtemelen F30 olurdu hem daha güncel hem de çok başarılı dengeli güzel bir araç. E36-E21 i ise ortalama BMW 3 serisi çıtasında görüyorum, E90 ise üzülerek söylüyorum serinin en zayıf halkası ve diğer modelleri düşünüldüğünde üzücü bir gerileme olarak görüyorum.
4-F32-Seçenek yok, öylesine seçtim.
5-E39-5 serisinin manası bana göre daha çok konfor yani koca 5 serisini sağdan sola atmak zor olacağı için daha fazla rafinelik medeniyet isterdim o da bence en iyi şekilde E39'da bulunuyor, E60'dan da E34'den de daha bir 5 serisi konforu ve rafineliği var söylemediğim diğerlerini ise yaz az tanıyorum ya da araştırmadım veya binmedim.
6-E24-BMW'nin tarihi E24'süz eksik kalır 80'lerdeki çoğu sportif modelinin dizaynı yapısı teknolojisi E24'den gelme.
7-E38-O yıllara denk gelen BMW'lerin rafineliği bindiğim kadarıyla çok kaliteli muhtemelen bu binmediğim seçenek de en iyilerindendir.
8-E31-V12 Gran Tourer pek BMW yok, BMW tarihinde önemli bir yere sahip.
Z-Z3-Minimal yapısı, ve diğer Z4 serilerinde olmayan bir sempati görüyorum Z3'te.
Serbest çağrışım, Mercedes konusunda ilk mesajda(alıntıladım) belirttiğim gibi bir mesajda BMW kadrosunda da bu isimler yer alır.Birbirini tamamlayan seçenekler sevme sırasına göre değildir, marka kültürüne göre listeye eklendi yoksa bence bu listede 1M'siz olmaz mesela ama E30 zaten benzer paralelde bir araç olduğu için tekrarlamaya gerek yok sanırım.
1-E30 M3 (as predictable)
2-BMW Z3 1.9
3-E39 Estate 2.8
4-E31 850i V12
5-BMW E38