Bmw Connect'e çarparsa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Yorumsuz

bmw.jpg
kutukolabmw.jpg
ustunalmanteknolojisi.jpg

Bu kadar dağılması normal. Connect'in arkası yüksek ve bmw'nin alçak yapısı frenle birlikte iyice yere yapışmış. Dolayısıyla darbenin çoğu şiddeti bmw'ye patlamış. Ayrıca araçların ön kısımları tüm bölgelerden daha çabuk dağılır. Bence burada bmw'yi iki açıdan takdir etmek gerek;
1- Güvenlik önlemi olarak kabul edilen önden çarpmalarda kaput kıvrılması mevzusu uygulamalı olarak denenmiş ve başarıyla geçilmiş.
2- Sadece fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla bmw'nin şase koruma bölgesi haricinde şasenin ana kısmının uçlarında eğilme, bükülme gibi şeyler göremedim. Şasenin sağlam kalabilmesi gerçekten başarı ( fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla ).
Masraflı olacaktır ama şasede gördüklerimden tahmin ettiğim üzere bir sorun yoksa bu araç toplanabilir durumda.

Diğerine yorum yapamayacağım ama BMW bana gayet normal geldi. Araçların ön tarafı kırılmamak için değil, darbeyi emmek ve yaya güvenliğini sağlamak üzere tasarlanır. Önemli olan kazayı kabin içine olabildiğince az yansıtmak.

Acaba fordu bilerek mi öyle parketmişler?
Edit:kazayı ben kurmaca sanmıştım hasarlı bmw nin önüne connect koymuşlardır diye ama değilmiş

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    48.2 KB · Görüntüleme: 574
Son düzenleme:
connectlerin arka tamponları demirdir :) + böyle şeylere takılmamak gerekli bu BMW nin güvensiz olduğu anlamına gelmez.
Eski Amerikan araçları 1.5mm kalın sac ve demir tampon kamyon şasesi kullanır ama bir kazada o kocaman V8 motoru kucağınızdan çıkarırlar :) sağlam araba güvenli demek değildir

Arkada olan linea olsaydı demedik bırakmazlardı....
lüx arabalar arkadan vurunca klasik arkadan çarpma oluyor tam tersi olunca yerden yere vuruyolar...
Sözüm meclisten dışarı

Valla işin esprisi bi yana arkadaş haklı, Fiat egea'nın kaza fotoğrafları videoları elden ele dilden dile yayıldı linç ettiler arabayı ezber bozandan cenaze taşıyan'a çevirdiler ama diğer arabalar kazayı yapınca ama yaya güvenliğiiiii, deniyor.
Not:VW'ye laf etme amaçlı söylemiyorum bunu. Et'e et döte döt demek gerek.

sadece bmw fotosunu yorumlayacağım dikkat ederseniz bmw nun şase bacaklarına bağlı onan tampon arkası koruma demirinde (işaretlediğim yer )
f1zlas.jpg
deformasyon yok araç bunun üstünde kalan kaporta kısmından hasar almış yani kozmetik hasar ,bence buna etken bmw yere basılmış.

Valla işin esprisi bi yana arkadaş haklı, Fiat egea'nın kaza fotoğrafları videoları elden ele dilden dile yayıldı linç ettiler arabayı ezber bozandan cenaze taşıyan'a çevirdiler ama diğer arabalar kazayı yapınca ama yaya güvenliğiiiii, deniyor.
Sonunda beni anlayan birileri çıktı :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Sizin bu mantığınıza göre nerdeyse tüm otomobiller çöp
İşte ben bunları kastediyorum kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş :D linea hala çöp egea hala çöp polo bile egeadan daha sağlam araba bazı arkadaşlar hala ön tarafların daha dayanıksız yapıldığını bilmiyor ve böyle konuların açılmasındanda bıktım 1-2 hafta öncede birisi volvoyu atmış övdüğünüz volvoya bakım diye,sonuç.

Egeaya lineaya arkadan vurduğunuzda daha kötü oluyor C sınıfı 70-80bin liralık araç 3 yıldız :D linea ya gelirsek espyi kapat 70le viraja gir olacakları gör

İşte ben bunları kastediyorum kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş :D linea hala çöp egea hala çöp polo bile egeadan daha sağlam araba bazı arkadaşlar hala ön tarafların daha dayanıksız yapıldığını bilmiyor ve böyle konuların açılmasındanda bıktım 1-2 hafta öncede birisi volvoyu atmış övdüğünüz volvoya bakım diye,sonuç.
Bizde vagcı bekliyoduk...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...