Komple E90 330i motor, ZF6 şanzıman bunların beyinleri elektrik tesisatları ve montaj ücreti derken en az 30-35 bin tl'lik olursunuz(ki bu çıkma parçalarla iyimser bir fiyat).Dahası da 330i e çevirdikten sonra yürüyene el atmazsanız araç yolda saçma sapan durur saçma sapan tutar.Hadi bunların hepsine göz yumdunuz hallederiz dediniz, muayene istasyonlarında bu aracın 1600 cc olan hacminin 3000cc ye çıkartıldığını öğrenilince krizler yaşamanız olasıdır.(Kısacası satıp 330i almanız daha güzel çözümElimizde 316i manuel var (e90). Sizce bu arabayı otomatik şanzumana çevirip, bir de motor koymak nasıl fikirdir? Neler gerekir? Hangi parçaları yenilemek gerekir?
Zaten ben de birkaç yıldır bu swap vs işlerini yakından takip ettiğim için, lego parçası gibi söküp takılmadığını biliyorum. Faturalı motor alınıp projesi bir mühendise çizdirilip, ruhsata yeni motor işletilebiliyor. Nitekim araç aile arabası olucak. Bu yüzden amacımız zevkli bir makine yapmak değil. Otomatik araba olmasını da bu yüzden istiyoruz. Kafamdaki şey birkaç güvenilir yerden anahtar teslim fiyat alıp, arabayı teslim etmek. Maslak sanayii de bu işi yapan yerler var.Bahsettiğin motor sanırım N52B30.. 330i lerde 258 ve 272 lik 2 versiyon vardı ve şunu söyliyim bu kadar uğraşa değecek bir motor değil.
Basit gibi gözüksede çok zor aslında bu tür işlemler, hem maliyet hem zaman hem pratik boyutunda işler düşünüldüğü gibi gitmeyebiliyor. Parasal boyutunda mutlaka unuttuğun veya sonradan patlayan masraflar çıkıyor, zaman ve sabır zaten işin en önemli kısmı belkide. Pratikte de mutlaka bir şey çıkıyor tam oldu diyorsun hop mutlaka bir hata alıyorsun bir yerden ki e90 elektroniği bol bir jenerasyon. Otomatiğe geçmeyi niye düşünüyorsun? Ayrıca motoru ruhsata işlemediğin sürece muayeneden geçemessin.
Silindir sayısı değişmezse yeni nesil motorlarda anlaması çok çok güç.Motor no’da kazınıyor zaten, anlaşılmasın diye yalnız o motorun 4 silindirli en güçlü versiyonu N42B20-N46B20 bunlar da 150 bg maks. atılan taş ürkütülen kuş olma durumu var. İnce hesap gerekiyor. Bildiğim kadarıyla bu motorun bloğu dediğim 150 bg lik ile aynı eğer öyleyse en güzel çözüm rektefiye yapılırken içini 2.0 olarak dizilmesi olurAynı markanın motoru konulacağı için muayene mevzusu sorun olmayabilir. Yasal mevzuat üstündeki motorun %30'una kadar izin veriyor ancak muayene istasyonundaki eleman kaputu açtığında ilgisi ve bilgisi yok ise anlamaz muhtemelen. Ne 316i lerde ne makineler var çok sorun olacağını sanmıyorum.
Geçen ay bizim 2017 Kia'nın muayenesini yaptırdım. Yesyeni arabanın motor numarasını okuyamıyorlar. Hayır mors alfabesi ile mi yazılı bloğa anlamadım ki. Daha okunanını görmedimMotor no’da kazınıyor zaten, anlaşılmasın diye
Kia dandik knk Golf'ünkini okudularGeçen ay bizim 2017 Kia'nın muayenesini yaptırdım. Yesyeni arabanın motor numarasını okuyamıyorlar. Hayır mors alfabesi ile mi yazılı bloğa anlamadım ki. Daha okunanını görmedim
Kaldı ki 330i de itiraz etmeye bence de gerek yok. Atmosferik sıralı 6 sesi soluğu güzel motor ancak bir yerden sonra az gelmeye başlayacak, o yakıta daha çok performans isteyeceksiniz. N54 gibi bir turbo motor olsaydo bi tık daha ılımlı yaklaşırdım ama diğer hakkında @Mt.Akina yla hemfikiriz
Motor numarasını okuyamazlarsa dışarıdan anlaşılmaz.O da 4 silindir öteki de 4 silindir.(150bg lik 320i ile 122 bglik 316i’den bahsediyorum -aynı yılların bmw motorundan bahsediyorum)peki biz bu arkadaşı 320 yaparsak muayeneden geçince sıkıntı olmayacak mı? Alırken 1.6 vergisi ödendi. 2.0 vergisi olmadığı için maliye amcalar kızmasın