1998 de aldığımız ve 2016 da sattığımız Vectra A aracımızın birçok bakımı Bosch Car da yapıldı.. Önceleri mekanik ve elektronik bakımlar için gidildiysede pek sonraları sadece elektronik sorunlarda götürdük. Çünkü mekanik işçiliği çok pahalı olduğu gibi her işlem ayrı ücretlendiriliyor ve buda faturayı kabartıyor.
Mesela triger değişimine gittiniz.. triger değişirken v kayışı ve devirdaimde aradan çıksın dediniz.. hepsinin işçiliği ayrı ayrı sayılıyor.. halbuki triger e ulaşmak için söküldüğünde hepsi göz önünde zaten.. açığa çıkmış halde, v kayışı mecbur çıkıyor ayrıca.. disk ve balata değişeceksiniz.. disk sökümü ve balata değişim işçiliği ayrı ayrı.. ama zaten balata değişimi için diski sökmüş oluyorlar veya disk değişimi için diski çıkardıklarında balata değişim ücreti düşmüyor. böyle garip bir fiyat politikası... ve arkadaşların dediği gibi.. bir dünya işlem yaptırdınız diyelim, plaka ışığınız yanmıyor ampül değişimi gerekiyor.. o bile para.. faturaya yansıyor
Ama bu küçük şeyler göze gelir.. "o kadar para ödedik, 5 kuruşluk ampulü bile yazmışlar" dedirtmemek gerek.
Şuan kullandığım aracında ilk bakımları Bosch Car a ait.. bakımdan önce motor testine, bakımdan çıkınca yine motor testine sokmuşlardı. Hoşuma gitmişti ilgilenmeleri.
Bu anlattıklarım marka politikası... işleyiş büyük ihtimalle bütün servislerde aynıdır.
Ama işçilik kalitesi veya ustalık dereceleri tamamen şans.. Bu yandan ben şanslıydım hiçbir şekilde tereddüt etmeden aracımı bırakabiliyordum.
Servislerin bulundukları şehir veya bölge konumları itibari ile uzmanlaştıkları araçlar olduğuda bir gerçek. Ayrıca servisin kuruluş tarihide uzmanlaştıkları araçları büyük oranda etkiliyor.
İstanbul Avrupa yakasındaysanız isterseniz özelden servis adını yazabilirim. İşçilikleri ve ustalıkları bakımından hiçbir sıkıntı yaşamadım ama ücretine bişey diyemem.
Servis adını buradan yazarsam reklam gibi görülebilir o yüzden emin olamadım yazmaya. Her zaman yoğunlardır ve randevusuz gidemezsiniz.