Bugün aracınız için ne yaptınız ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrtctn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mrtctn

Asfalt Kurutucu
17
Arkadaşlar selam ,
Bu konuda araçlarımıza yaptığımız bakım , temizlik vb gibi konuları konuşalım ne dersiniz :)

Evvelki gün 10 gündür arabanın yatmasına sebep olan immobilizer sorununu tamir ettim.
Dün iç temizlik yaptırdım, dışını kendim yıkadım, arka silecek ayarı yaptım, ön koltukları döşeme temizleyici köpükle temizledim, bagajı organizer cırt cırtlı bantlarla güzelce düzenledim.
Bugün sadece bindim. =)

Bu gün depo fullenip karnı doyuruldu, yıkandı izin yaptı biraz 1.5 dci falan ama ortalama haftada bi kere fulletiyo kerata.

Son düzenleme:
Bugün 475 km yaptım, 40 km'si şehir içi sıkışık trafik ve litresi 4.27 liradan mazot almak suretiyle aracı doyurdum ve detaylı yıkadım.. İlk defa her zamankinden fazla yaktı aracım, 110 liralık yakıt aldım 475 km'ye. İçime dokundu açıkçası.

Son düzenleme:
Bu gün arabam için 10 lira daha koydum kenara :D Detaylarını kendisini alınca konuşacağız inşallah :D :D

Dash kamerasını formatladım. Tabi önce tüm kayıtları 2 terrabaytlık diskime attım. Bir sürü vukuat var, 120 ile rampa çıkan sarı iett otobusumu dersin, makas atanmı.

Her an yağmur yağacağı için temizlik işine girmedim uzun zamandır araba kirli kirli yatıyor.

Oyyy oyy oy... Haftada bir depo gidiyorsa, siz o arabaya her gün neler neler yapıyorsunuzdur kim bilir :D
45 litrecik depom var yahu 375 kilometresi okula git gel zaten 5 günde. Ortalama 5,8lt yakıyo birazda gezince 800 km falan yapabiliyorum anca bir depoyla:D ama 4,4 yakıp 1100 km yapmışlığıda var, oda 30 bin km de bi kere oldu.

Geçenlerde koltuk ayarı yapıcam derken airbag soketini kırmıştım, bugün koltuğu söküp bi bakayım durum ne kadar vahim diye. Koltuğu söktüm, soket ile göz göze geldik üstünden tır geçmiş gibi duruyordu. Yavrusunu kartal kapmış Fatma Girik gibi kalakaldım o halde görünce soketi. Sokete dokunmadan geri taktım koltuğu.

Sakin kullandım 2500 3000 lerde vites degistirmesine izin verdim kasislerde çok yavasladım canı yanmasın diye :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...