Çakar Lamba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Denizyagmur012

Profesör
376
27
Arkadaslar araca(megane 2009) cakar lamba taktirmak istiyorum. Mavi kirmizi olan degil sadece kirmizi. Ceza yeme durumu nedir acaba? Ve sadece fren yapildiginda mi yaniyor yoksa fasilali yanip sonen tipleride var mi

Herkesin kendi zevki ama çok apaçi işi duruyor yanlış anlamayın lütfen sözüm size degil trafikte makas atanlara ve her türlü trafik kurallarını ihlal edenlere çogunlukla ben bu tip şahsiyetlerde gördüm çünkü

192 TL cezası var ve aracınız trafikten belli bir süre men edilir. Yapmayın yaptırmayın, zaten bunu yapan yerler de tespit edildiği takdirde ceza yazılacakmış sözde.

Aman diyeyim uzak durun. Apaçiliği, trafik cezası bir yana, arkadaki sürücülerin gözünü en az uzun far kadar rahatsız ediyor. Özellikle geceleri ışıklarda filan beklerken bazen gözümü kapattığım oluyor. Ciddi sövdüren bir aksesuar. İlla aydınlatma modifiyesi düşünüyorsanız araç altı neon filan bakabilirsiniz.

Evet var. Bence gayet şık.Bahsettiğim parça arka alt ortaya takılıyor frene basınca fasılalı olarak yanıyor. Ve ek olarak Bmw mercedes audi vs marka araçların fren lambalarından çooook daha az göz alıyor. Yaşadığınız şehire göre ceza olayı değişir. Zevk meselesi trafik müşterek bir yer lakin standart olan sarı halojenler xenonlardan çok daha rahat kör ediyor. Modifiyeye apaçi yakıştırması hoş deil bence, zevk meselesi bu zevki abartanlarda var evet ama genel apaçi yakıştırması hoş deil .

Son düzenleme:
Kanun ve kurallar dışında yapılan her uygulamayı yanlış buluyorum..Buna çakarlar da dahil
Trafik magandaları resmi olmayan araçlara çakar taktırıp kafalarına göre trafikte ahkam kesiyor
EDS'ler çalışmadığı için kimsenin umurunda değil, bu çakarlı arabalar EDS ve emniyet şeridi ihlali yapmakta bir sakınca görmüyor..
Saçma sapan yönetmelik dışı kornalar, melodiler..
Araçlara takılan saçma sapan süspansiyon ve yaylar. Sonuç olarak bir sigara kutusunun dahi altına sığmadığı saçma sapan araçlar.Kimse bir tümsekten geçerken arkasındakini 45 saniye bekletme lüksüne sahip değil !
Araçların arkasındaki saçma sapan dikkat dağıtan sticker'lar, kamyon yazıları...
İnsanları rahatsız edecek ses seviyesinde saçma sapan vanalı egzoz ve ses sistemleri
Bilmem kaç bin k'lık xenon'lar insanın gözlerini alıp dikkatini dağıtıyor..

Modifiye denilen olay ; motor gücünü,fren sistemini, manevra kabiliyetini arttıracak uygulamalar yapıp aracı kuvvetli bir hale getirmektir
Ülkemizdeyse arkasına kocaman spoiler takıp,cam filmi çekip, vanalı egzoz takıp, saçma sapan ses sistemiyle insanları rahatsız etmek belli bir kesim tarafından modifiye olarak algılanıyor. Apaçi deyince de kızıyorlar

Böylelerini mümkün olduğunca emniyete şikayet etmek gerek whats app hattından
(Not : Herhangi bir soruya yanıt olarak yazılmamıştır..Trafik ortak kullanım alanıdır ve saçma sapan uygulamalarla kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değildir)

Dış modifiyeye bu kadar düşman olan bi insan olmanız şaşırtıcı. Herkesin zevkleri var. Yasaksa cezasınıda yapan çeker.
'Modifiye Kişiselleştirmeye Denir' .
Egzoz ve ses sistemi --> yerleri vardır pek tabiki milleti bile isteye rahatsız etmek istemez kimse fakat işlek caddelerde belli zamanlarda gayet hoş görü ile bakılacak durumlar şayet sese duyarlı iseniz orda bulunmayın. Neçe sade vasıtalar ve insanlar daha rahatsız edici sesler çıkartabiliyor.
Düşük arabalar --> trafik müşterek bir yerdir herkesin kendi aracı istediğini yapmakta özgür, acil bi işin yoksa bekleyeceksin . Ayrıca spor arabaların genel profili düşüktür.
Size saçma sapan gelebilir fakat bu şekilde asılsızca karalama politikası gerçekleştiremezsiniz,belki bazı kesim için hayal olan özellikleri örneğin cayennede standart olan air `i kendi arabasında yaşamak, görmek isteyen biri bunu yapıp kendi zevklerini tatmin edebilir. Cayenne de olunca Ooo , standart bi araca [gücün yetebileceği araçta] olunca aa saçma. Ozaman bu işden zevk alanlar ot olsun ? hiç bişeyden zevk almasın öylece gelsin gitsin ölsün ? neden çünkü Porsche alamadı yapamaz hakkı deil. Subaru Wrx Sti alamadı bodykit yapamaz spoiler takamaz hakkı deil Hür bi ülke herkes istediğini yapmakta özgür,cezası varsa yakalarlarsa kessinler, lütfen plakamı sizinle paylaşayım beni şikayet edin . Bu arada Modifiyeli araçlardan önce genel bi araç kontrolu yapılsın esas şüphe duyulan esrarengiz araçlara bakılsın, sanki modifiyeli araç bomba yüklü gibi bakılıyor , birde apaçi nedemek o dahi bilinmeden direk apaçi yakıştırması... Garip . Komik.

Dış modifiyeye bu kadar düşman olan bi insan olmanız şaşırtıcı. Herkesin zevkleri var. Yasaksa cezasınıda yapan çeker.
'Modifiye Kişiselleştirmeye Denir' .
Egzoz ve ses sistemi --> yerleri vardır pek tabiki milleti bile isteye rahatsız etmek istemez kimse fakat işlek caddelerde belli zamanlarda gayet hoş görü ile bakılacak durumlar şayet sese duyarlı iseniz orda bulunmayın. Neçe sade vasıtalar ve insanlar daha rahatsız edici sesler çıkartabiliyor.
Düşük arabalar --> trafik müşterek bir yerdir herkesin kendi aracı istediğini yapmakta özgür, acil bi işin yoksa bekleyeceksin . Ayrıca spor arabaların genel profili düşüktür.
Size saçma sapan gelebilir fakat bu şekilde asılsızca karalama politikası gerçekleştiremezsiniz,belki bazı kesim için hayal olan özellikleri örneğin cayennede standart olan air `i kendi arabasında yaşamak, görmek isteyen biri bunu yapıp kendi zevklerini tatmin edebilir. Cayenne de olunca Ooo , standart bi araca [gücün yetebileceği araçta] olunca aa saçma. Ozaman bu işden zevk alanlar ot olsun ? hiç bişeyden zevk almasın öylece gelsin gitsin ölsün ? neden çünkü Porsche alamadı yapamaz hakkı deil. Subaru Wrx Sti alamadı bodykit yapamaz spoiler takamaz hakkı deil Hür bi ülke herkes istediğini yapmakta özgür,cezası varsa yakalarlarsa kessinler, lütfen plakamı sizinle paylaşayım beni şikayet edin . Bu arada Modifiyeli araçlardan önce genel bi araç kontrolu yapılsın esas şüphe duyulan esrarengiz araçlara bakılsın, sanki modifiyeli araç bomba yüklü gibi bakılıyor , birde apaçi nedemek o dahi bilinmeden direk apaçi yakıştırması... Garip . Komik.

Ben karalamıyorum, modifiyenin anlamını, maksadını ve yasaları söylüyorum. Söylediklerimde yanlış bir şey varsa doğrulayabilirsiniz.Yasaların dışında yapılan her şey illegaldir. Yanlış mı konuşuyorum ?
Ben kimseye hakkı değildir diye yaklaşmıyorum. Kimse kimseye böyle bir şekilde yaklaşacak konumda değildir
Ülke hür herkes istediğini yapmakta özgür diye bir kavram yok. Her şey belli yasa ve kurallar çerçevesinde yapılır. Trafik müşterek bir alansa siz de kanun ve nizamlara uymakla yükümlüsünüz..Ben gecenin bir yarısı kendini bilmez bir adamın bas bas bağıran vanalı egzozunu duymak zorunda değilim. Trafikte resmi araç gibi çakar takıp kural ihlali yapan adamın trafiği riske atmasının hoş görülebilir bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Bahsettiğim gibi normal bir kasisten 1 saniyede geçen bir aracın, 45 saniyede geçmesini beklemek zorunda değilim. Trafiğin akışını kasıtlı bir şekilde yavaşlatmak belli başına bir suçtur..Yasalar ve kanunların izin verdiği her şeyi yapmakta özgürsünüz zaten ? İnsanları rahatsız etme lüksüne sahip olduğunuzu nasıl düşünüyorsunuz ?
Dediğim tanımlara uyuyorsanız plakanızı paylaşın ben seve seve şikayet ederim sorun değil

Son düzenleme:
Çokmu yasalara uyuyorsunuz? Öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki cinayet işleniyor ! Yollar sizin gibi karşıt olduğu için yasaların arkasına sığınanların değil. Buna karşın bizimde deil. beşeri tonlarca ses duyuyorsunuz .yakalarsanız lütfen şikayet edin . ALLAH yukarda. Emin olun Bi sonuca varamayız. Zıt görüşlerdeyiz . Ben penceremden haklıyım, sizinde haklı olduğunuz taraflar var . Kamuya açık alan müşterek yer , herkesin herkese tolerans tanıyarak yaşamını sürdürmesi Laz'ım kesin ve yargısız infaz yapmamak lazım. Konu sert tartışmaya gidiyor . Meselemizi kapatalım . İyi günler.

Çokmu yasalara uyuyorsunuz? Öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki cinayet işleniyor ! Yollar sizin gibi karşıt olduğu için yasaların arkasına sığınanların değil. Buna karşın bizimde deil. beşeri tonlarca ses duyuyorsunuz .yakalarsanız lütfen şikayet edin . ALLAH yukarda. Emin olun Bi sonuca varamayız. Zıt görüşlerdeyiz . Ben penceremden haklıyım, sizinde haklı olduğunuz taraflar var . Kamuya açık alan müşterek yer , herkesin herkese tolerans tanıyarak yaşamını sürdürmesi Laz'ım kesin ve yargısız infaz yapmamak lazım. Konu sert tartışmaya gidiyor . Meselemizi kapatalım . İyi günler.

Ben lafımı ortaya attım, modifiye adı altında insanı rahatsız etmekten bahsettim, trafik kuralı ihlal etmekten bahsettim..Modifiye yapanlara bir garezim yok.
Kimsenin gecenin bir yarısı vanalı egzozunu dinlemek zorunda değilim ben, veya çakar takıp resmi araç gibi kimse trafikte diğer insanların canını riske edecek hareketler yapma lüksüne sahip değildir. Araçta eşim, çocuğum olacak magandanın biri çakarları açık makas atarken aracıma çarpacak ve ben onu tolere mi edeceğim ha ?
Ortada tartışma durumu veya mesele yok. Bunlar tolere edilecek şeyler değil

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 28.inci ve bu Kanuna bağlı Yönetmeliğin 62.inci maddelerinde ;Emniyet Teşkilatına ait araçlarda kullanılan ayırım işaretinin (tepe lambası,çakar lambası)diğer resmi ve özel kuruluşlarda, gerçek ve tüzel kişilere ait araçlarda kullanılmayacağı “ ve bu hükme aykırı olarak ayırım işaretleri kullanan araçların aykırılık giderinceye kadar trafikten men edileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca aynı Kanun’un 26.Yönetmeliğinin 60.maddeleri ; araçlarda sesli ve ışıklı donanımların kullanılmasını özel izne bağlamış yine kanun’un 71. Ve yönetmeliğin 141. Maddelerinde de geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ile bunların sevk ve idaresi hakkında uygulanacak usul ve kurallar ile bu araçlarda bulundurulacak sesli ve ışıklı cihazların nasıl olacağı belirlenmiştir.

Geçiş üstünlüğü hakkı ancak Kanunun tayin etmiş olduğu acil bir hastaya veya yaralıyı sağlık kuruluşlarına götüren veya almaya giden ambulanslara yangın mahallilne gitmekte olan itfaiye araçları ile trafik ve asayişe müessir olaylara müdahale amacıyla polis araçlarına alarm sırasında sivil savunma hizmetlerine görevli bulunan araçlar ile koruma hizmetlerinde görevli bulunan araçlar ile koruma hizmetlerinde görevli ve korunan araçlara verilmiştir.

Bu sayılan şartların oluşması halinde anılan araçlarca ancak sesli uyarı işareti olan siren veya görülür uyarı işareti olan tepe lambaları : ”cankurtaran araçlarında trafik ve genel zabıtaya ait araçlarda mavi-kırmızı veya mavi,Karayolları genel müdürlüğünün sadece trafik hizmetlerine tahsis edilen araçlarında mavi,itfaiye ve sivil savunma araçlarında kırmızı renk ve ışık veren ve normal hava şartlarında 150 metreden görülebilen, döneli veya aralıklı yanıp sönen lambalı cihazlar” gibi ışıklı ikaz işaretlerinin kullanılması kanun gereğidir.

Öte yandan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 143.maddesinde “gördükleri hizmet bakımından özel hükümler uygulanacak araçlar” belirlenmiş olup ,Karayolu yapısı ve kentsel yapının yapım onarım bakım ve işletilmesi ve Karayolunun temizlenmesi işlerinde kullanılan araçlar ile kurtarıcı araçların SARI renkli ışıklı uyarı işaretleri bulundurması öngörülmüş,ancak bu uyarı işaretlerinin kendilerine geçiş üstünlüğü hakkını vermeyeceği sadece bu araçların kendilerini belli etmek ve tehlikesizce sürülmeleri ve karayolunu kullananların uyarılması amacı ile kullanacağı belirtilmiştir.

Trafik Kanunu 26. Madde’sinde çakar lamba ve sirenin geçiş önceliği olmayan araçlarda bulunması halinde kesilecek ceza ve yaptırımlar şöyle anlatılıyor:

“Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerinin takılması, yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulması ve izin verilmesine dair esas ve usuller ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığı’nca çıkarılacak yönetmelikte gösterilir. Aksi davranan sürücüler 180 TL para cezası ile cezalandırılırlar. Sürücü, aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca, tescil plakasına da aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir. Yönetmelikte belirtilen şartlara aykırı olarak bulundurulanlarla, araçlara izin alınmadan yazılan yazılar sildirilir veya takılan donanımlar bütün giderler ve sorumluluk işletene ait olmak üzere söktürülür.”

Ek olarak benim gozumu kor eden bu sekilde insanlari bende uzunlari yakip yolu goremeyecekleri yukselige cikarip kor edip ustune polise sikayet ediyorum.

Son düzenleme:
Gerekli olmasindan degilde modifiye namina aklima bisey gelmiyor. Yazilim falan guvenemiyorum zaten dci.
Ic trimleri kapla , disina abarti olmayacak sekilde ince dokunuslar yap , araba ic isiklandirmalarini zayifla kuvvetlendir , yol tutus uzerine calis keza renolar bu yonde zayiftir , boyasi kotu durumda ise onunla ugras , ufaktan eksikleri varsa toparlamaya basla vb

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...