anladığım kadarıyla bayağı severek yapıyorsunuz hocam

bence hayatta ki en güzel şey işini severek yapmaktır, ne yorgunluk olur ne sinir stres
bunların motorları hakkında bilgiye sahipsen biraz paylaşır mısın
kesinlikle katılıyorum. severek yaparDIM ama daha işe giremedik

bir ay stajla ağzımıza bir parmak bal çalıp bıraktılar

üniversiteden mezun olacaksın dediler olduk, kpss den puan alacaksın dediler aldık, şimdi de askerlik yapacaksın demeye başladılar
4-5 çeşit lokomotif kullanıyoruz aslında. manevra lokomotiflerimizi saymıyorum . şu anda en çok envanterde DE24000 isimli orijini fransa olan ama artık 1960 lardan beri kullandığımız için her parçasını eskişehirde üretebildiğimiz lokomotifler var. yaklaşık 300 adet var. ihtiyar delikanlılarımız 2400 beygir gücünde 4 zamanlı v16 çift turbo motora sahip. (196?-2017 halen kullanıyoruz)
DE22000 lerimiz ki en sevdiklerim , klasik amerikanlar. 2200 hp gücünde 2 zamanlı v16 dan güç alıyor. bu makinalarda turbo yok. supercharger benzeri bir sistem var. efsane bir ses çıkarıyorlar youtube da bol bol video mevcut

bunlardan elimizde 86 adet var. 1970 lerde alınmaya başlandı. ilk başlarda amerikadan direk gelen bir parti oldu. sonradan parçaları eskişehire geldi ve orada üretime başlandı. halen kullanıyoruz. özellikle yolcu trenlerine bu lokomotifler veriliyor. çok seri ve atik oldukları için
DE33000 ler; bunlar da 3300 hp gücündeler. 22000 lerden tek farkları yük katarı çekmek için tasarlandıklarından Turbo besleme kullanılması. ama ülkemizin demiryolu alt yapısı henüz bu gücü kaldıramadığı için yeni yeni randıman alınmaya başladı. yollar yenilendikçe gücünü yola patinaj çekmeden aktarabiliyor. 1990 larda üretimine başlandılar. tam sayılarını bilmiyorum ama 90 tane olması lazım elimizde.
şimdilerde amerikalılardan lisansını alıp yeni ürettiğimiz bir model var ki efsaneler efsanesi DE36000. 3600 hp gücünde ve son teknoloji kullanılıyor. biz bırakıyoruz kendi kendini idare ediyor alet

ama malesef elimizde 20 tane falan mevcut tcdd çok almadı bunlardan.
bunlar dizel motorlu olanlar. elektrikli olanlardan çok daha yüksek güçler elde edilebiliyor. 4300 hp, 6800 hp ve yhtlerde kullanılan 8000hp gücünde elektrik motorlular mevcut. otomobillerle kıyaslanamayacak seviyede güçlü bizim aletler