çarpıp giden aracın sigortası bize ödeme yapmayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erkinakbudak

Asfalt Kurutucu
24
Selamlar, konu için en uygun bölümün burası olucağını düşündüm. 2-3 hafta kadar önce bir taksici bize arkadan çarptı. Yolcusunun yaralandığını gitmesi gerektiğini söyledi ve gitti. Telefon numarasını, durağını, hiçbir bilgisini vermeden gitti. Muhtemelen plakasınıda göremecektik ve o öyle gidicekti. Arabadan inmeyen kuzenim plakasını son anda alabildi. Olay o kadar hızlı gerçekleşti. Diğer araba kaçtığı ve teknik olarak yaralalı olduğu için tutanağı polis tuttu. Sonra şikayette bulunduk şahıs ifade verdi vs. En son savcılıktan dosyaları aldım. Şahsın ehliyetinin fotokopisi yerine benim zaten cebimde olan ehliyet fotokopisi koyulmuş. Polis, koymak zorunda olmadığını TC'nin zaten orda yazdığını adamı tekrar çağırmayacaklarını vs söyledi. Savcının sekreteride, onlara gelen dosyanın o kadar olduğunu söyledi. Şahıs ehliyetini vermedi. Experde alamadı, sigortacıda alamadı. Yani ehliyet yoksa ödemede yok. Savcılık dosyasından kusurluların olduğu herhangi bir kağıt çıkmadı. Yani şahıs suçunu kabul etmiş ama bir kusur oranı yazmıyor. Olay yerine gelen polis "kusur oranı belirlenememiştir" diye yazdığı için exper ödeme alamayabileceğimizi söylüyor. Dava açmamız gerekiyormuş. Dava için avukat tutmamız gerekiyormuş. O avukat parasıyla ben arabaya yeni tampon alırım. Bu nasıl iş anlamadım arkadaş her trafik kazası için dava ile mi bilirkişi talep edicez. Anlamış değilim.

Edit: Exper bana sanayice yaptırıp yaptıramayacağımı soruyor. Dalgamı geçiyor anlamış değilim. Neden diye sordum. Karşı sigorta size ödemeye yapmayabilir diyor.

Son düzenleme:
Polis tutanağa "kusur oranı belirlenememiştir" yazdı diyorsunuz. Siz polise söylemediniz mi adamın arkadan vurup kaçtığını? Burada belirlenemeyecek birşey yok arkadan vuran suçludur. Kusur oranı o anki kaza durumuna göre değişebilir tabi ama arkadan vuran her türlü suçludur. Sizin yapmanız gereken tutanaktaki o yazıyı değiştirmek. Eğer kaskonuz var ise kendi sigorta şirketinize gidip taksinin plakasını verebilirsiniz. Sizin hasarınız kaskonuzdan karşılanır ve sizin sigorta şirketiniz taksicinin şirketine dava açar. Anlattığınız olayda bazı eksikler var gibi daha net bir şekilde adım adım anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Polis tutanağa "kusur oranı belirlenememiştir" yazdı diyorsunuz. Siz polise söylemediniz mi adamın arkadan vurup kaçtığını? Burada belirlenemeyecek birşey yok arkadan vuran suçludur. Kusur oranı o anki kaza durumuna göre değişebilir tabi ama arkadan vuran her türlü suçludur. Sizin yapmanız gereken tutanaktaki o yazıyı değiştirmek. Eğer kaskonuz var ise kendi sigorta şirketinize gidip taksinin plakasını verebilirsiniz. Sizin hasarınız kaskonuzdan karşılanır ve sizin sigorta şirketiniz taksicinin şirketine dava açar. Anlattığınız olayda bazı eksikler var gibi daha net bir şekilde adım adım anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Anlattım. Taksicinin arkadan çarptığını söyledim. Yanımda eniştem vardı onla birlikte papağan gibi tekrar anlattık olayı. Trafik şube diyorki polis oraya öyle yazar diyor. Davayla hallediceksin diyor. Şimdi kasko karıştırılmadan işlem başladı dosya expere düştü. Kaskoyu geri devreye sokamam sanırım. Hangi kısmı net anlatamamışım. Özet şöyle. Taksi bize arkadan çarpıyor. Polis geliyor tutanak tutuyor. Karakola gidip şikayetçi oluyorum. Trafikten kaza tutanağının fotokopisini alıyorum. Tekrar karakola gidip kağıtları mühürletiyorum. Sonra sigortacı dosyayı hazırlıyor. Expere düşüyor. Exper önce şahsın ehliyeti olmadığı için problem olacağını söylüyor sonra tekrar arıyor, kusurlular belli değil diyor. Dava açıcaksınız avukata gerek yok diyor.

Tutanağı aldığım polis. "kusurlu belli zaten yeğen" dedi yolladı beni

Son düzenleme:
Geçmiş Olsun İşiniz Çok Zor Kısa Özet Size Şu Olacaktır Mazur Görün Beni Ama ;

Welcome to turkey.jpg

Çözemediğim kısım polisin oraya kusur oranı belirsiz yazması. Hele trafik şubenin dedikleri daha enteresan bir durum. Kasko işi artık çok geç sanırım dediğiniz gibi. Dedikleri gibi avukata gerek yok bildiğim kadarıyla, başka bir arkadaşımın da davalık sorunu olmuştu, ona da avukata gerek yok demişlerdi. Zaten Türkiyede sigortacılık sektörü maalesef doğru şekilde işlemiyor. Umarım sorununuz en kısa şekilde çözülür.

Daha önce 2 defa tutanaklı şekilde kaza başıma geldi. Hiç birinde polisle bir işim olmadı. Dolayısıyla polis kusur oranı da belirlemedi. Tutanağın açıklama kısmında size vuran kişi ' bilmem ne plakalı araca duramadığım için arkasından vurdum. Suçlu olduğumu kabul ediyorum ' deyip imzaladığı zaman polisin kusur oranı belirlemesi, ehliyet fotokopisi olmaması v.s bir anlam ifade etmemesi gerekiyor. Bence sizin kasko şirketiniz işi yokuşa sürüyor. Belgelerdeki eksiklikten kaynaklı olası bir karşı sigortadan para alamama durumuna karşı kendini garantiye almaya çalışıp, karşı tarafın sigortasıyla uğraşmak istemiyor. Siz bence mevzuyu kendi sigorta şirketinizle çözmeye çalışın. Karşı taraf suçu kabul edip imzaladıktan sonra geriye kalan evraklar sadece teferruat.

Hocam yaralamalı trafik kazasıdır bu, olay trafik kazasından asayişi ilgilendiren konuya dönüşmüş. Olay anında taksiyi göndermeyip 112 çağırıp yaralıyı o şekilde gönderip sizin de trafik ekibini beklemeniz gerekirdi. taksici olayı oldubittiye getirmiş. Olay yerine gelen polis de muhtemelen kazayı oluğu gibi göremediği için kusur yazmamıştır. olayı sizin anlattığınız gibi bilemezler haliyle karşı tarafı da dinlemeleri gerekir. o anda karşı taraf da olmadığı için raporu o şekilde tutmuşlardır. İşi yokuşa sürüyorlar peşini bırakmayın derim...

Daha önce 2 defa tutanaklı şekilde kaza başıma geldi. Hiç birinde polisle bir işim olmadı. Dolayısıyla polis kusur oranı da belirlemedi. Tutanağın açıklama kısmında size vuran kişi ' bilmem ne plakalı araca duramadığım için arkasından vurdum. Suçlu olduğumu kabul ediyorum ' deyip imzaladığı zaman polisin kusur oranı belirlemesi, ehliyet fotokopisi olmaması v.s bir anlam ifade etmemesi gerekiyor. Bence sizin kasko şirketiniz işi yokuşa sürüyor. Belgelerdeki eksiklikten kaynaklı olası bir karşı sigortadan para alamama durumuna karşı kendini garantiye almaya çalışıp, karşı tarafın sigortasıyla uğraşmak istemiyor. Siz bence mevzuyu kendi sigorta şirketinizle çözmeye çalışın. Karşı taraf suçu kabul edip imzaladıktan sonra geriye kalan evraklar sadece teferruat.
bizim kasko olaya dahil değil. Exper diyor bu şekilde hasarı karşılamayabilirler diye. Anladığım kadarıyla exper devletin adamı böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum.

bizim kasko olaya dahil değil. Exper diyor bu şekilde hasarı karşılamayabilirler diye. Anladığım kadarıyla exper devletin adamı böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum.
Devlette kasko şirketleriyle anlaşmalı. Devletin kasko şirketlerinin oluşturduğu havuzdan yürüttüğü paraları bilseniz hepimizin aklı uçuklar. Aynı zamanda exper'ler de her zaman müşteriyi değil kasko şirketini korur. Olası bir dava durumu yahut para alamama durumuna karşı kasko şirketi kendini güvenceye almak istiyor, biz uğraşacağımıza müşteri uğraşsın diyor. Experlere güvenmeyin, onlar her zaman kasko şirketinin yanındadır.

Devlette kasko şirketleriyle anlaşmalı. Devletin kasko şirketlerinin oluşturduğu havuzdan yürüttüğü paraları bilseniz hepimizin aklı uçuklar. Aynı zamanda exper'ler de her zaman müşteriyi değil kasko şirketini korur. Olası bir dava durumu yahut para alamama durumuna karşı kasko şirketi kendini güvenceye almak istiyor, biz uğraşacağımıza müşteri uğraşsın diyor. Experlere güvenmeyin, onlar her zaman kasko şirketinin yanındadır.
bence hiç uğraşmayın cebinizden yaptırın dedi bana exper. hiç tahmin etmemiştim dediğiniz gibi olduğunu.o zaman şimdi hasarı yaptırsak expermi uğraşacak bizi için. yoksa ödenmeme riski bizemi ait ?

bence hiç uğraşmayın cebinizden yaptırın dedi bana exper. hiç tahmin etmemiştim dediğiniz gibi olduğunu.o zaman şimdi hasarı yaptırsak expermi uğraşacak bizi için. yoksa ödenmeme riski bizemi ait ?
Cebinizden öderseniz kasko şirketinizden para çıkmaz. Kasko şirketinizin yaptırmasını isterseniz, hasarsızlığınızdan düşerler ve taksitlerinizi yükseltirler yine o parayı alırlar. İki seçenekte sizin kasko şirketinizin işine gelir ceplerinden para çıkmaz. Adam suçu kabul etmiş, tutanakta da bunu belirttiyse, altına suçluyum deyip imzayı attıysa, eksik olan karşı tarafın ehliyet fotokopisini de alıp kasko şirketinizi arayın ya da yüz yüze bir yetkiliyle görüşün. Polisin size söylemiş olduğu kusurlu belli zaten lafı çok doğru, orada işi yokuşa süren exper dolayısıyla da kasko şirketiniz. Adam suçu kabul edip imzayı atıyor, polisin kusur oranı belirlemesine ne gerek var ? Farz edin polis hiç gelmedi ve adamla aranızda anlaşıp tutanağı doldurdunuz, yine polis kusur oranı belirlemiyor. O zaman exper gelip de polis kusur oranı belirlememiş olmaz diyor mu ? Ben 2 defa tutanak tuttum, adam suçunu kabul etti imzaladı. Hiç bir exper bana gelip de polis kusur oranı belirlememiş demedi. Söylediğim gibi adamın imzalı açıklamasını tutanağa işlenmişse, eksik olan ehliyet fotokopisini de adamdan alın ve kasko şirketinize gidin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...