Selamlar, konu için en uygun bölümün burası olucağını düşündüm. 2-3 hafta kadar önce bir taksici bize arkadan çarptı. Yolcusunun yaralandığını gitmesi gerektiğini söyledi ve gitti. Telefon numarasını, durağını, hiçbir bilgisini vermeden gitti. Muhtemelen plakasınıda göremecektik ve o öyle gidicekti. Arabadan inmeyen kuzenim plakasını son anda alabildi. Olay o kadar hızlı gerçekleşti. Diğer araba kaçtığı ve teknik olarak yaralalı olduğu için tutanağı polis tuttu. Sonra şikayette bulunduk şahıs ifade verdi vs. En son savcılıktan dosyaları aldım. Şahsın ehliyetinin fotokopisi yerine benim zaten cebimde olan ehliyet fotokopisi koyulmuş. Polis, koymak zorunda olmadığını TC'nin zaten orda yazdığını adamı tekrar çağırmayacaklarını vs söyledi. Savcının sekreteride, onlara gelen dosyanın o kadar olduğunu söyledi. Şahıs ehliyetini vermedi. Experde alamadı, sigortacıda alamadı. Yani ehliyet yoksa ödemede yok. Savcılık dosyasından kusurluların olduğu herhangi bir kağıt çıkmadı. Yani şahıs suçunu kabul etmiş ama bir kusur oranı yazmıyor. Olay yerine gelen polis "kusur oranı belirlenememiştir" diye yazdığı için exper ödeme alamayabileceğimizi söylüyor. Dava açmamız gerekiyormuş. Dava için avukat tutmamız gerekiyormuş. O avukat parasıyla ben arabaya yeni tampon alırım. Bu nasıl iş anlamadım arkadaş her trafik kazası için dava ile mi bilirkişi talep edicez. Anlamış değilim.
Edit: Exper bana sanayice yaptırıp yaptıramayacağımı soruyor. Dalgamı geçiyor anlamış değilim. Neden diye sordum. Karşı sigorta size ödemeye yapmayabilir diyor.
Edit: Exper bana sanayice yaptırıp yaptıramayacağımı soruyor. Dalgamı geçiyor anlamış değilim. Neden diye sordum. Karşı sigorta size ödemeye yapmayabilir diyor.
Son düzenleme: