Evt arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım

Bahsi geçen arabamı satıp aile büyüdüğü için C sınıfı bir araç almıştım ama hata ettiğimi sonradan anladım. Bu kadar emek verdiğim arabayı satmak akıl karı iş değildi. Keşke kredi çekip C sınıfı arabanın kredisini ödeseydim dedim olan oldu iş işte geçti ama yolculuk bitmedi

Araç ihtiyacım olduğu için yine corsa D aldım. Ancak ilkinden ağzım yandığı için bu sefer cosmo paket aldım. İşin ilginç yanı 2008 cosmo paketlerde ilk arabada çektiğim tüm tesisatlar hazırdı. Bunu biliyordum ancak aracı asıl alma sebebim otomatik klima idi çünkü ilk arabayı bu yüzden sattım. Bu yeni corsa makyajsız kasa idi gördüğüm farklar (dış görünüşten bahsetmiyorum) ABS soketi ve BCM kontrol ünitesi ve far ünitesiydi. Bunu ilk far ünitesini değiştirmek istediğimde anladım. 2014 (makyajlı) beyinle mevcut far ünitesi ve yağmur sensörüm çalışmadı. Ayrıca tek bununla bitmedi tesisat da ve soket de farklıydı bunları orijinaliyle değiştirdim.Atıyorum makyajlı kasada pin 1, pin 8'de gözüküyor bunları çözdükten sonra her şey çalıştı. Cosmo paket harika bir paket. Arka sigorta kutum hazırdı hatta sıkı durun

koltuk ısıtma tesisatım bile hazırdı. Lafı uzatmadan neler yaptığımı yazayım. Bu yaptığım işlemler için hiçbir şekilde sanayi yüzü(Allah korusun) görmedim.
1) Direksiyon kolonu değişti ESP için
2) AFL farlar eklendi ayrıca makyajlı AFL far içinde tesisatı orijinal kablo renkleriyle baştan çektim öndeki sigorta kutusuna kadar her şey milimine kadar orijinal bir şekilde sistem şu anda aktif..
3) Eski aracımda da touch and connect vardı bu araca da aynısını taktım. Mikrofon tesisatı çekmeme gerek yoktu cosmo sağolsun onu da çekmişler

4) Koltuk ısıtma padleri artık üretilmiyor o yüzden ben de orijinal corsa E'ninkileri taktım hiçbir sorun çıkmadı.Ayrıca direksiyon ısıtma da var

5) ABS pompasını değiştirdim ESP ve yokuş kalkış lastik arıza sistemi destekli olanla değiştirdim ve abs beynine program attım SPS yolu ile.
6) Hayalimde penta janlarla birlikte ilk arabamda yapadıklarımı bu araçta yaptım. Umarım beğenirsiniz

Cosmo paket olduğu için diğer eklenenleri yazmama gerek yok

Resimlerle baş başa bırakıyorums sevgili arkadaşlar. Bunu büyük gururla söylüyorum Türkiye'de belki de bir ilki başlattım hatta yurtdışında da birçok yabancıya yardım ettim. Şimdiki projem ise yolcu emniyet kemeri uyarı sistem orijinal parçayı koltuğun altında geçtim opelden sıfır olarak aldım aktif etmem için donor bir airbag beynine ihtiyacım var eprom yüklemem gerekiyor..