Corsa D 1.3 Türkiye'de tek denilebilecek sonradan eklenen paketler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sakrodas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bulamadim:) 2007 model sifir abs beyni aldim ve buldugum vin a gore programladim arabam 2012 modeldi 2007 soket fsrkliydi o yuzden ona uygun beyin aldim eger boyle bir durumun varsa vin paylasirim ama aramam lazim corsa bitti benim icin

bulamadim:) 2007 model sifir abs beyni aldim ve buldugum vin a gore programladim arabam 2012 modeldi 2007 soket fsrkliydi o yuzden ona uygun beyin aldim eger boyle bir durumun varsa vin paylasirim ama aramam lazim corsa bitti benim icin

Merhaba sakrodas ve geribildirim için teşekkür ederim!

Aynı durum var, Corsa'mın 1.3 DTJ CDTI motoru var ve 2010 yılında üretildi! HSA'ya sahip olmak istiyorum ve bunun için bir VIN bulamıyorum.

Eğer VIN'i benimle paylaşabilirseniz sevinirim!

Cevabını bekliyorum.

teşekkür ederim

• Üzgün
Tepkiler: EOK
Şimdi söyle bir durum var vereceğim vin kodu işine yaramayacaktır. Çünkü bu şase kodu 2007 abs modulu için yapılmış bir şase kodu Opel ne hikmetse 2009'da soketi değiştirdi çünkü su falan giriyordu senin soketin tahminim etli kalın bir soket olması gerek eğer eski soketse hemen bulup göndereyim yok yeni tip yani kalın soket ise bu sana olmaz..Denesen bile ki ben denedim çok defa diyecek ki canım benim iyi güzel hoş da bu şase 2007'deki abs beynine göre ben buna göre programlanamam diyecek o yüzden benim sorunu sıfır 2007 abs beyni alarak çözdüm şimdi diyeceksin soket nasıl yaptın Bu deliliği tek ben yaparım herhalde ikisi arasında dönüştürücü yaptım.Paylaşmıştım bunların o yüzden uzun lafın kısası sende işe yaramaz gözüküyor.. ben gerçekten belki de 300.000 şase kodu aradım bulamadım z13dtjde esp buldum ama hsa bulamadım o yüzden benimki gibi yapacaksan biraz meşakkatli kararı sana bırakıyorum

Merhaba sakrodas ve geribildirim için teşekkür ederim!

Aynı durum var, Corsa'mın 1.3 DTJ CDTI motoru var ve 2010 yılında üretildi! HSA'ya sahip olmak istiyorum ve bunun için bir VIN bulamıyorum.

Eğer VIN'i benimle paylaşabilirseniz sevinirim!

Cevabını bekliyorum.

teşekkür ederim
If you didn't understand what he said, I will translate it in a few days, FYI.

Son düzenleme:
Geçen gün fark ettim yöneticiler benim konuyu teknik bölümüne yüklemişler. Açıkcası çok üzüldüm..Aracımın test edilmesindeki amaç Türkiye'de birçok kişinin denemediği ya da yapmadığı donanımları göstermekti. Aracımda çok emeğim var. Benim amacım bu emeğin gösterilmesiydi. Teknik bilgiler vermek değildi. Aracımı cosmo paket olup buraya da koyabilirdim ancak benim amacım enjoy adı altına satılan neredeyse hiçbir şey olmayan aracı kendi çabamla en üst pakete getirmekti ve ben bunun gösterilmesini istiyordum. Yoksa zaten paketi olan aracı ben niye buraya yükleyeyim ki?.Lütfen yöneticiler konuyu taşımayınız..

https://www.dropbox.com/sh/yicisjaqfxlf0s6/AADimKYce0H6FxEaXNE1wC9Ka?dl=0

Sonradan Yapılan donanımlar:
AFL far sistemi(arka sigorta kutusu da dahil)
ESP, HSA, DDS, yokuş kalkış ve lastik arıza göstergesi
OPC vites ve direksiyon
Park Pilot (orjinal)
Touch And connect radyo (nav,bluetooth,USB)
Ayak torpido aydınlatmaları
Body Control Module değişti sıfırdan programlandı.Yağmur sensörü ve otomatik kararan ayna(cam orjinal değişti)
GID ekran takıldı..
Aydınlatmalı kapı kumandaları opc line
Tavan okuma lambası büyük olanla değişti
Arka okuma lambası takıldı.

Masallah bnde 1.4 otomatiği vardı benzine yetişemeyince satmıştım

Gerçekten çok emek var, elinize sağlık @sakrodas hocam.

Rica etsem benimle iletişime geçer misiniz?

Şu arkadaşla ilgili kafamda birkaç soru var, sizde cevaplarının olduğunu düşünyorum.

İyi forumlar dilerim :)

Evt arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım:) Bahsi geçen arabamı satıp aile büyüdüğü için C sınıfı bir araç almıştım ama hata ettiğimi sonradan anladım. Bu kadar emek verdiğim arabayı satmak akıl karı iş değildi. Keşke kredi çekip C sınıfı arabanın kredisini ödeseydim dedim olan oldu iş işte geçti ama yolculuk bitmedi:) Araç ihtiyacım olduğu için yine corsa D aldım. Ancak ilkinden ağzım yandığı için bu sefer cosmo paket aldım. İşin ilginç yanı 2008 cosmo paketlerde ilk arabada çektiğim tüm tesisatlar hazırdı. Bunu biliyordum ancak aracı asıl alma sebebim otomatik klima idi çünkü ilk arabayı bu yüzden sattım. Bu yeni corsa makyajsız kasa idi gördüğüm farklar (dış görünüşten bahsetmiyorum) ABS soketi ve BCM kontrol ünitesi ve far ünitesiydi. Bunu ilk far ünitesini değiştirmek istediğimde anladım. 2014 (makyajlı) beyinle mevcut far ünitesi ve yağmur sensörüm çalışmadı. Ayrıca tek bununla bitmedi tesisat da ve soket de farklıydı bunları orijinaliyle değiştirdim.Atıyorum makyajlı kasada pin 1, pin 8'de gözüküyor bunları çözdükten sonra her şey çalıştı. Cosmo paket harika bir paket. Arka sigorta kutum hazırdı hatta sıkı durun:) koltuk ısıtma tesisatım bile hazırdı. Lafı uzatmadan neler yaptığımı yazayım. Bu yaptığım işlemler için hiçbir şekilde sanayi yüzü(Allah korusun) görmedim.
1) Direksiyon kolonu değişti ESP için
2) AFL farlar eklendi ayrıca makyajlı AFL far içinde tesisatı orijinal kablo renkleriyle baştan çektim öndeki sigorta kutusuna kadar her şey milimine kadar orijinal bir şekilde sistem şu anda aktif..
3) Eski aracımda da touch and connect vardı bu araca da aynısını taktım. Mikrofon tesisatı çekmeme gerek yoktu cosmo sağolsun onu da çekmişler:)
4) Koltuk ısıtma padleri artık üretilmiyor o yüzden ben de orijinal corsa E'ninkileri taktım hiçbir sorun çıkmadı.Ayrıca direksiyon ısıtma da var;)
5) ABS pompasını değiştirdim ESP ve yokuş kalkış lastik arıza sistemi destekli olanla değiştirdim ve abs beynine program attım SPS yolu ile.
6) Hayalimde penta janlarla birlikte ilk arabamda yapadıklarımı bu araçta yaptım. Umarım beğenirsiniz:)
Cosmo paket olduğu için diğer eklenenleri yazmama gerek yok:) Resimlerle baş başa bırakıyorums sevgili arkadaşlar. Bunu büyük gururla söylüyorum Türkiye'de belki de bir ilki başlattım hatta yurtdışında da birçok yabancıya yardım ettim. Şimdiki projem ise yolcu emniyet kemeri uyarı sistem orijinal parçayı koltuğun altında geçtim opelden sıfır olarak aldım aktif etmem için donor bir airbag beynine ihtiyacım var eprom yüklemem gerekiyor..

Ekli dosyalar

• plaksiz.jpg
    plaksiz.jpg
    531.3 KB · Görüntüleme: 0
  • 16BB7D2F-1CEF-468D-BB70-230E326DADCF (1).JPG
    16BB7D2F-1CEF-468D-BB70-230E326DADCF (1).JPG
    1.8 MB · Görüntüleme: 0
  • B87AB3AC-0057-4D6C-B1F6-DF28AADF1B01.jpg
    B87AB3AC-0057-4D6C-B1F6-DF28AADF1B01.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_1446.JPG
    IMG_1446.JPG