Nihayet CC+ larla beklenen konfora kavustuk. Meger onlere 37 arkalar 36 34 gibi sacma degerlermis... Hepsini 35 yaptik ve pofuduk Michelin konforunu yakaladik
Lastik havaları önemli arabada ne yazıyorsa o
Nihayet CC+ larla beklenen konfora kavustuk. Meger onlere 37 arkalar 36 34 gibi sacma degerlermis... Hepsini 35 yaptik ve pofuduk Michelin konforunu yakaladik
Mutlaka eder ama yakit ve yol tutus negatif etkilenmez mi bundan? Uretici 35 psi oneriyor..Ben genelde tek kişi ve yüksüz kullandığımdan 32 de kullanıyorum lastikleri... 32 ye de inebilirsiniz... daha bir farkeder..
Mutlaka eder ama yakit ve yol tutus negatif etkilenmez mi bundan? Uretici 35 psi oneriyor..
Evet kapi icindeki etikette 35 dio..Aracın üreticisi mi 35 diyor ? Benim golf için 32 32 diyor ... 34 de olabikir diyordu
Boyle gayet iyi.. Yol tutus bariz iyi bu lastiklerle bazi yerlerde zorlamama ragmen esp devreye girmiyor.. Turanzalar varken hep ziiiiziziitt die oraya buraya fren yapardi sistem ))Üretici ne diyorsa onu vurun devam edin , hypermiling deneyecekseniz yükseltebilirsiniz ama kesinlikle 35in altında düşmeyin...
Ayaklı kompresör zannetti herhalde bizi
@sinan abinin kullandığı bir alet vardı tam hatırlayamadım , bence en iyi bize örneği o verebilir
Yada paraya kıyıp ömürlük şeyler alabiliriz
BKZ ; https://www.hepsiburada.com/michelin-mc12290-99psi-dijital-lastik-basinc-olcer-p-HBV000009ZBUC
Siz bu hareketleri kuru zeminde, performans lastiğiyle de yapmayın. Yoksa yine ESP yüzü suyu hürmetine bu tarz şeyler yazıyor olursunuz.Geçen hafta neredeyse U şeklindeki bir viraja sırf lastikleri denemek için ıslak zeminde biraz hızlı ve sert direksiyon hareketi ile girdim. Tahmin edileceği üzere yanlamasına kaymaya başladık frene bastım ama direksiyon kontrolü neredeyse sıfırlandı. Tam virajın içinde duvara yandan bodoslama yapışacakken ESP dzzıııırrı zırrtı diye devreye girdi; kurtulduk. Bu da böyle bir anımdır
Sonuç:
1. Michelin CC+ ıslak zemin performansı gerçekten kötüymüş ( 2 yıllık lastiklerim).
2. ESP önemli bir donanım.
3. Böyle denemeler şehir içinde viyadük altı U virajlarda yapılmaz.
4. Çok korktum; bu bana yetti. Bir daha yapmam. Islak zeminde efendi olurum artık.
5. Michelin CC+ tavsiye etmiyorum.
6. Lastik arıyorum.
(Bu arada Michelin CC+ ları gömdüm ama kış performansından gayet memnunun. Ankara'da 3 senedir bana sorun yaşatmadı. Bugün yine fena karlı bir Ankara sabahında beni sıkıntısız iş yerime getirdi. Sadece ıslak zeminde tedirgin eder bazen, o kadar; gerçek kış lastikleri de öyle mi bilmiyorum.. Ayrıca XL olmaları bana gerçek Michelin konforu yaşatmıyor olabilir.)