Bu sinif yavas yavas toptan bitiyor aslinda malesef. Sadece mondeo mevzusu degil. Mondeo, passat, mazda 6, bence sacma bir suv sevdasi yuzunden tarihe karisiyor yavastanBu segmentte rekabet C hatchback ile yarışır neredeyse o nedenle çok zevkler renkler olayı. Fiyatlardan bağımsız olarak Ben en çok 508’i beğeniyorum. En özgünü ve eğlencelisi o geliyor çünkü. İçine oturduğunda en özel hissettiren de o bana kalırsa.
Superb’in Passat’tan iyi belki iç hacim dışında hiçbir şeyini göremiyorum. Elbette fiyatını göz önünde bulundurunca daha mantıklı seçenek olabilir ancak Passat’tan geride bir araç bana kalırsa.
Tamamen kişisel bir görüş ancak Passat da bana aşırı sıkıcı geliyor açıkçası. İçinde çok ortalama hissediyorum.
Insignia’yı bir kere 2-3 gün boyunca uzun yolda denedim ve hiç güven vermedi bana. Ne konforundan ne de yol tutuşundan memnun kalmadım.
Mondeo’dan Ford bile memnun değil ki yavaştan devrini kapatıyorNe kullandım ne yolcu olarak seyahat ettim o yüzden konforunu, yol tutuşunu falan kıyaslayamam.
Mazda 6 çok güzel şekli şemali, sürüşü olan bir araç ancak motor seçenekleri çok kısıtlı. Bu nedenle belli bir kesim dışında kimseye hitap edemiyor.
Geriye bir tek Talisman kaldı. Ona da çıktığından beri hiç ısınamadım. Ne tasarımını ne teknolojisini ne de malzeme kalitesini rakiplerine oranla beğenmiyorum. Bence bu sınıfın en geride kalanı kendisi. Anket de böyle söylüyor zaten.
Genel düşündüğümde bu sınıfta ilk 508’e bakardım, konfor en önceliğim ise de Passat’a. Bütçe beni zorluyorsa ise Superb’e. Diğer seçenekleri satın alma aşamasına gelmezdim herhalde.
Bu sinif yavas yavas toptan bitiyor aslinda malesef. Sadece mondeo mevzusu degil. Mondeo, passat, mazda 6, bence sacma bir suv sevdasi yuzunden tarihe karisiyor yavastan
Vergi sisteminin mantıksızlığı,En çok oyu alan Mazda 6 nın en az satılan D segment olmasını nasıl açıklarız?![]()
Hocam haklısınız ilave olarakta aklıma şu geldi; bizim insanımız ne alırsa alsın galerici kafasıyla araba alıyor. Kimse ihtiyaçlarına beklentilerine göre araç seçmiyor. Daha almadan malum siteden araba bakarken satma senaryoları kuruyor. Eskiden keyfine araç alıp ufakta olsa zararla satıp bindiğine sayan ve sürüşten zevk almayı ilk sıraya koymuş insanlar vardı. Sanırım hepsi galerici oldu çıktılar. çokta suçlayamıyorum onları hayat şartları malum ama bu keyfi araç değiştirmeler, gidip bayide yok diye simsarlardan daha pahalıya araba almalar oldukça daha da beter günler göreceğiz. Talebin olmadığı yerde arzda olmaz. Gördüğüm alakalı alakasız her konunun altına yazıyorum, almayın kardeşim sıfır araç almayın, Hatta mümkünse 5 yaş üzeri araç alın değilse bu piyasa düzelmeyecek. Herkes maddi durumlardan muzdarip ama daha 3 yaşındaki arabasını değiştirme gayretinde olan insanlar var, yapmayın çocuklarınızın geleceğini düşünün.Vergi sisteminin mantıksızlığı,
İnsanların beğendiğini değil almak durumunda hissettiğini aldığı,
Ülke ekonomisinin keyfi harcamaya olanak vermediği,
Oy verenlerin Mazda 6 alacak maddi güce sahip olmadığı,
gibi şekillerde açıklayabiliriz. Farklı farklı açıklamalar getirilebilir ilk aklıma gelenler bunlar oldu.
1) insanlar galerici kafasıyla araç alıyor çünkü büyük çoğunluk otomobil tutkunu değil. daha ziyade otomobil müşterisi.Hocam haklısınız ilave olarakta aklıma şu geldi; bizim insanımız ne alırsa alsın galerici kafasıyla araba alıyor. Kimse ihtiyaçlarına beklentilerine göre araç seçmiyor. Daha almadan malum siteden araba bakarken satma senaryoları kuruyor. Eskiden keyfine araç alıp ufakta olsa zararla satıp bindiğine sayan ve sürüşten zevk almayı ilk sıraya koymuş insanlar vardı. Sanırım hepsi galerici oldu çıktılar. çokta suçlayamıyorum onları hayat şartları malum ama bu keyfi araç değiştirmeler, gidip bayide yok diye simsarlardan daha pahalıya araba almalar oldukça daha da beter günler göreceğiz. Talebin olmadığı yerde arzda olmaz. Gördüğüm alakalı alakasız her konunun altına yazıyorum, almayın kardeşim sıfır araç almayın, Hatta mümkünse 5 yaş üzeri araç alın değilse bu piyasa düzelmeyecek. Herkes maddi durumlardan muzdarip ama daha 3 yaşındaki arabasını değiştirme gayretinde olan insanlar var, yapmayın çocuklarınızın geleceğini düşünün.
Mazda 6 nin "sadece alt yapisi " cok ustun yerde konumlandirabilir1) insanlar galerici kafasıyla araç alıyor çünkü büyük çoğunluk otomobil tutkunu değil. daha ziyade otomobil müşterisi.
2) d segmenti araçların yüzde doksanı insanların her ihtiyacını fazlasıyla karşılar. bu yüzden ihtiyaca karşılık araç seçme yine bu işi didik didik eden otomobil tutkunlarının yaptığı bir iş bana göre. onun dışındaki insanlar piyasa vs değerlendirmesi yapıyor ve kısa bir test sürüşünden sonra aracı direkt alıyor.
3) malum yönetici hangi harcamada keyfi bir unsur bıraktı ki otomobilde bıraksın.
4) sıfır araç almayacak veya bu düzene dur diyecek bilinçte bir halkımız olsaydı zaten 3. maddede belirttiğim yönetici başımızda olmazdı.
mazda 6 özelinde konuşacak olursam harika bir araç fakat rakiplerinden çok çok üstün olduğu da söylenemez. onu alacak olan insan her şeyden öte farklı olmayı seviyordur. bu tarz anketlerde insanlar resimlerde hoş görüneni seçerken gerçek hayatta herkesin seçtiğini alma eğiliminde. sonuç olarak tüm bu saydığım sebeplerle insanlar mazda 6, mondeo gibi araçlara bakmaya gidip corolla gibi(avensis bile değil) bir araç alıp gelebiliyor. yaptıkları en büyük farklı seçim maksimum chr seviyesinde![]()
Mazda 6 nın ruhu yeter hocamMazda 6 nin "sadece alt yapisi " cok ustun yerde konumlandirabilir![]()
En çok oyu alan Mazda 6 nın en az satılan D segment olmasını nasıl açıklarız?![]()
Ben Mazda 6 ya oy verdim....
O zaman Türkiyedeydim .. Şimdi yurtdışında yaşıyorum ve geçen yıl tam bu zamanlarda araba ala arefesindeydim, Mazda 6 ve diğer bir kaç model de listemdeydi .. Mazda 6 en güçlü adaylardandı ..
Sonuçta.. geldiğim nokta da bence Mazda 6 seçimi, diğerlerinin yanında duygusal (madden değil, gönül bağı... arabanın estetiği vs... ) ...
Türkiyede evet VAG grubu almış gitmiş.. çok tutulur, pazarı iyidir vs... ama Hollanda da direk böyle bir durum yok ... araba marka/model dağlımlıları çok daha homojen Türkiyeye göre .. ama burada da Mazda 6 öyle çok fazla yok.. Passatın (ki bunlar arasında en çok passat vardır burada) yanında emaresi okunmaz ..
Belki de o kadar iyi bir araba değildir (gerçekten "şıp" diye alabilecekken almamış biriyim) ... hiç "kedi, ciğer" demeyin bana .. aman![]()
Yorum yaparken ile alma noktası çok farklı oluyor. İşin içine gerçekler girince durumlar değişiyor. Ben de mesela almadan neler neler düşündüm, baktım. Galerileri gezince, test sürüşleri yapınca, hizmet farklılıklarını görünce işler değişiyor. Arabanın kendisi kadar satıcı ve o anki kampanyalar da çok etkili oluyor seçimlerde. Bu biraz kişisel de bir karar. Kimisi çok duygusal hareket ediyordur ve hoşuna giden arabayı alır geçer, kimi ise tamamen pragmatik düşünür, en işine geleni alır. Bu nedenle büyük de konuşmamak lazım, seçimleri eleştirmemek de lazım
Mazda bana kalırsa SUV'larıyla çok güzel görünüyor, özellikle de dışarıda. İçeride ise bence çok şık olsa da çok eski kaldı. Ancak Avrupa'nın genelinde genellikle fiyatının arabası değil maalesef. Aynı şey Subaru için de geçerli. Vergisi ve fiyatları özellikleri ve rakiplerinin hep üstünde. Bu nedenle Avrupa'da inanılmaz az bir pazar payı var.
Özellikle Subaru konusunda çok haklısınız....
Hiç parasının arabası değil maalesef...
Çok niyet etmiştim ... outback almak istiyordum ancak bunu o zaman da görmüştüm ...
Akıl alacak gibi değil
Ekli dosyayı görüntüle 37541
Ekli dosyayı görüntüle 37542
Direk caymıştım ...