Dayanıklı, Güvenilir Hdd Tavsiyeleriniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Yakın zaman önce (3 yıldan fazla), çok kaliteli olduğunu düşünerek satın aldığım bilgisayarıma bağlı en genç hdd olan "Seagate BarraCuda Green ST2000DL003 2TB 5900 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" hardiskim patladı. İçinde devasa ama önemi olmayan dizi arşivi olmasına rağmen yinede bozulması canımı biraz sıktı. Her ne kadar fotoğraf ve döküman arşivlerime zarar gelmesede, yaşanan durum canımı biraz sıktı. Hadi fotorafları Google Photo içinde muhafaza ederek tutsam bile, 107 gb döküman saklayacak güvenilir hdd ihtiyacım var.
Ayrıca video editlemek ve video arşivi yapabilceğim hıza ve kapasitede gerekli.
Bilgisayarımda en yaşlısı 10 yaşında olan hddlerden en genç ve 2011 model barracudanın yerine alacağım sağlam, dayanıklı ve güvenilir hdd tavsiyelerinizi bekliyorum.

IMG_20171129_152708 (Medium).jpg IMG_20171129_160509 (Medium).jpg

Son düzenleme:
Hdd 1 terrabyte dan fazla olmasına gerek yok, çünkü çok büyük kapasite, patlayınca çok fazla veri kaybı olarak bana yansıyor.

Merhaba
Yakın zaman önce (3 yıldan fazla), çok kaliteli olduğunu düşünerek satın aldığım bilgisayarıma bağlı en genç hdd olan "Seagate BarraCuda Green ST2000DL003 2TB 5900 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" hardiskim patladı. İçinde devasa ama önemi olmayan dizi arşivi olmasına rağmen yinede bozulması canımı biraz sıktı. Her ne kadar fotoğraf ve döküman arşivlerime zarar gelmesede, yaşanan durum canımı biraz sıktı. Hadi fotorafları Google Photo içinde muhafaza ederek tutsam bile, 107 gb döküman saklayacak güvenilir hdd ihtiyacım var.
Ayrıca video editlemek ve video arşivi yapabilceğim hıza ve kapasitede gerekli.
Bilgisayarımda en yaşlısı 10 yaşında olan hddlerden en genç ve 2011 model barracudanın yerine alacağım sağlam, dayanıklı ve güvenilir hdd tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 10201 Ekli dosyayı görüntüle 10202
Sadece yedekleme için WD blue serisi ayrı, işlem yapmak içinde samsung Evo serisi SSD ayrı almanızı tavsiye ederim.

1tb WD blue

http://m.akakce.com/p/?102262155

250gb Samsung Evo

https://urun.gittigidiyor.com/bilgi...*****&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali, bende 1TB SATA Seagate var masaüstümden kalan. Yıllardır naylonunun içinde duruyor, 1 yıl kullandım sonra format atıp koymuştum kenara. Geçtiğimiz Mayıs ayında bir arkadaşımın pcsinde HD Tune programı olduğunu ve bir aparat ile HDD'de badsector var mıdır yok mudur kontrolü yapabildiğini gördüğümde benim HDD'yi de kontrol ettik sorunsuz çıktı. Arşiv marşiv yapacağım diyorsan onca para verme bence. 100₺'ye sana göndereyim, adrese teslim kargoda bana ait olsun, bir işe yarasın en azından.

İstersen Ö.M. at. :)

@İstanbullu

Son düzenleme:
Ali, bende 1TB SATA Seagate var masaüstümden kalan. Yıllardır naylonunun içinde duruyor, 1 yıl kullandım sonra format atıp koymuştum kenara. Geçtiğimiz Mayıs ayında bir arkadaşımın pcsinde HD Tune programı olduğunu ve bir aparat ile HDD'de badsector var mıdır yok mudur kontrolü yapabildiğini gördüğümde benim HDD'yi de kontrol ettik sorunsuz çıktı. Arşiv marşiv yapacağım diyorsan onca para verme bence. 100₺'ye sana göndereyim, adrese teslim kargoda bana ait olsun, bir işe yarasın en azından.

İstersen Ö.M. at. :)

@İstanbullu

Çok teşekur ederim abi, 2 adet 320 gb hdd taktım. Şimdilik işimi görecek gibi. :)
Saol teklifin için.

Verilerinizi korumak istiyorsanız bilgisayara bağlı olmayan bir diskte yedek tutmanız gerekiyor. Belli aralıklarla yedek diski güncelleyerek kullanırsanız çok daha iyi bir koruma sağlayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...