Böyle değişik insanlar gören var mı ? Acaba bilmediğim bişeymi var,ağır hasarlı olsa bile ben böyle bir arabayı taksi yapmam,bide c200d yani
Bence buna bir önlem gelebilir. Yoksa bende alırım aracı, yatırırım garajda. 3 yıl sonra missss200-220 bin lira bandında bir lüks aracı 100-110 bin lira civarı bir paraya taksiciler ötv indirimi ile alabiliyor. Yani taksicilere ötv indirimi nereden baksanız 100 bin liraları bulan bir avantaj sağlıyor. Bir çok çakal lüks araçları böyle alıyor, asgari kullanım süresi olan 3 yılı doldurup yüksek fiyattan satıp işi ticarete döküyor. Özellikle ticari taksi plaka parası uygun olan bazı Anadolu şehirlerinde bunu daha çok yapıyorlar. Bu mevzuya acayip ayarım, kılım. Daha önce de bahsettim çok muhalefet gördüm. Ama umurumda bile değil. Bir şey yapılıyorsa cılkını çıkarmanın alemi yok. Taksici çeksin altına son model Egea'yı kazansın ekmeğini. Hem müşteri temiz ve donanımlı araca binsin hem de biz sıradan vatandaşlar salak yerine koyulmayalım. Adam taksiden para kazanıyor diye ötv indirimi yapıyorlar, benim sahip olduğum araçtan ben 1 lira kazanmazken dünyanın vergisini alıyorlar.
Burada mesela son kasa e serisi almış adam, fabrikasyon sarı renk böyle metalik çok tatlı bir rengi var işte t plaka takmış. Zaten başka bir taksici dayıyla sohbette sormuştum o arabayı o adamın durağı var onu almış işte t plaka indirimli, şahsi biniyor ama taksi diye görünüyor. Rengi de fabrikasyon diye çok güzel duruyor zaten aşırı tatlı, mis Valla. Golflerdeki şu sarı renk varya ona benziyor diyeyim şimdi sitesine baktım da görünmüyor, özel renk galiba.200-220 bin lira bandında bir lüks aracı 100-110 bin lira civarı bir paraya taksiciler ötv indirimi ile alabiliyor. Yani taksicilere ötv indirimi nereden baksanız 100 bin liraları bulan bir avantaj sağlıyor. Bir çok çakal lüks araçları böyle alıyor, asgari kullanım süresi olan 3 yılı doldurup yüksek fiyattan satıp işi ticarete döküyor. Özellikle ticari taksi plaka parası uygun olan bazı Anadolu şehirlerinde bunu daha çok yapıyorlar. Bu mevzuya acayip ayarım, kılım. Daha önce de bahsettim çok muhalefet gördüm. Ama umurumda bile değil. Bir şey yapılıyorsa cılkını çıkarmanın alemi yok. Taksici çeksin altına son model Egea'yı kazansın ekmeğini. Hem müşteri temiz ve donanımlı araca binsin hem de biz sıradan vatandaşlar salak yerine koyulmayalım. Adam taksiden para kazanıyor diye ötv indirimi yapıyorlar, benim sahip olduğum araçtan ben 1 lira kazanmazken dünyanın vergisini alıyorlar.
Yapan var zaten. Adamın sıradan bir Anadolu şehrinde uygun fiyatlı bir taksi plakası varsa alıyor lüks aracı büyük indirimle, koyuyor garajına yahut özel işleri için kullanıyor. Asgari kullanım süresi dolunca aracı ticari plakadan çıkarıp satıyor mis gibi. Arada ki farkı at cebe kar diye. Olan senin benim gibi maaşlı çalışana oluyor. Kimse demiyor ki kardeş senin aldığın araba sana hep kaybettiriyor, hep zarar o yüzden sana da indirim yapalım diye.Bence buna bir önlem gelebilir. Yoksa bende alırım aracı, yatırırım garajda. 3 yıl sonra missss
Burada da yapan var aynılarını. Sadece premium araçta yapıyorlar. Adam Passat, Mondeo falan alıyor onu da aynı zihniyette kullanıp daha sonra satıyor. Ben aşırı yapılan her şeye karşıyım ama haksızlığa hepten karşıyım.Burada mesela son kasa e serisi almış adam, fabrikasyon sarı renk böyle metalik çok tatlı bir rengi var işte t plaka takmış. Zaten başka bir taksici dayıyla sohbette sormuştum o arabayı o adamın durağı var onu almış işte t plaka indirimli, şahsi biniyor ama taksi diye görünüyor. Rengi de fabrikasyon diye çok güzel duruyor zaten aşırı tatlı, mis Valla. Golflerdeki şu sarı renk varya ona benziyor diyeyim şimdi sitesine baktım da görünmüyor, özel renk galiba.
Bu işi araştıralım başkan. Gonya'dan alırız bir plaka.Yapan var zaten. Adamın sıradan bir Anadolu şehrinde uygun fiyatlı bir taksi plakası varsa alıyor lüks aracı büyük indirimle, koyuyor garajına yahut özel işleri için kullanıyor. Asgari kullanım süresi dolunca aracı ticari plakadan çıkarıp satıyor mis gibi. Arada ki farkı at cebe kar diye. Olan senin benim gibi maaşlı çalışana oluyor. Kimse demiyor ki kardeş senin aldığın araba sana hep kaybettiriyor, hep zarar o yüzden sana da indirim yapalım diye.
Londradaki gibi veya Amerikadaki gibi yapsınlar ülkenin durumuna uygun taksi araçlarını, belirlesinler işte desinler aha bu bu arabalar taksi olabilir diye, yap mesela de ki accent blue, egea, symbol gibi piyasada parçaları bol olan, yürütme maliyeti nispeten ucuz olan, dayanıklı ve en azından ülkemizde üretilen arabaları. Zaten şehiriçi kullanılacak önemli olan da bu, güvenlik olarak da fena değiller.Burada da yapan var aynılarını. Sadece premium araçta yapıyorlar. Adam Passat, Mondeo falan alıyor onu da aynı zihniyette kullanıp daha sonra satıyor. Ben aşırı yapılan her şeye karşıyım ama haksızlığa hepten karşıyım.
Bu işi araştıralım başkan. Gonya'dan alırız bir plaka.
Vallahi hocam herkesin kendi fikri, düşüncesi tabii bir şey diyemem. Ama ben bunu normal vatandaşa haksızlık olarak gördüğüm için o düzene dahil olmam. İmkanım olsa da olmam öyle söyleyeyim. Hesabını veremeyeceğim parayı, malı mülkü kazanmaktan korkarım.Londradaki gibi veya Amerikadaki gibi yapsınlar ülkenin durumuna uygun taksi araçlarını, belirlesinler işte desinler aha bu bu arabalar taksi olabilir diye, yap mesela de ki accent blue, egea, symbol gibi piyasada parçaları bol olan, yürütme maliyeti nispeten ucuz olan, dayanıklı ve en azından ülkemizde üretilen arabaları. Zaten şehiriçi kullanılacak önemli olan da bu, güvenlik olarak da fena değiller.
Böyle değişik insanlar gören var mı ? Acaba bilmediğim bişeymi var,ağır hasarlı olsa bile ben böyle bir arabayı taksi yapmam,bide c200d yani
Ben İzmit'te yeni Tiguan, yeni Passat, Insignia taksiler gördüm. Hepsi AVM yanında duraktaydı. Aynı Tiguan'ı bir kez de trafikte sollamıştım. Bizim buralarda da bir tane Superb var ticari ve faal, iki kez denk geldim. Bunlar sanırım çakal bireysel kullanımdan ziyade ticari olarak çalışıyorlar. Yalnız, bu ötv teşvikinden sonra İzmit'teki Opel bayii, dışarıda yüksek bir standa ticari sarı kaplanıp üst ışığı bile takılmış ticari taksi olarak hazır donatılmış bir Astra Sedan hazırlayıp koymuştu, o çok garibime gitmişti.Ben görmedim ama alıp kullanan da varmış.