Konu biraz eski ama epey problem yaşayan olacak bu hususta. o yüzden yazmak istedim.
Deri kaplanmış yüzeylerde APC, all purpose cleaner, çok amaçlı temizlik ürünleri kullanılmaz. Bu tarz bölgelerde leather cleaner'lar kullanılır. Sadece deri yüzey için üretilen deri temizleyiciler.
AutoGlym'in Leather Cleaner'ı gayet iyi iş görür. Koltuklarda görece sert bir fırçayla uygulanabilir. Direksiyon gibi aksamlarda ise detay fırçasıyla müdahalede güzel sonuçlar verir. Ardında mat bir yüzey bırakır. Gyeon Q2M Leather Cleaner da güzel bir alternatif. Biraz daha agresif, daha kolay kir çıkartır. ValetPRO Leather Soap ise uygun fiyatlı bir alternatif. Ancak yaptığı iş de azımsanamaz. Açık renkli koltuklarda bu ürünleri kullanma fırsatına eriştim. Hepsi gayet güzel işler çıkardı.
Bu temizliğin ardından, hem mat finişi korumak hem de derinin bakımını yapmak için. Şirket aracının koltuklarında Gyeon Leather Coat uyguladım geçen hafta. Ürün derinin bakımını yaparken bir yandan da 3 aya varan hidrofobi vadediyor. Aynı zamanda pantolon kumaşından renk geçişini engelleyen bir tabaka oluşturuyor. Direksiyon, vites topuzu ve körüğü gibi alanlarda, deri ile kaplanmış kapı döşemelerinde ve ön konsollarda kullanılabiliyor. Ben çok beğendim, size de kesinlikle öneririm.