Dizel artık hayal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tesla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tesla

Profesör
358
arkadaşlar 3 ay önce 90 bine otomatik dizel elentra bakarken şimdi b sınıfı otomatik dizeller 90 bin olmuş. c segment en baz benzililer 85 ten başlıyor. otomatik olsun dersek en baz benzinli otomatik oluyor 90 orta paket olsun istersek 100 e dayanıyor. bunlarda 1.2 turbo orta paket fiyatları. dizel zaten uçmuş 130-140 ara dayanan var. meganlara jettalara d4d corollolara verilir mi bu fiyat. kötünün iyisi kücük hacim benzine döner mi piyasa filo hariç ne diyorsunuz

Sende otomatik alma kardeş, Çokmu lazım otomatik. Paramı güzel Otomatik vitesmi. Valla para daha sıcak geliyor gözüme. 3 5 kurulun peşinde koşuyoruz. insanlar 100 yıldır manual araba kullanıyor. Ne güzel direk kavrama miss
hocam doğru söylüyorsunuz bende istemezdim bir arıza halinde içime oturcak bir şanzıman ama hem istanbuldayız hemde hanımda var oda sürecek arada. siz biliyorsunuz istanbulun halini ben manuel araba almaya diye çıksak evden giderkenki trafik tövbe ettirirde otomatik aldırır

C segment dizel için bakarsak, illa otomatik gerekiyorsa baz modeli alırım. Otomatik lazım değilse manuel orta donanım alırım. Yaptığım km'den ziyade sürüş karakterim sakin kullanıma uygunsa 1.0-1.2 turbo benzinli otomatik dolu bir model alırım.
Bu saatten sonra c segment full donanım dizel otomatik asla almam. Onun yerine alabiliyorsam sıfır manuel dizel d segment alırım, alamıyorsam da ikinci el henüz ilk bakımını bile görmemiş manuel dizel dolu d segment alırım.
B segment için konuşamıyorum çünkü yeni ibiza, fiesta gibi araçların tam fiyatıyla gelmesini bekliyorum.

hocam doğru söylüyorsunuz bende istemezdim bir arıza halinde içime oturcak bir şanzıman ama hem istanbuldayız hemde hanımda var oda sürecek arada. siz biliyorsunuz istanbulun halini ben manuel araba almaya diye çıksak evden giderkenki trafik tövbe ettirirde otomatik aldırır

Valla para çok tatlı, bende istanbulluyam, Google maps den trafiğin açık yollarından gidersin, dert mi :)

C segment dizel için bakarsak, illa otomatik gerekiyorsa baz modeli alırım. Otomatik lazım değilse manuel orta donanım alırım. Yaptığım km'den ziyade sürüş karakterim sakin kullanıma uygunsa 1.0-1.2 turbo benzinli otomatik dolu bir model alırım.
Bu saatten sonra c segment full donanım dizel otomatik asla almam. Onun yerine alabiliyorsam sıfır manuel dizel d segment alırım, alamıyorsam da ikinci el henüz ilk bakımını bile görmemiş manuel dizel dolu d segment alırım.
B segment için konuşamıyorum çünkü yeni ibiza, fiesta gibi araçların tam fiyatıyla gelmesini bekliyorum.
Şaşkınlık içinde bir edit yapayım. Midline 1.2 tsi dsg golf 92 bin lira olmuş, ayıptır, günahtır.. 1.0-1.2 turbo benzinli otomatik dolu yorumumu geri alıyorum. 90 bin liradan aşağı 1.2 otomatik versiyonu kalmamış. En boş manuel versiyonu alır, 1-2 donanım ekleyip öyle kullanırdım sanırım.
Bu saatten sonra da otomatik araca yanaşmam. Bu fiyatlar ne kardeşim !

Şaşkınlık içinde bir edit yapayım. Midline 1.2 tsi dsg golf 92 bin lira olmuş, ayıptır, günahtır.. 1.0-1.2 turbo benzinli otomatik dolu yorumumu geri alıyorum. 90 bin liradan aşağı 1.2 otomatik versiyonu kalmamış. En boş manuel versiyonu alır, 1-2 donanım ekleyip öyle kullanırdım sanırım.
Bu saatten sonra da otomatik araca yanaşmam. Bu fiyatlar ne kardeşim !
5 ay önce en dolu otomatik dizel i30 95 bin tl idi. sanruflu olan elite plus gibi birşeydi. yazık günah şimdi 95 bine boşline 1.2 golf satıyorlar. yazın elentra alsam mı diye düşünürken şimdi i20 ninde iç hacmi c segmenti kadar birde stationwagon alırsak bagaj sorunu da kalmaz diye avuturken buldum kendimi.

5 ay önce en dolu otomatik dizel i30 95 bin tl idi. sanruflu olan elite plus gibi birşeydi. yazık günah şimdi 95 bine boşline 1.2 golf satıyorlar. yazın elentra alsam mı diye düşünürken şimdi i20 ninde iç hacmi c segmenti kadar birde stationwagon alırsak bagaj sorunu da kalmaz diye avuturken buldum kendimi.
Haklısın hocam. Fiyatlar insanı ciddi anlamda üzüyor ve mutsuz ediyor. Her ne kadar pahalı da olsa, c segmentlere göre daha ulaşılabilir rakamlar olmasından dolayı mecbur b segment araçları kendi standartlarımıza ve beklentilerimize uydurmaya çalışacağız artık. Bu saatten sonra bu fiyatlara c segment alamam ben.

Haklısın hocam. Fiyatlar insanı ciddi anlamda üzüyor ve mutsuz ediyor. Her ne kadar pahalı da olsa, c segmentlere göre daha ulaşılabilir rakamlar olmasından dolayı mecbur b segment araçları kendi standartlarımıza ve beklentilerimize uydurmaya çalışacağız artık. Bu saatten sonra bu fiyatlara c segment alamam ben.
hemde ne üzmek hocam gecen youtube da bir video gördüm adam ikinci el pazarına gitmiş bizim burda 15-20 bin liraya satılan 2000 model pololar adam emisyon vergisi ödememek için 300 euro ya satışa koymus. adam taksidimi diye sordu şaşkınlıktan. yıllık vergisi kendisinden pahalı burda 20 bin lira istiyorlar aynı araca

hemde ne üzmek hocam gecen youtube da bir video gördüm adam ikinci el pazarına gitmiş bizim burda 15-20 bin liraya satılan 2000 model pololar adam emisyon vergisi ödememek için 300 euro ya satışa koymus. adam taksidimi diye sordu şaşkınlıktan. yıllık vergisi kendisinden pahalı burda 20 bin lira istiyorlar aynı araca
Bizdeki mevzuatlarla onlardaki mevzuatlar çok farklı. Maalesef biz insanca yaşamıyoruz. Yeni bir araç çıkıyor, hevesli hevesli içimiz kıpır kıpır izleyip beğeniyoruz ama fiyatı duyunca yutkunmak durumunda kalıyoruz. Zevki geçtim ihtiyaçtan dolayı almamız gereken durumlarda daha çok moralimiz bozuluyor. Sadece alabilmekle de bitmiyor, kredi çeksen dünya faiz istiyorlar, alabilsen kaskosu sigortası derken soyup soğana çeviriyorlar. Ne olacak böyle bilmiyorum.

Sis farı olmayan araba 90bin lira olmuş biri bileklerimi kesebilir mi?
Hocam Allah kolaylık versin bu dönemde sıfır araba almak çok zor. Acelesi yoksa bence biraz bekleyin ötv'de beyaz eşyadaki gibi bi süreliğine indirim yapacaklar gibi geliyor bana.

valla bana da öyle geliyor bu hafta ilk defa doğuş oto showroomunu sinek avlarken gördüm. geçen yıl 135 bin araç satan marka bile işten çıkarmalara başlamış

Aylık geliri 5 bin (ortalamanın baya üzeri) olan birinin c segmenti sıfır bi araç alması 2 yıllık kazandığı paraya denk biriktirerek alması yaklaşık 4 5 yılını alır yakında 20 yıl vadeli araç kredileri görürsek şaşırmayız

Alın arkadaşlar araba size, daha 33 bin km de . Grubumuzdaki arkadaşımız satıyor...

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-servis-bakimli-ve-garantili-397963355/detay/

Buda diğeri arkadaşlar,

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ervis-bakimli-ekstrasiyla-tek-397285180/detay

Parayı çöpe atmayın, bi zahmet hanımada alıştırın. Ben doğulu peçeli kadınları doblo ve logan mcv kullanırken görüyorum. Bizim şirkette özürli kız bile manual c3 e biniyor.
Vallahi ben de şimdiden öğretmeye başladım manuel kullanmayı. Yapamıyorum, edemiyorum, konforsuz falan anlamam. Otomatik araçların fiyatı ne halde görüyoruz. Eziyetsiz olmuyor bazı şeyler, öğrensin. Öğretmek ve alıştırmak için de elimden geleni yapıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...