DOD'un sattığı aracın VIN numarasını sorgulatınca 2 farklı araç çıkıyor

senna

Aral
Senkromeççi
23 Ağu 2021
10
7
70
21
Ankara/Bodrum
Marka
Yok
Selamlar Otopark halkı,

Ben Aral. 18 yaşına gireli çok olmadı, ehliyetimi de almak üzereyim. Belki doğdumdan beri sıkı bir araba merakım var 😁 Aranıza bir konu hakkında fikrinizi almak için yeni katıldım ve umarım bundan sonra da sohbetlerimiz bol olur 🙂

Biz DOD'dan annem için 2. el 2011 VW Golf Mk6 1.4 TSI Trendline beğendik. Araç Adana'da gözüküyordu fakat arayıp sorunca Kayseri'de dediler. Temiz ve düşük KM (75.000km) olduğu için bayağı cazip geldi, fakat merakımdan VIN numarasından tramer ve detay sorgusu yapayım dedim. Aynı VIN numarası 2 farklı araca ait çıktı. Tramer sorgusunda Golf Mk6 1.4 TSI 122PS Highline, detay sorgusunda Golf 1.6 102PS Primeline (ki bildiğim kadarıyla bu Mk6 bile değil) çıktı.

Tramer sorgusundaki bilgiler DOD'dakiyle tutuyor fakat donanım farklı. Detay sorgusunda çıkan trafiğe çıkış tarihi DOD'dan bize gelen ekspertiz raporundakiyle tutuyor. Detaylarda aracın İzmir'de, sonra da Kayseri'de kayıtlı olduğu yazıyor. O da plakadan ve fotoğraflarda gördüğüm üzere arka camda Vosmer çıkartması olmasından belli oluyor. Ama bu sefer de araç Golf 1.6 Primeline olarak görünüyor. Ayrıca plakadan da tramer sorgusu yaptım, yine 1.4 TSI 122PS Highline çıktı.

Aynı VIN numarasından 2 farklı model aracın çıkması ve de iki modelin de ilandaki araçla tutmaması ne iştir? Hadi tramer sorgusunda Highline çıkmasını anladım, belki donanım yanlış girilmiştir. Çok nadir olsa da olabilir. Fakat ayni VIN numarasıyla detay sorgusu yapınca Mk6 bile olmayan bir model çıkıyor? Sizce burada bir dolandırıcılık olayı mı söz konusu? Belki haberleri yoktur desem DOD gibi kurumsal bir firmanın böyle olaylardan haberi olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten verdikleri tramer bilgisi tutuyor ama farklı donanım için tutuyor dediğim gibi.

Sizin de görüşlerinizi okumayı sevinirim. Saygılar ve sevgiler 🙂
 
  • Beğeni
Tepkiler: MTZ

Maganda

Profesör
Beta Programı
3 Şub 2020
1,457
3
1,414
2,470
İstanbul
Marka
Volkswagen
Bunlar en son aracı otoparktan çıkartmıyorlardı expertize götürmek için. Kendi yaptıkları expertizde boya ölçmek. Takılmayın bu araca başka araçlara bakın önceliğiniz sahibinden satılık araçlar olsun
 

senna

Aral
Senkromeççi
23 Ağu 2021
10
7
70
21
Ankara/Bodrum
Marka
Yok
Bunlar en son aracı otoparktan çıkartmıyorlardı expertize götürmek için. Kendi yaptıkları expertizde boya ölçmek. Takılmayın bu araca başka araçlara bakın önceliğiniz sahibinden satılık araçlar olsun
Verdikleri ekspertiz raporları bilmem kaç sayfa, çok detaylı görünüyor. İnsan yine de "bakmadan tik atıp geçiyorlar herhalde" diye düşünmüyor değil. Bana da sadece mikron aleti değdirip geçiyorlar gibi geliyor.

Bize yakında çok temiz görünen 2008 Volvo C30 1.6 D buldum, açıklaması da gayet detaylı. Ağır bakımında nelerin değiştiğinden, ne zaman yapıldığından ve tutarından aküsünün ne zaman değiştiğine kadar detay var. Piyasanın biraz üstünde olmasına rağmen fiyatı da cazip geldi. Fakat sahibinden satılık araçlara da güvenemiyorum ki hocam. Eğer araç sahibi bizim ekspertiz yaptırmamıza burun kıvırmazsa dolaba geleceğimizi zannetmem ama.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,814
1
4,142
3,770
İstanbul
Marka
MINI
aklıma puzzle araba geliyor, changelemiş birleştirmişler bile olabilir. dod'un bundan haberi olmadan takasa veren biri itelemiş de olabilir. bence de uzak durulası, sonra anlatamazsınız
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım