Dolar / Euro / Altın / Borsa Bilgi Paylaşım Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3.34 dolar alımı için fırsattı.
Ben kendimce aldım biraz.
3 faiz artırımı gelirse, benim için iyi ancak ülke için vahim bi durum

Ben ocak ayında bi kredi çekecektim, şimdiden sinirlerim bozulmaya başladı

3.34 dolar alımı için fırsattı.
Ben kendimce aldım biraz.
3 faiz artırımı gelirse, benim için iyi ancak ülke için vahim bi durum
3,34 ne kelime ben 2,90dayken arkadaşa forexte uzun vadeli yükselire yüklenebilirsin dedim kendi param olmadığı için giremedim....

Büyük oyuncular için son 1-2 aydır çok ciddi bir fırsat ortamı var
Para kazananlar A tipi arbitraj işlemi yapıyormuş gibi risksiz bir şekilde ceplerine milyonlar koydu

Büyük oyuncular için son 1-2 aydır çok ciddi bir fırsat ortamı var
Para kazananlar A tipi arbitraj işlemi yapıyormuş gibi risksiz bir şekilde ceplerine milyonlar koydu
3,34e gerilediği zaman bankalardaki dolar 2.7 milyar dolar artmış. Sadece bankalardaki 2.7 milyar dolar [emoji58]

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3,34e gerilediği zaman bankalardaki dolar 2.7 milyar dolar artmış. Sadece bankalardaki 2.7 milyar dolar
emoji58.png

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bankalar finansal kuruluşlar sonuçta..Yani bu bankalar için olağan karşılanabilir
Asıl voliyi finansal kuruluşlar dışında büyük oyuncular vurdu..Korkunç para kazandılar
Tv'ye çıkıp dolar bozduranlar çok konuşuldu ama son 1-2 ayda servetlerini katlayanlar ve bu durumdan büyük paralar kazananlar hiç konuşulmadı..Her zaman olduğu gibi ; zengin daha zengin oldu, fakir ise daha da fakirleşti

Son düzenleme:
Bankalar finansal kuruluşlar sonuçta..Yani bu bankalar için olağan karşılanabilir
Asıl voliyi finansal kuruluşlar dışında büyük oyuncular vurdu..Korkunç para kazandılar
Tv'ye çıkıp dolar bozduranlar çok konuşuldu ama son 1-2 ayda servetlerini katlayanlar ve bu durumdan büyük paralar kazananlar hiç konuşulmadı..Her zaman olduğu gibi ; zengin daha zengin oldu, fakir ise daha da fakirleşti

hayır hayır bankaların kendi aldığı değil, bankalardaki dolar hesaplarına dolar katanlar bu, işin cins kısmı da bu.
Maalesef haklısınız, halk 50 dolar 100 dolar bozdurmak için döviz bürolarına koşarken zenginler milyon dolarlar aldı

Ülkeye giren döviz neredeyse durma noktasına geldi, Türkiye'nin döviz getiren yerleri belli Turizm, Tekstil ve Hyundai & Toyota gibi fabrikaların ülkemizde üretim yapıp uluslararası pazara göndermesi. Turizm 2 sene önce mülteci akınları yüzünden bi hayli azaldı (Suriyeliler tarafından turistlere yapılan taciz, gasp vb) Turistik yerlerin çoğunluğunda suriyeli aileler, ne olduğu belirsiz insanlar vardı o ara. Günümüze kadar ziyaretçi sayısı azalarak devam etti. Tekstil deseniz gerçekten Türkiye kaliteli mallar üretmeye başladı fakat Çinden gelen 2-3 dolarlık yüklü miktarda pantolon, t-shirt vs ülkeyi zor duruma düşürdü. 2 dolarlık bir pantolonun vergisi de 2 dolar maliyet 4 dolar =12-13 tl Türkiye'de üretilen mallar ise 40-50tl fabrikaların çoğu iflasın eşiğine geldi bu ithalat yüzünden. Otomobil fabrikalarının sahipleri yabancı olduğu için dolarlar bize değil onlara gitti fakat sanal da olsa bizim ihracat rakamlarımıza yazıldı. Tarımı söylemek bile istemiyorum 30-40krşa patates üretiyorlar pazarda yerli yurdumuzun insanına 2tlden satıyorlar :)

hayır hayır bankaların kendi aldığı değil, bankalardaki dolar hesaplarına dolar katanlar bu, işin cins kısmı da bu.
Maalesef haklısınız, halk 50 dolar 100 dolar bozdurmak için döviz bürolarına koşarken zenginler milyon dolarlar aldı

Bankalardaki dolar 2.7 milyar dolar arttı yazınca ben bir anda banka diye düşündüm :)
2.7 milyar dolar parasına para katan olmuş ha..Süper ya bir de isim listesini görsek ne güzel olur

Ben stok hakkımı benzinden yana kullanmayı düşünüyorum. bu devirde benzinli araba kullanmak zor zanaat :)

Bankalardaki dolar 2.7 milyar dolar arttı yazınca ben bir anda banka diye düşündüm :)
2.7 milyar dolar parasına para katan olmuş ha..Süper ya bir de isim listesini görsek ne güzel olur
Dindar görünmek için camiye bi kapıdan girip diğerinden sıvışanlar gibi, dolar bozdurup makbuzunu gösterip öte yandan tekrar alanların sıralı listesi hehe :)

Ülkeye giren döviz neredeyse durma noktasına geldi, Türkiye'nin döviz getiren yerleri belli Turizm, Tekstil ve Hyundai & Toyota gibi fabrikaların ülkemizde üretim yapıp uluslararası pazara göndermesi. Turizm 2 sene önce mülteci akınları yüzünden bi hayli azaldı (Suriyeliler tarafından turistlere yapılan taciz, gasp vb) Turistik yerlerin çoğunluğunda suriyeli aileler, ne olduğu belirsiz insanlar vardı o ara. Günümüze kadar ziyaretçi sayısı azalarak devam etti. Tekstil deseniz gerçekten Türkiye kaliteli mallar üretmeye başladı fakat Çinden gelen 2-3 dolarlık yüklü miktarda pantolon, t-shirt vs ülkeyi zor duruma düşürdü. 2 dolarlık bir pantolonun vergisi de 2 dolar maliyet 4 dolar =12-13 tl Türkiye'de üretilen mallar ise 40-50tl fabrikaların çoğu iflasın eşiğine geldi bu ithalat yüzünden. Otomobil fabrikalarının sahipleri yabancı olduğu için dolarlar bize değil onlara gitti fakat sanal da olsa bizim ihracat rakamlarımıza yazıldı. Tarımı söylemek bile istemiyorum 30-40krşa patates üretiyorlar pazarda yerli yurdumuzun insanına 2tlden satıyorlar :)

Tvde ekonomistim diye hava civa yapan tonla adam şu yorumu okusa utanır mı kendisinden dicem de yok utanmaz. % 100 katılıyorum imzamı atıyorum

Yanlış noktaları düzelteyim..Ülkeye döviz geliri sağlayan kalem ihracat kalemidir. İthalatın fazla ihracatın düşükse cari açık oluşur.Çok ithal edip az ihraç ediyorsan zarardasın demektir.Turizm mülteci akınları yüzünden küçük bir miktar etkilense de aslında Rusya krizinde patlak verdi ve ciddi bir döviz açığı oluştu..Tekstil ve tarım konuyla pek alakalı değil. Yurt içinde yapılan tarım bu durumu etkilemez.Çünkü 2 tl'den yurdumuzun insanına patates satan gene yurdumuzun insanı, burada etkilenen esasen üretici ;).Ancak yurt dışından ithal edilen tarım hammaddesi önemlidir..Tarımda da Rusya krizi ile ciddi manada gol yedik..Yurt dışına ihraç ettiğimiz ürünler iç piyasaya döndü
Kabaca bu şekilde özetlenebilir

Son düzenleme:
hocam mülteci akınınında ciddi etkisi var, tatil beldelerinde turlarla ilgilenen rehber arkadaşlardanda duyuyorduk, İngiltere ve almanyadan her sene gelen turlarda ciddi azalma vardı mültecilerle karşılaşmak istemedikleri için. Tekstil ciddi etken, Yurtdışına havlu bornoz ihrac eden bi ülkeye çinden havlu bornoz girişi var :)

hocam mülteci akınınında ciddi etkisi var, tatil beldelerinde turlarla ilgilenen rehber arkadaşlardanda duyuyorduk, İngiltere ve almanyadan her sene gelen turlarda ciddi azalma vardı mültecilerle karşılaşmak istemedikleri için. Tekstil ciddi etken, Yurtdışına havlu bornoz ihrac eden bi ülkeye çinden havlu bornoz girişi var :)

Çin önemli bir faktör ama anlatmak istediğim o değildi. Tekstil ihracatı Ocak-Haziran arası geçen seneye göre %1.5 artmış..Ortada azalan bir durum yok esasen. Türkiye tekstil sektöründe güçlüdür, çünkü belli bir kalite düzeyinde çalışır
Çin mallarının piyasaya girişi tamamen maliyet odaklı..Bizim tekstilcimiz o kadar ucuz ürün üretmiyor..Yani burada ihracat düşmemiş, ithalat artmış..Çünkü yerli tekstilci belli bir fiyatın altında iç piyasaya ürün satmıyor

Son düzenleme:
Çin önemli bir faktör ama anlatmak istediğim o değildi. Tekstil ihracatı Ocak-Haziran arası geçen seneye göre %1.5 artmış..Ortada azalan bir durum yok esasen. Türkiye tekstil sektöründe güçlüdür, çünkü belli bir kalite düzeyinde çalışır
Çin mallarının piyasaya girişi tamamen maliyet odaklı..Bizim tekstilcimiz o kadar ucuz ürün üretmiyor..Yani burada ihracat düşmemiş, ithalat artmış
Anladım şimdi oldu :)

Bir rehber kadar turizm dinamiklerine hakim değilim ama şahsi kanaatim orada durum biraz farklıydı. Charter seferleri durduruldu..Yani gene Rusya krizinin etkisi büyük. Bir de ülkeye gelen turistin yüzde kaçlık bir bölümü ülkeyi geziyor, yüzde kaçlık bir bölümü sadece tatil yapıyor o önemli..Mesela hotel müşterileri pek dışarıda dolaşmıyor, çünkü her şey dahil sisteme geliyor. Ha kültür gezilerine illa ki katılıyorlardır ama hotel'den çıkmayan bir turisti, bir mülteci pek rahatsız edemez diye düşünüyorum.
Tabi bunlar benim varsayımım konunun uzmanı değilim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...