AÇIK Ekim 2026: liste fiyatının en çok altına inen sıfır araçlar ve bayi teklifleri

sevittopcu

Sevit
Senkromeççi
22
45
Marka
BMW
Ekim'de sıfır araç bakanlar için derli toplu bir liste. Fiyatlar 7-8 Ekim ölçümleri; "liste" dediğim, markanın tavsiye ettiği anahtar teslim fiyat.
Kampanya ya da stok fiyatıyla liste fiyatının en çok altında olanlar
  • Toyota Corolla Sedan Flame X-Pack Multidrive S: 2.335.000 TL (listenin %25,3 altı)
  • Toyota Corolla Hatchback Hybrid Flame: 2.230.000 TL (%24,7)
  • Toyota Corolla Sedan Vision Plus: 1.965.000 TL (%22,8)
  • Toyota Corolla Sedan Dream Multidrive S: 2.150.000 TL (%21,9)
  • Toyota Proace City Verso Passion X-Pack: 1.940.000 TL (%21,6)
Bayilerden e-postayla gelen yazılı teklifler (pazarlık payı asıl burada)
  • VW Golf 1.5 eTSI 116 PS Life DSG: 2.155.000 TL (liste 2.994.000). Opak renk, noter harcı hariç, araç gümrükte, 7-10 günde teslim. Stoktaki beyaz için başka bir bayiden 2.200.000 TL.
  • VW T-Roc 1.5 eTSI 150 PS Life DSG: 2.200.000 TL (liste 2.916.000). Şart: trafik sigortası ve kasko bayiden yaptırılacak.
  • Audi A3 Sportback Advanced, cam tavansız: siyah 2.790.000 TL, beyaz 2.820.000 TL. Cam tavanlı paket 3.130.000 TL. Kampanyalı liste fiyatı 2.987.616 TL.
VW tarafında liste fiyatıyla yazılı bayi teklifi arasında 700-800 bin TL fark var. Listeye bakıp karar vermeden önce birkaç bayiden yazılı teklif istemek ciddi fark yaratıyor. Teklif şartlarını (renk, sigorta/kasko zorunluluğu, teslim süresi, noter) mutlaka sorun; aynı fiyat farklı şartlarla geliyor.

Toyota tarafında, 1.5 motorun üretimden kalkarak 1.6 motorun geri geleceği söylentileri var.
Bu indirimleri stok eritmek için mi yapıyorlar acaba?

Yeni gelecek motorla ilgili bilgisi olan var mı? Eski 132bg valvematic ile mi gelir?

Toyota tarafında, 1.5 motorun üretimden kalkarak 1.6 motorun geri geleceği söylentileri var.
Bu indirimleri stok eritmek için mi yapıyorlar acaba?

Yeni gelecek motorla ilgili bilgisi olan var mı? Eski 132bg valvematic ile mi gelir?
N15 kodlu farklı bir 1.5 ve 4 silindirli motorla 2027 sonunda gelmesi bekleniyor. Valvematic var ama farklı isimlendirilecekmiş, motor bu değişken supap teknolojisini kullanarak hem Miller çevrimde, hem de Otto çevrimde çalışabilecekmiş. Bu ünite hem turbo hem de atmosferik olacakmış. N15A-FXS ile hybrid ve atmosferik miller çevriminde, N15A-FTS turbo benzinli ünite Otto çevriminde bekleniyor. Ancak bizi şaşırtıp turboyu hybrid araca da koyarsa tadından yenmez düşüncesindeyim ama galiba bunu sadece GR modellerinde planlıyor. Beklenen güç çıkışları da atmosferik hybrid 135hp, turbo benzinli 180hp.

Son düzenleme:
Cenk, eski konuyu hatırlattığın iyi oldu; bayi teklifleri oraya da yazacağım.
kenblock, motor değişikliğiyle ilgili net bir bilgi göremedim, Toyota tarafından resmi bir açıklama da yok bildiğim kadarıyla. Ama indirimlerin dağılımı stok eritme tezini destekliyor gibi: %20'nin üstündeki indirimlerin neredeyse hepsi Corolla Sedan'ın 125 PS 1.5 benzinli paketlerinde (Vision Plus, Dream, Passion X-Pack, Flame X-Pack). Hibritte de var ama daha çok tek pakette. 132 bg Valvematic konusu tamamen söylenti, teyit eden bir kaynak bulamadım. Bilen biri varsa ben de merak ediyorum.