Aynı kasanın makyajlı/makyajsız versiyonlarını konuşuyorsak haklısın hocam. Ama Megane3'e filan çıksak iş değişir =)
Tam benim yazacağım listenin aynısı olmuş özellikle focus konusunda.Akla ilk gelen tabii ki Focus.
Mk1>mk3,5>mk2,5>mk2>mk4,5>mk4 benim kişisel görüşüm.
Fiesta'da da bir önceki nesil, son neslinden daha doğru bir tasarıma sahipti. Nitekim satışları da bunu kanıtlıyordu.
Corolla'da efsane kasanın üstüne çıkarılan yuvarlak farlı jenerasyon epic fail olmuştu
Impreza'da da aynı dönemde aynı şey yaşanmıştı. Bugeye tıpkı corolla gibi hızlıca makyajlanmıştı.
mercedes'te w204>w205 (yine kişisel görüşüm)
BMW zaten yazıldı...
Jeep Grand Cherokee'de de geriye gidiş olmuştu.
Golf 7 > Golf 8
Corsa D > Corsa E
Toyota C-HR makyajı da tasarımı geriye götürdü.
Focus 1'i hariç tutarsak gayet doğru aslında. Ancak Opel kadar da değiller, özellikle Astra H ın iç mekanı çok kafa karıştırıcı ve ergonomiden uzak geliyor bana.Ben daha Ford'un iç mekan tasarlayabildiğine pek şahit olmadım. Markanın geninde bu var. İç mekan özürlü bir marka.
Ergonomide sorun olabilir ama tasarım olarak Ford'lar çok geride bence Opel'den.Focus 1'i hariç tutarsak gayet doğru aslında. Ancak Opel kadar da değiller, özellikle Astra H ın iç mekanı çok kafa karıştırıcı ve ergonomiden uzak geliyor bana.
fotoda biri boş paket biri dolu paket , pek adil değil sanki,Ergonomide sorun olabilir ama tasarım olarak Ford'lar çok geride bence Opel'den.
Astra H'ta tek beğenmediğim şey, kadranlar. Oyuncak gibi duruyor bence, arabanın ciddiyetini bozuyor.
Airbus A380 vs. Transit Connect yani
Ki benzer şeyi Top Gear karşılaştırmasında da söylüyorlar. Tasarım bu kadar da göreceli değil ya
Ekli dosyayı görüntüle 48215
Dolusu daha kötü diye koymadım Şaka şaka birşey farketmiyor diye önemsemedim, net bunları buldum.fotoda biri boş paket biri dolu paket , pek adil değil sanki,
ha dolusu da çok iyi değil o ayrı :d
bu yine iyi, bizim ülkeye gelenlerde casio ekranlı sony teyp ve mk3'lerde kullanılan dandiğimsi klima tuşları varDolusu daha kötü diye koymadım Şaka şaka birşey farketmiyor diye önemsemedim, net bunları buldum.
Ekli dosyayı görüntüle 48216
Makyajsız ve ST olmayanların en dolusu bu galiba;bu yine iyi, bizim ülkeye gelenlerde casio ekranlı sony teyp ve mk3'lerde kullanılan dandiğimsi klima tuşları var
Aslında bu tamamen kişisel tasarım algısı ile alakalı. Benim öznel tasarım algım daha çok ergonomi üzerine kurulu. Bununla beraber estetik yapı olarak Opel'in Ford'dan daha başarılı olduğuna ben de itiraz edemem. Ancak astra H nin dashboardında orta kısımdaki klima menfezlerinin çok çirkin durduğu bir gerçek. Zamanında sıfır alan bir tanıdığımız o kısmı CD girişi zannettiğinden bahsediyordu -kendisinin yalancısıyım- ancak gerçekten de yanılgıya çok açık.Ergonomide sorun olabilir ama tasarım olarak Ford'lar çok geride bence Opel'den.
Astra H'ta tek beğenmediğim şey, kadranlar. Oyuncak gibi duruyor bence, arabanın ciddiyetini bozuyor.
Ki benzer şeyi Top Gear karşılaştırmasında da söylüyorlar. Tasarım bu kadar da göreceli değil ya
Focus 1, Focus'ların E39'u gerçekten.Aslında bu tamamen kişisel tasarım algısı ile alakalı. Benim öznel tasarım algım daha çok ergonomi üzerine kurulu. Bununla beraber estetik yapı olarak Opel'in Ford'dan daha başarılı olduğuna ben de itiraz edemem. Ancak astra H nin dashboardında orta kısımdaki klima menfezlerinin çok çirkin durduğu bir gerçek. Zamanında sıfır alan bir tanıdığımız o kısmı CD girişi zannettiğinden bahsediyordu -kendisinin yalancısıyım- ancak gerçekten de yanılgıya çok açık.
Ekli dosyayı görüntüle 48218Ekli dosyayı görüntüle 48219
Mesela Focus 1 in kendisini de iç tasarımını da çok severim. Tartışmaya açık olmakla beraber Ford'un en iyi bineklerinden ilk 5 e focus 1 rahat girer. Hem estetik hem de ergonomi anlamında focus 1 astra G den çok üstün (tasarım tartışılsa da ergonomi olarak tartışılmaz)
İkisine de sahip olmuş, bolca kullanmış birisi olarak net focus ya. Özellikle verdiği kalite hissi ve az çok sahip olduğu bardaklık, gözler olarak focus bariz önde benim görüşümde.Ergonomide sorun olabilir ama tasarım olarak Ford'lar çok geride bence Opel'den.