Falken Ziex ZE320 195/65R15 nasıl bilirsiniz

Nasıl üretilmiyor ?

Yanlış bakmadıysam pc6 satılıyor burada.

65 yanak cok ciddi yüksek bir yanak. Boyle bir yanağın yatmaması mumkun degil. O yuzden yanak yapısı daha dirençli ve tutus konusu iyi olan lastik bulmak mesele.

Pc6 bu iş için bicilmis kaftan. Oyle ki 205 55 16 jantta pc6 kullandim. Suan 205 45 17 ebatta primacy 4 kullaniyorum. 45 yanak nere 55 yanak nere. Beklersin ki 45 yanakta daha diri yan duvar olsun ama 45 yanakta primacy 4'ün sağlayamadıgı diriligi 55 yanakta pc6 cok daha fazla sağlıyordu. O yüzden gönderdiğim linki yanlis bakmadiysam direkt oradan al baska lastik bakma.

Olmazsa ikinci tercih ze320 olur. Bu lastik yeni ve hakkinda diğerleri kadar cok test yok. Ama bu lastikte ze310'un beğenilen yanak dirayeti ve tutuşunu gelistirdiklerini, karkas yapısını yanakları daha güçlü tutsun diye degistirdiklerini okudum. Az sayidaki testlerde de buna benzer bir sonuc cikiyor. İkinci tercih bu lastiktir.

Üçüncü tercih iste bridgestone turanza T005'tir. 65 yanakta bir diger dirayetli yan duvarlara sahip tutusu da iyi olan bir lastiktir. Bridgestone turanza 6 var yeni modeli ama onun yanak dirayeti ve sertligi konusunda t005'ten geride oldugu söyleniyor.

Son düzenleme:
Golf 6 için bu lastikleri almayı düşünüyorum pc7 olmadığı için muadil olarak bunu buldum. Pc6’da üretilmiyormuş. İsteklerim iyi yol tutuş ıslak kuruda iyi frenleme. Aşınmama yok sesi vs takmam konfor da pc6’ya yakın olsa yeter jelibon gibi aşşırı konforlu lastik aramıyorum.
Fiesta’da yaklaşık 20.000 km 195/50/15 310 modelini test ettim. İlk 5000 km sonra balans sorunları başladı ama tutuş olarak gerçekten f/p bir lastik, çok güven veriyordu

Eski aracımda eagle sporttan sonra bana dünyanın en iyi lastiği gibi gelmişti. 3 yaz kullandım hiç bir sorun yaşamadım. F/P lastik.