Falken Ziex ZE320 195/65R15 nasıl bilirsiniz

Nasıl üretilmiyor ?

Yanlış bakmadıysam pc6 satılıyor burada.

65 yanak cok ciddi yüksek bir yanak. Boyle bir yanağın yatmaması mumkun degil. O yuzden yanak yapısı daha dirençli ve tutus konusu iyi olan lastik bulmak mesele.

Pc6 bu iş için bicilmis kaftan. Oyle ki 205 55 16 jantta pc6 kullandim. Suan 205 45 17 ebatta primacy 4 kullaniyorum. 45 yanak nere 55 yanak nere. Beklersin ki 45 yanakta daha diri yan duvar olsun ama 45 yanakta primacy 4'ün sağlayamadıgı diriligi 55 yanakta pc6 cok daha fazla sağlıyordu. O yüzden gönderdiğim linki yanlis bakmadiysam direkt oradan al baska lastik bakma.

Olmazsa ikinci tercih ze320 olur. Bu lastik yeni ve hakkinda diğerleri kadar cok test yok. Ama bu lastikte ze310'un beğenilen yanak dirayeti ve tutuşunu gelistirdiklerini, karkas yapısını yanakları daha güçlü tutsun diye degistirdiklerini okudum. Az sayidaki testlerde de buna benzer bir sonuc cikiyor. İkinci tercih bu lastiktir.

Üçüncü tercih iste bridgestone turanza T005'tir. 65 yanakta bir diger dirayetli yan duvarlara sahip tutusu da iyi olan bir lastiktir. Bridgestone turanza 6 var yeni modeli ama onun yanak dirayeti ve sertligi konusunda t005'ten geride oldugu söyleniyor.

Son düzenleme:
Golf 6 için bu lastikleri almayı düşünüyorum pc7 olmadığı için muadil olarak bunu buldum. Pc6’da üretilmiyormuş. İsteklerim iyi yol tutuş ıslak kuruda iyi frenleme. Aşınmama yok sesi vs takmam konfor da pc6’ya yakın olsa yeter jelibon gibi aşşırı konforlu lastik aramıyorum.
Fiesta’da yaklaşık 20.000 km 195/50/15 310 modelini test ettim. İlk 5000 km sonra balans sorunları başladı ama tutuş olarak gerçekten f/p bir lastik, çok güven veriyordu

Edit: ZE310 olarak okumuşum başlığı pardon :D
Silmeye kıyamadım, aşağıda ZE310 için yorumlarım yine de dursun. Zira içindeki satış sonrası destek kısımlarının değiştiğini düşünmüyorum.

-----------------------------------------------
kötü bilirim. Markaya komple tövbeliyim.
Nedeni aşağıdaki olumsuz taraflardadır.

Olumlu tarafları:

• PilotSport seviyesinde yol tutuş sunan, bu tutuşu sunabilmek için PilotSport kadar ısınmayı beklemeyen bir lastiktir. Bu tutuşu hem ıslakta hem de kuruda sunan bir lastiktir. Aynı başarı fren mesafesi için de geçerli, yönlendirme keskinliği için de geçerli.
    Tecrübeli kullanıcılardan dinlediğim kadarıyla bu başarı sadece 2 sezon sürüyormuş. Sonrası cacık. (Ben 2. sezondan sonrasına tahammül edemediğim için bu tecrübeyi başkasından aktarıyorum)

Gelelim olumsuz taraflarına:

• Yuvarlanma direnci çok yüksek. Haliyle yakıt tüketimini arttırıyor, güçsüz motora performans olarak da olumsuz yansıyor. Performans lastiklerinde kabul edilebilir bir durum tabii...
  • Konfor fakiridir. Yine performans odaklı lastikte kabul edilebilir bir durum. Karşılığında yönlendirme keskinliği geliyor.
  • Kronik olarak balans bozma sorunu var. 3000 km'de yaşayan da var, 10000 km'de yaşayan da var. Geri dönüşü de maalesef yok. Benim tövbe sebebim bu oldu.
    • En kötü tarafı şu: Fabrika da distribütör de malın arkasında durmuyor. Hatta hatta benim iade talebiyle başvurumda bayii, eksper geleceği zaman haber verecekti. Lastikleri götürecektim, eksper incelemesini yapacaktı. Bayii bile aramaya tenezzül etmedi. Ha, eksper görse de bir şey değişmiyor. Şikayetvar'da yığınla böyle kayıt var. (biri de benimki)
  • Otoyolda seyir halinde lastiği yanaktan yarılan tanıdığım da var. Forumdan ilgili arkadaş bu konudaki tecrübesini kendi aktarırsa daha doğru olur.

Özetle çok iyi tutunan ama genel kalitesi ve güvenilirliği çok düşük bir lastiktir.

Son düzenleme:
Herkese görüş ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Aklımda premium contact 6, falken ze320 vardı bunlarda tam içime sinmiyordu ikisi de sipariş usulü gelecekti hafta içine kadar onu bekleme sabrım yoktu birde bu ara sağa sola koşuşturuyorum arabayı da sert kullanıyorum bu sebepten eski lastiklerle bir kaç kaza atlattım o yüzden değiştirip kafamdan hastalığı atayım rahatça süreyim dedim. Cumartesi günü Konya da jant araştırdım kafama göre bir jant bulamadım ya ısıtmışlar düzeltmişler ya boyası kötüydü boyatırız dediler ama boyananlar pütürlü pütürlüydü hem o yüzden hemde beklemek istemedim. 17” jant pc7 alacaktım maliyet 35 civarına çıkacaktı ve tam istediğim jant olmayacaktı. Sonrasında Tır için sürekli lastik aldığım bayiyi aradım 15” conti ve falken olmadığını ellerinde kumho olduğunu söylediler bakmaya gittim @Onatygt in önerdiği lastiği baya bir övdüler fiyat olarak da 2026 tarihli olarak 3.000x4=12.000₺ montaj dahil anlaştık. Cumartesi günü taktırdım aşağı yukarı bi 500 km kadar da yol yaptım ilk intiba yanaklarının önceki lastiklere göre daha dirayetli bir kaç kere 70-80’le giderken gece gözükmediği için kasislerden uçtum balon vs yok, önceki lastiklerden hafif sert ama aşşırı konforsuz değil, sesi biraz fazla, yol tutuşu da güzel ama mükemmel değil sanki yine hafif yatma oluyor gibi, haricen ben git gel ara yollarda kullanıyorum yolda köprü gibi hafif yüksek geçitler var orada hafif zıplıyor sanırım havalarını ayarlamam lazım biraz fazla gibi, fren mesafesiyle alakalı bir şey diyemeyeceğim. Lastik yanak deseni de fena değil parlatınca güzel duruyor.
Fiyat/performans oldu diyebilirim daha lastik basınçlarını kendim kontrol etmedim ilerleyen günlerde onları da kontrol edip detaylı düşüncelerimi iletirim henüz rodajdayız.
IMG_2153.jpeg
IMG_2135.jpeg
IMG_2156.jpeg

Herkese görüş ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Aklımda premium contact 6, falken ze320 vardı bunlarda tam içime sinmiyordu ikisi de sipariş usulü gelecekti hafta içine kadar onu bekleme sabrım yoktu birde bu ara sağa sola koşuşturuyorum arabayı da sert kullanıyorum bu sebepten eski lastiklerle bir kaç kaza atlattım o yüzden değiştirip kafamdan hastalığı atayım rahatça süreyim dedim. Cumartesi günü Konya da jant araştırdım kafama göre bir jant bulamadım ya ısıtmışlar düzeltmişler ya boyası kötüydü boyatırız dediler ama boyananlar pütürlü pütürlüydü hem o yüzden hemde beklemek istemedim. 17” jant pc7 alacaktım maliyet 35 civarına çıkacaktı ve tam istediğim jant olmayacaktı. Sonrasında Tır için sürekli lastik aldığım bayiyi aradım 15” conti ve falken olmadığını ellerinde kumho olduğunu söylediler bakmaya gittim @Onatygt in önerdiği lastiği baya bir övdüler fiyat olarak da 2026 tarihli olarak 3.000x4=12.000₺ montaj dahil anlaştık. Cumartesi günü taktırdım aşağı yukarı bi 500 km kadar da yol yaptım ilk intiba yanaklarının önceki lastiklere göre daha dirayetli bir kaç kere 70-80’le giderken gece gözükmediği için kasislerden uçtum balon vs yok, önceki lastiklerden hafif sert ama aşşırı konforsuz değil, sesi biraz fazla, yol tutuşu da güzel ama mükemmel değil sanki yine hafif yatma oluyor gibi, haricen ben git gel ara yollarda kullanıyorum yolda köprü gibi hafif yüksek geçitler var orada hafif zıplıyor sanırım havalarını ayarlamam lazım biraz fazla gibi, fren mesafesiyle alakalı bir şey diyemeyeceğim. Lastik yanak deseni de fena değil parlatınca güzel duruyor.
Fiyat/performans oldu diyebilirim daha lastik basınçlarını kendim kontrol etmedim ilerleyen günlerde onları da kontrol edip detaylı düşüncelerimi iletirim henüz rodajdayız. Ekli dosyayı görüntüle 56195Ekli dosyayı görüntüle 56196Ekli dosyayı görüntüle 56197
Öncelikle hayırlı olsun zaten Kumho f/p lastik sayılır. Fiyatı güzel almışsınız ben ikinci takımı almak istediğimde 91V için 3300TL giib bir fiyat çekmişlerdi.

Ben mayıs ayında taktım 6000km oldu memnunum. Yanak sertliği ve dirayeti Pirelli kadar olmasa da dengeli bir karakteri olduğu için kullanımda korku yaratmıyor. 1.4ton üstü Accord CG8 ile virajlarda ağlata ağlata kullanıyorum daha bana ayıp yapmadı😁

Bi yanak fotosu da benden olsun

20260618_184450.jpg

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun zaten Kumho f/p lastik sayılır. Fiyatı güzel almışsınız ben ikinci takımı almak istediğimde 91V için 3300TL giib bir fiyat çekmişlerdi.

Ben mayıs ayında taktım 6000km oldu memnunum. Yanak sertliği ve dirayeti Pirelli kadar olmasa da dengeli bir karakteri olduğu için kullanımda korku yaratmıyor. 1.4ton üstü Accord CG8 ile virajlarda ağlata ağlata kullanıyorum daha bana ayıp yapmadı😁

Bi yanak fotosu da benden olsun

Ekli dosyayı görüntüle 56199
Sağ olun fiyat bana da uygun geldi internetten de alsam 1.000₺ montaj parası verecektim. Fotosunu attığım etiketli lastik 2025’di aslında onun üzerinden anlaştık 2026 stok yok elimizde demişlerdi. 91H’mış o 2025’ler. Sonra ben içeride gezerken gözüme çarptı baktım 2026 tarihlisi de var yeni tarihlileri takalım dedim kabul ettiler şansa onlar da 91V’ymiş o da güzel oldu. İnşallah bende memnun kalırım zaten golfe jant alsam da bu lastikleri diğer arabaya aktaracağım bitene kadar kullanırım muhtemelen arabalar satılmazsa.