Fiat Bravo Yaz Lastiği Seçimi 225/40/18

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
563
Marka
BMW
Yakın bir arkadaşımın ilgili aracına performanslı yaz lastiği seçmek istiyoruz. Sportstyle S2 18inç jantları var ve spor yay ile kullanıyor. Yol tutuşu ve frenlemesi iyi olan 4 sezon rahat rahat idare edecek 30-35 bin km hizmet edecek lastik arıyoruz. F/P olarak da en iyi lastiği arıyoruz tabiki. Seçenekler Kumho PS72, Falken FK520, Goodyear Asym6, Hankook S1 Evo3. Tabi başka önerilere de açığız ama amaç lastik başına 4500 ü geçmemek.
42244a02-0dca-4dc5-86f7-5b4764d2ca4b.jpeg

Son düzenleme:
Bu seçeneklerden Asym6 önerebilirim. Kendi aracımda Asym 5 kullandım. Takip çizelgeme baktım, 50k km civarı kullanmış ve yeni sete geçmişim, tutuş, frenleme ve ömür olarak beni tatmin etti. Asym6'nın da geri kalan yönü yoktur.

Benim de bu seçenekler arasından tavsiyem Asymmetric 6 olur, hala güncelliğini koruyan, hem sessiz hem de çok iyi tutuşa sahip bir lastik kendi aracımda 205/45/17 ebatında kullanıyorum. Özellikle yumuşak ve sessiz oluşu beni çok şaşırtmıştı. Ömür olarak 35-40 bin km gibi bir ömrü olduğunu söylüyorlar rakiplerinden bu noktada geri sayılır, ancak beklentileriniz dahilinde sorun olacağını sanmıyorum.

Asym 6'nin bu ebatta 2025 üretim en düşük fiyati 5500 lira civari. 4500'ü hic bir sekilde aşamazsaniz muhtemelen diger seçeneklere yonelmek gerekecek

Asym 6’yı 5k gibi fiyatlara çözebiliyoruz Ankara’da en sıcak seçenek gibi, ancak Kumho PS72’yi de 3,5k ya alabiliyoruz o yüzden seçenekler arasında tuttuk.