FİAT EGEA nın dizel motorunu güçlendirip pist günleri yapacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnternetten kayıt olunan "TOSFED yıldızını arıyor" projesiydi, TOSFED lisansı falan da gerekiyordu ona. Bu normal bir pist etkinliği ve bölge bölge yapılıyor. Önümüzdeki etkinlik 22-23 Temmuz tarihlerinde Körfez pistinde yapılacak ve yalnızca yukarıda belirttiğim bayiler üzerinden kayıt olunuyor. (Akgün Oto, Efsane Oto ve Beykar Oto).

Maalesef Bursa'daki etkinliğin tarihi geçmiş gözüküyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8342

http://motorsporlari.fiat.com.tr/
Anladım , teşekkürler:)
Size iyi eğlenceler :)

Egea gercekten bence Fiat in en cok mesafe kaydettigi araclardan birisi.
Daha once farkettiniz mi bilmiyorum ama 2 kucuk detaydan bahsetmek istedim.
Tavandaki genis kanal gozunuze carpmismiydi daha once?
Ekli dosyayı görüntüle 8339
Bir de arka tamponda camurluga 2-3cm kala bir 3-4 cm lik bir centik var, daha net foto bulamadim netten.
Kayin pederin arabasinda farkettim, foto cekmeyi unuttum. (cok dedim alma diye ama tam bir Fiat ci :D)))
Ekli dosyayı görüntüle 8340
Tavanda özellikle yanlardaki çıkıntı iç mekanda kafa hizalarında baş mesafesine etki ediyor. Aerodinamik etki olarak yanlardan baskı gibi bir amacı var mı bilemiyorum. Arka çamurluktaki çıkıntı da büyük ihtimalle arka tekerlekten sıçrayan çamurlarla alakalı küçük bir tasarımsal düzenlemedir. Benzerlerine pek çok markada siyah plastik çıkıntı olarak rastladım.

Tavanda özellikle yanlardaki çıkıntı iç mekanda kafa hizalarında baş mesafesine etki ediyor. Aerodinamik etki olarak yanlardan baskı gibi bir amacı var mı bilemiyorum. Arka çamurluktaki çıkıntı da büyük ihtimalle arka tekerlekten sıçrayan çamurlarla alakalı küçük bir tasarımsal düzenlemedir. Benzerlerine pek çok markada siyah plastik çıkıntı olarak rastladım.
Tavanla ilgili benzer dusunceleri paylasiyorum, zaten arkadan takip ederken farkettigim bu detayi durur durmaz icine bakarak teyit ettim bas mesafesi ile ilgili oldugunu. Dedigin gibi aerodinamik acidan bir etkisi olup olmadigini muhendisine sormak lazim (bence mutlaka var diyecektir :D)
2016_fiat_tipo_5-door_15_2560x1440.jpg

Centikle ilgili ilk olarak ben de ayni sekilde dusunmustum fakat daha once hic ornegine rastlamadim acikcasi (yada dikkatimi cekmedi), ve ne kadar etkiler bilemem ama aerodinamik acidan da yanlis oldugu asikar...
Edit: Ayrica asagidaki fotoya bakarsak, ise yarayip yaramadigi da tartisilir ama sicrayan camuru azaltmis olabilir tabi...
Capture.PNG

Son düzenleme:
Tavanla ilgili benzer dusunceleri paylasiyorum, zaten arkadan takip ederken farkettigim bu detayi durur durmaz icine bakarak teyit ettim bas mesafesi ile ilgili oldugunu. Dedigin gibi aerodinamik acidan bir etkisi olup olmadigini muhendisine sormak lazim (bence mutlaka var diyecektir :D)
Ekli dosyayı görüntüle 8353
Centikle ilgili ilk olarak ben de ayni sekilde dusunmustum fakat daha once hic ornegine rastlamadim acikcasi (yada dikkatimi cekmedi), ve ne kadar etkiler bilemem ama aerodinamik acidan da yanlis oldugu asikar...
Edit: Ayrica asagidaki fotoya bakarsak, ise yarayip yaramadigi da tartisilir ama sicrayan camuru azaltmis olabilir tabi...
Ekli dosyayı görüntüle 8354
https://www.toyota.com/content/vehicle-landing/2018/chr/features/desktop/CHR_MY18_0037_V001_ED.jpg
Şu fotoda bakabilirsin abi.Ben de git gide görmeye başladım o çentiği çoğu modelde.Bende amacına uygun çalışıyor ama egea biraz küçük sanki

Son düzenleme:
Eren'in test bu sefer olmamış.
Aracın tutunma karakteristiği nasıl, önden mi arkadan mı kayıyor? (videoda çok kafadan kayıyor gibi gözüktü)
Lastikler ne marka, tam slick mi?
Abs var mı, esp devrede mi?
Falan falan...
İnşallah sinan detaylı anlatır.

Eren'in test bu sefer olmamış.
Aracın tutunma karakteristiği nasıl, önden mi arkadan mı kayıyor? (videoda çok kafadan kayıyor gibi gözüktü)
Lastikler ne marka, tam slick mi?
Abs var mı, esp devrede mi?
Falan falan...
İnşallah sinan detaylı anlatır.
Hangisi olmuş hocam?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...