AÇIK Fiat Freemont 2.0 dizel

alfhonso

Hakan BIÇAK
İnfazcı
Yönetici
Admin
24,801
36
Marka
Mercedes
Herkese selam :)
Honda biraz fazla canımı sıkıyor bi süredir. Çok yakıyor yaktığı gibi de gitmiyor. elektrik arızaları ile uğraşıyoruz bi süredir ( evet opel değil honda )

değiştirmeyi düşünüyorum, benzer bütçelere 7 kişilik vs diye geçen 2.0 dizel freemontlar ilgimi çekti.
Görüşü tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim :)

Bütçe sorup farklı önerisi olacak arkadaşlar için bütçe 750 :)

Abi freemontu bir kez test sürüşünde bir defada yazılım yapmadan önce ve sonra sürüp deneyimledim , motorunu ise uzun yollar boyunca doblo'da kullandım 2.0 Mjet müthiş motor öncelikle bunun hakkında en ufak bir şey demeyeceğim , aslında eskiden dedikleri gibi yağını suyunu koy dünyayı gez mercedeslere çok uygun yeni nesil E5/E5.5 motor , performans olarak freemont'ta doblodan aldığım tadı çok alamadım çünkü sanıyorum ki hem otomatik oluşundan hem de araç doblodan daha ağırdı bu ağırlığı hissettiriyordu kesinlikle , tank'ın içinde gidiyor gibiydim hani birisi çıksa ezip geçerdim o biçim :D yazılımdan sonra aracın yürüme durumu çok daha atik olmuştu , tabi bu araç kısa mesafede performans için uygun değil benim gibi 90-100 arası gaza oturup yürütmeye başlayınca çok daha iyi hissettiriyor , 4x4 sistemi lineer çalışıyor AWD sürekli çekişi sunuyor çizgiden kolay kolay çıkartmıyor , koltukların deri olması güzeldi hissiyat falan gerçekten çok güzel sürüş mahalli için yorumlarım bu kadar teşekkürler :D

Abi freemontu bir kez test sürüşünde bir defada yazılım yapmadan önce ve sonra sürüp deneyimledim , motorunu ise uzun yollar boyunca doblo'da kullandım 2.0 Mjet müthiş motor öncelikle bunun hakkında en ufak bir şey demeyeceğim , aslında eskiden dedikleri gibi yağını suyunu koy dünyayı gez mercedeslere çok uygun yeni nesil E5/E5.5 motor , performans olarak freemont'ta doblodan aldığım tadı çok alamadım çünkü sanıyorum ki hem otomatik oluşundan hem de araç doblodan daha ağırdı bu ağırlığı hissettiriyordu kesinlikle , tank'ın içinde gidiyor gibiydim hani birisi çıksa ezip geçerdim o biçim :D yazılımdan sonra aracın yürüme durumu çok daha atik olmuştu , tabi bu araç kısa mesafede performans için uygun değil benim gibi 90-100 arası gaza oturup yürütmeye başlayınca çok daha iyi hissettiriyor , 4x4 sistemi lineer çalışıyor AWD sürekli çekişi sunuyor çizgiden kolay kolay çıkartmıyor , koltukların deri olması güzeldi hissiyat falan gerçekten çok güzel sürüş mahalli için yorumlarım bu kadar teşekkürler :D

hahahaha eyv hacımmm

karavan çekicem bunla bi de. honda hem çekemiyor, hem de yakıyor :D

hahahaha eyv hacımmm

karavan çekicem bunla bi de. honda hem çekemiyor, hem de yakıyor :D
Abi bu motor çeker o konuda hiç laf etmem :D motor gerçekten müthiş şeyler için tasarlanmış Doblomu özledim , 3.5 ortalama ile geziyordum ah zaman ya...

Youtubede abi çok güzel videolar vardı eskiden hala duruyor mu bilmiyorum ama çamurda yazlık lastiklerle falan bir şeyler deniyorlardı :D

• Haha
Tepkiler: alfhonso
Abi bu motor çeker o konuda hiç laf etmem :D motor gerçekten müthiş şeyler için tasarlanmış Doblomu özledim , 3.5 ortalama ile geziyordum ah zaman ya...

Youtubede abi çok güzel videolar vardı eskiden hala duruyor mu bilmiyorum ama çamurda yazlık lastiklerle falan bir şeyler deniyorlardı :D
imzan ne güzelmiş senin öyle ya asdfasdf

valla honda üzdü, 2.0 150 hp sözde ama, çok yakıyor yaktığı gibi de gitmiyor

• Haha
Tepkiler: S.Asil
imzan ne güzelmiş senin öyle ya asdfasdf

valla honda üzdü, 2.0 150 hp sözde ama, çok yakıyor yaktığı gibi de gitmiyor
Freemont az yakar mı bilmiyorum ama azıcık gıdıklatırsan güzel gider abi :D zaten çoğu bu tarz araçlar şehir içi sürüşte bence ortalama 7-8 aşağısını görmez 6 ileri TK vites 2.0 Mjet motor sanırım 2 tonda kendisi gelse çooook az yakıt beklemek biraz tuhaf olur gibi abi :D

Freemont az yakar mı bilmiyorum ama azıcık gıdıklatırsan güzel gider abi :D zaten çoğu bu tarz araçlar şehir içi sürüşte bence ortalama 7-8 aşağısını görmez 6 ileri TK vites 2.0 Mjet motor sanırım 2 tonda kendisi gelse çooook az yakıt beklemek biraz tuhaf olur gibi abi :D
hacım yakması dert değil, yaktığı gibi gitmiyor asdfasdfasdf

merso da az yakmıyor yani ama gidiyor :D

Doççç Cörneyyy 😁Benim birkaç kişiye önerdiğim, kaliteli hissettiren bir araç. 2.0 Multijet güzel bir motor. Aynı motor Doblo’larda ve Alfa Romeo Giulietta’larda da kullanıldı lakin ülkemizde bu versiyon yok. Şanzımanı hakkında bir bilgim yok ama kasanın ağır olduğunu biliyorum. Genel yorumum Fiyat/performans otomobili olduğu yönünde. Geniş, birçok saklama gözü olan, özellikle krom jantlı olursa ucundan kıyısından premium duran Kartal SLX SUV

edit : Makyajsız haliyle Dodge Journey olarak da bakabilirsin abi, 30 HP kadar daha güçsüz 1-2 yaş daha eski ama kondisyona göre 100-200 bin TL oynayabiliyor.

Son düzenleme:
2015 Jeep cherokee ile muhtemelen aynı motora sahip ancak şanzımandan emin değilim. Jeep şanzıman olarak 9 ileri sarsıntılı geçişlere sahip bir şanzımana sahipti ve o dönem patronu bayağı uğraştırmıştı elektrik arızaları vites geçmemesi vs bir süre araç sanayide kalmıştı. Burada tabii ki usta da önemli herkese emanet edilecek arabalar değil.

Cherokee ile aynı motor ama şanzıman çok daha verimsiz. Cherokee uzun dönem kullandık 15.000'de alıp 170.000'e kadar. Sağlamlığından çok memnunduk.

Çok atik bir motor değil 9 ileri şanzımana rağmen fakat sağlam ve yaman bir motor, biz kullanırken ortalama 8 idi. Az yakmıyor 9 ileri ile bile ama pişman da etmiyor. Captiva'dan bir tık az yakar bu şanzımanla Freemont