Herkese merhaba. Bu iki aracı alıcı gözü ile her yönden değerlendirseniz, aynı temizlik ve kondisyonda olsa hangisini tercih ederdiniz ve neden? Bu araçların sizin için göze batan birbirlerinden üstün özellikleri nelerdir?
Çoğu noktasına katılıyorum, sürüş zevki için focus desekte yaşlarını göz önüne alırsak iç mekan, dayanıklılık ve motor seçenekleri olarak golf 4 benim gözümde öndedir.Focus’a oy verdim ama...
...Golf 4 teki iç mekan malzeme kalitesi ve işçiliği Golf 5’te dahi yok, üstüne üstlük 1.6 Hitler BSE motor olsun 1.8 PD130 lar olsun 1.9 TDi ler olsun hepsi de kendini kanıtlamış sağlam motorlar, açıkçası viraj ve sürüş zevkini bir kenara ayırırsak Golf 4 derim.
Ben niçin Focus’a oyumu verdim, e çünkü sürüş hissiyatı, viraj kabiliyeti olarak kendini kanıtlamış araçlardan birisi, benim için bu içerideki malzeme kalitesinden veyahut yalıtım seviyesinden hatta ve hatta sorunsuz motor kombinasyonundan çok çok daha önemli.Varsın malzeme kalitesi zayıf olsun, varsın konfor-yalıtım iyi olmasın varsın Zetec motorun nazı ile uğraşayım ama direksiyon başındayken mutlu olayım![]()