KAPALI Ford Focus vs Skoda Octavia

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dirmak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dirmak

Asfalt Kurutucu
24
Merhaba arkadaşlar, Ford Focus sedan ve Skoda Octavia dizel otomatik şanzımanları hakkında ki düşünceleriniz nelerdir aranızda kullananlar varsa iyi ve kötü yönlerini söyleyebilir misiniz ? İkisininde full donanım seviyelerini baz alarak karşılaştırabilir misiniz ?

octavia hojjjdur ama banenaaa..

bence focus makyajladıktan sonra yalıtımı gidişi yol tutuşu daha da artmış.. bence konforuda ortalama üstü gayet güzel

26 bin km'dir Focus 3 kullanıyoruz araçtan gayet memnunuz. Bizde 1.6 tdci manuel olduğu için powershift konusunda yorum yapmam pek doğru olmaz ancak dün Skoda bayisinde 1.6 tdi+dsg octavia test ettim. Aracın salınımları olması gerekenden fazla ve dsg tsi motorlar ile iyi iş çıkartırken tdi motorda 1-2 arası hep kararsız kaldı. Düz yolda sabit gaz giderken motor devrini 1250'lere kadar düşürdü. Ekonomik çalışmak için programlanmış ama vites tercihlerini ben doğru bulmadım. Eğer 420 litre bagaj işinizi görürse Focus almak daha mantıklı olacaktır. Tabi bu paralara başka modellere de bakılabilir.

Şu Focus'un iç hacmi biraz genişlese - ki kasa değişimi yakındır - düşünülebilir kesinlikle Ali.

Şirket aracı olarak Focus vardı. D.otm ve arkada oturan insanlar için gerçekten pek iç açıcı değil. Neden böyle konuşuyorum yeni araç Skoda Octavia alındı 1.6 TDI Dsg konfor ve iç mekan olarak hem genişlik hem kullanışlılık bakımından Focus'tan çok önde bir araç. Multimedya ekranının kalitesi de gerçekten çok çok iyi ve kapsamlı bir ekranı var. Ben de Focus derdim taa ki Octavia'ya binene kadar.

Şirket aracı olarak Focus vardı. D.otm ve arkada oturan insanlar için gerçekten pek iç açıcı değil. Neden böyle konuşuyorum yeni araç Skoda Octavia alındı 1.6 TDI Dsg konfor ve iç mekan olarak hem genişlik hem kullanışlılık bakımından Focus'tan çok önde bir araç. Multimedya ekranının kalitesi de gerçekten çok çok iyi ve kapsamlı bir ekranı var. Ben de Focus derdim taa ki Octavia'ya binene kadar.
Octavia gerçekten çok iyi bir araba. Genişlik, bagaj hacmi ve bence iç mekan konularında da Focus'tan çok daha iyi. Ama Focus'un da haklı bir yol tutuş birinciliği var.

Şu Focus'un iç hacmi biraz genişlese - ki kasa değişimi yakındır - düşünülebilir kesinlikle Ali.
Bir iki eksik noktası kapatılsa abi güzel bir otomobil aslında ama ses yalıtımı, iç malzeme ve işçilik ve iç hacim konuları biraz sıkıntılı. Yoksa yol tutuşu, keyif, yüksek sürat stabilitesi olarak gayet iyi bir otomobil. Yazım hataları varsa affola :)

94bin octavia,100bini geçen focus sedan.octaviada bi xenon led farlarda standart.Donanım konfor olarak octavia diyebilirim motorunu bilmiyorum ama şanzımandada octavia iyi ama yalıtım yol tutuş kesinlikle focus

powershift bir araca sahip olarak kesinlikle uzak durmanızı öneririm hayatımda gördüğüm en rezalet şanzıman ve ilgisiz hatta aracı bozan bir ford servisleri etkeni varken ford markasından da uzak durmanızı öneririm daha önceki dsglerde şanzıman sorunları yaşanıyordu ama çok geliştirdiler teknolojilerini yeni dsg-7 diye adlandırdıkları şanzımanlarda pek sorun olmadığını duyuyorum hatta oldukçada memnunlar ford aracımda yaşadıklarımı açıcak olursam 3 kere debriyaj seti ve sonrasında değişen şanzıman beyni 1 sene içerisinde yaşadığım şanzıman sorunları bir model ile sınırlandırmayıp tüm modelleri ford servislerine şanzıman sorunundan dolayı geldiğinden ford servisi kapısına gidip yaşanan kavgalara şahit olarak da emin olabilirsiniz inanın çok ilgisiz ve bir gün önce yapılan aracımı kaç kere sabahına çalışmadığından çekiciyle götürdüm buna yaptıkları bakım bile dahil dışardaki servisçilerden şaşmayın ford marka alırsanız da garantiyi önemsemeyin fordda inanın bozuyolar arabaları fazla para kazanabilmek için

hem focus un sürüş dinamiklerine yakın hem de octavia nın iç hacmine, bagaj hacmine kullanışlılığına sahip olsun diyorsanız jetta iyi bir seçenek.
derseniz ki hacim benim için çok önemli değil ama iç mekan kalitesi, mazleme kalitesi olmazsa olmazım derseniz golf.
güncel bir kasa olsun, dizel olsun (1.6 cdti 136 bg iyi bir motor hakkaten) diğer özellikleri genel olarak sınıf ihtiyaçlarını karşılarsın diyorsanız astra hatcback.
bunlar c segmenti için önerilerim olacaktır.
d segmenti için genel olarak insignia ve superb üzerinde durulmuş.bunlar için ise
yine iç hacim,kullanışlılık arıyorsanız superb
daha sportif bir tasarım ve sürüş arıyosanız insignia.
benzinli motor alıcaksanız, atmosferik motor ve sesi takıntınız yoksa tercihiniz turbo benzinli olsun. hakkaten kullanmayı bilirsen verimli bir kombinasyon. VW dizel motorları biraz demode kalsa da benzinli motorları bir o kadar iyi o yüzden TSI iyi bir seçenek.
vites konusunda tercihe göre değişir tabi ama ben manuel ciyim. otomatik vitese vereceğim paraya donanım almak ya da daha az para vermek bana daha iyi geliyor, tabi bu kişisel bir tercih.
burda ismi geçen arabaların hiçbiri kötü araba değil veya eksiksiz arabalarda değil, hepsinin belli noktaları güçlü veya zayıf.
önemli olan sizin güçlü olmasını istediğiniz yönlerin hangi arabayla daha çok örtüştüğü. en fazla örtüşen araba sizin için doğru tercih olacaktır.
dediğim gibi her iyi araba herkes için doğru araba olmayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...