Forum Kullanıcılarının Hobileri,İlgi Alanları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilhan55

Profesör
12 Eyl 2016
1,250
3,043
3,720
Bende birkaç ekleme yapayım.
Şehir içi arabada ve sabahları genellikle radyo bunun haricinde Karadeniz şarkıları, barış Manço dinlerim.Evde akşamları 80'ler klasik müzikleri dinlemeyi severim.Evde kendimce bir sinema ekipmanım var geceleri vakit oldukça projektörüm ile sinema perdesine yansıtarak film izlemekten keyif alırım.

Kış mevsimini pek severim.Arkadalarimda müsait olursa erzagimizi alır balık tutmaya gideriz.Polar'ı gırtlağıma kadar çekip, sigarayı yakıp balık beklemek bana huzur verir.Bir haftanın yorgunluğunu alır benden..

Kamp kısıtlı zamandan dolayı sık yapamam.Yaptığımiz vakit cuma akşamından erzaklari, tüfekleri,tulumlari, çadırları arabaya doldurur çıkarız.Pazar öğleden sonra döneriz.
 
Son düzenleme:

ESEB19

Profesör
Beta Programı
8 Eyl 2016
423
425
1,395
Marka
Volkswagen
Spor olarak masa tenisi oynarım haftada asgari 2 3 kez

Küçük voltlu elektrik motorları ile yeni bişeyler yapmayı severim bulup buluşturmakda denebilir @Stirling motor konumdanda anlaşılcağı üzere

Youtubeda saatlerce vaktimi geçirebilirim
 

aragaz34

Taklacı Güvercin
19 Ocak 2017
39
69
335
Araba kullanmak(hızlı şoför diyebiliriz)-(bir suredir mümkün olmuyor)fotograf cekmek özellikle kisin kar manzaraları.canon 600d var ama cogunkukla mobil fotoğrafçılığın içindeyim.lumia 1020 ve lgg4 ile çekiyorum.podcast yayınları dinlerim.Aragaz vazgeçilmez programı mdır.arac kullanirken de sürekli radyo açıktır.her saat dilimine denk getirdiğim dinlediğim programlarım mevcut:)) ayrica cs go oyuncusuyum ve bf1 i de adeks e gittikçe oynarım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve defender

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,716
1
6,450
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Şu başlığı okuyunca foruma, otopark.com'a olan güvenim bir kat daha arttı. Yazıştığımız insanların entellektüel seviyelerinin yüksek olması gerçekten göz yaşartacak kadar sevindirici bir şey.
Herşeyden önce ben biraz evcil bir insanım. O sebeple hobilerim de hep evimde, ailemle yapabileceğim şeyler öne çıkar. Eşimle birlikte güzel bir kış pazar günü 3-4 adet kaliteli filmi ard arda izlemenin keyfi benim için ayrıdır.
Müzik, hayatımda hep merkezde olmuştur. Özellikle eskişehirde okurken metal müziği damarlarımıza kadar işletmiştik. Eskişehir'deki metal kültürü, Tr'de hiç bir yerde yoktur bence. Neredeyse her gün başka bir mekanda canlı müzik olurdu. En unutamadığım konserler ise, bilen bilir, makine grubunun konserleriydi. Yaptıkları cover'lar olsun, kendi şarkıları olsun, hep efsaneydi. Tabi pek çok grup gibi onlarda dağıldı gitti, bir efsane daha bitti. Ünlülerden ise en keyifle dinlediğim canlı performans çilekeş grubundaydı. Onlar da muadillerinden çok farklıydı. Ama onlarda dağıldı gitti, yazık oldu.
Üniversite bitip İzmir'e dönünce, bar müzikleri kendini daha çok salon konserlerine ve jazz'a bıraktı. AASSM'deki efsane konserleri hep arkadaşlarımızla takip ederdik. Özellikle Hüsnü Şenlendirici'nin Chadffer Youssufe (yanlış yazmış olabilirim) ve İlhan Erşahin ile verdiği konserler hafızama kazınmıştır. Ama eşimin hamile kalması ve doğum dolayısıyla da bu salon konserlerine bir süredir ara verdik, daha da çok ara vereceğiz gibi duruyor.
Egeli olarak yaz aylarının tadı bir başka oluyor. Hafta sonları annemlerin yazlığında uyanıp kahvaltıyı hep birlikte yapmak bile ayrı bir keyif. Hele ki bu sene hem abimin hem de benim oğlan hayatımıza dahil oldu, o sebeple yaz sabahları artık daha da keyifli olacak gibi inş. Tabi sahilde uzanmak, keyifle denize girip yüzmek de başka bir zevk. Ama zengin kekoların hava atma mekanı olan beach club'lardan nefret ederim desem yeridir. O sebeple az bilinen butik sahiller her zaman tercihimdir.
İşimi severek yapıyorum, işimle ilgili yeni şeyleri öğrenmek ilgilenmek ve zaman geçirmekten keyif alıyorum.
Ve tabii ki de arabalar!!! Bireysel hobilerimin açık ara en büyüğü. İşe başlayıp ekonomik özgürlüğümü kazanmam ile bu hobim tam anlamıyla başlamış oldu. Onun öncesinde babamın abimin arabaları ile az biraz dolaşır, hayalimizdeki arabalara bakıp ancak iç çekerdim. Ama özellikle evlendikten sonra ev kurmak için para biriktirme işleri bitince, kazancımın nacizane bir kısmını arabama yatırabilir hale geldim. Önce Civic, şimdi ise MiTo ile, yine mütevazi sayılacak bütçeler ile bu keyfi elimden geldiğince yaşamaya çalışıyorum. Babamın oto tamir dükkanında da vakit geçirmek, sanayide tanıdık ustaların dükkanlarında arabamla ilgili ufak tefek eksikleri gidermek, arabayı tanımak da başka bir keyifli oluyor.
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Bende hafiften telefon kurcalamak var . Arada cikip yeni yerler kesfedip boyle ufak ama kucuk neseli yerlere gitmeyi ayri severim.tabi dogal olarak arabalara ilgim var mekanik degil ama boya konusunda 7 araba yaptim yari profesyonel sekilde iyide geri donusler aldim hobi olarak yapiyorum maddi karsiligi olmadan tabiki. Meslegimden dolayi arada dalis yapiyorum hobi niyetine.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
En başa otomobilleri koyarım. Ama tutup süpersporlar filan değil, böyle erişilebilir tüm otomobiller hakkında ne bilsem öğrensem hoşuma gidiyor. Viper'daki kamyondan çıkma v10 motoru bilmem bana çok haz vermedi. Ama forumdaki teknik bilgiler ve sorunlar&çözümleri bölümleri çok hoşuma gidiyor. Fırsat buldukça lise zamanlarımdan beri test sürüşlerine çıkarım. O zamanlar babasının üni.ye girdiği zaman araba alacağı oğlu senaryosuyla galericiler sitesinde gezerdim, bir süre sonra yemez oldular tabii... =) Eğer bu modellerle ilgili yazılı blog oluştursaydım arşivim geniş olurdu. Zamanında yapmayınca şimdi ancak sorana söylüyorum :)
Otomobillerden hemen sonra futbol gelir. İyi bir futbol izleyicisi olduğumu düşünürüm. Ama mantığını anlayamadığım için izahını ve savunmasını yapamayacağım şekilde holiganlık da var maalesef. Genel olarak görüntümün aldatacağı şekilde spor yapmayı da severim ama fiziksel engeller çıktıkça sıra sıra yaptığım sporları bıraktım. Amatör olarak futbol, Amerikan futbolu, basketbol oynadım geçmişte. En son 2yıl önce bileği kırdığımda futbolu da bıraktım, PES oynuyorum artık. =)
Müzikle aram iyidir. Yatkınlığıö da vardır, elime hangi müzik aletini alsam çalmayı öğrenmem 15dk sürer. Keşke müzik eğitimimi hocaya kızıp bırakmasaydım diyorum. 2tane gitarım var, arada alır çalarım. Tek kulağımda haf düzeyde kalıcı işitme kaybı yaşayana kadar akort ayarlarını referans ses olmadan yapabiliyordum, sonra o kadar yetenek kalmadı. Tek eksiğim teknik bilgim çok çok az, o yüzden hobi amaçlı tıngırdatırım diyelim :)
Bir de bilgisayarlarla aram iyidir. IT sektöründe çalışıyor olmam genel olarak bu konuda sıcak kalmamı kolaylaştırıyor. Hayatı kolaylaştıran ve zorlaştıran teknolojileri takip etmeyi severim.
Gerçek spor hayatımda şeytan rıdvan gibi sakatlıklardan jübile yaptım ama imdadıma e-spor yetişti. :) Hobi amaçlı CS filan oynarım ama o da arkadaşlarla... Açıkçası ekipmanlara veya pahalı oyunlara para harcayıp yatırım yapmam.
Siyasetle ve ekonomiyle zorunlu olduğum kadar ilgileniyorum. Dışarıya karşı apolitik duruş sergilemeyi tercih edip çoğu zaman fikirlerimi kendime saklıyorum. Aksi halde ciddi sinirlerimi bozarım, başkalarının da kalbini kırarım. Evimde tv yok öyle söyleyeyim. Borsadan filan da anlamam, hiç ilgimi çekmediğinden ben de öğrenme gereği görmedim.
Genel olarak öğrenmeyi çok severim. Birşeyler hakkında gerçekten bilgisi olan herkesten birşeyler öğrenip ilgimi çekerse sonradan kendim de üzerinde araştırma yapmayı severim. Okumayı çok severim ama hep böyle bilgiler araştırıp okumaya alıştım.
Bir arkadaşım bu standart erkek hobilerim nedeniyle bana "plugin'li Türk erkeği" yakıştırması yapmıştı. Hala çok doğru buluyorum :)
 

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
Eskicileri gezmeyi seviyorum. Bomontide pazar günleri antikacılar pazarı kuruluyor. Gerçi burda bayaaa pahalı. 2 sene önce avusturyaya gitme durumum olduğunda beni eskicilere götürmeleri için zorlamıştım; bi tanıdığıma daktilo aldım 5 € ya.... türkiyeye döndüğümde aynısını sahibindende 385 tlye görmüştüm ... bitanede savaş zamanından sanırım kalma bitane vardı onuda alabileydim ne yazıkki kg sınırı yüzünden alamamıştım:(
Gezmeyi severim ama öyle yalnız değil; birkaç kişiyle dağ, bayır, orman, yeşillik, deniz kenarı... ( hatta denizlide bi doğa yürüyüşü varmış ona katılmayı düşünüyorum)
Herkes gibi müzik dinlemeyi,kitap okumayı (gözlerimi bozduğum için kitaplarımı her açtığımda kendimi tek bi bölüm okumak için zorluyorum.. 2. Bölümü aynı zamanda açıp okumuyorum zor oluyo ama sağlık önemli sonuçta..)
Yabancı dizilerden çok izlerim ( fantastik, aksiyon, polisiye, gerilim) ama çok övgü alıp heryerden tavsiye edilen dizileri nedense hiç izleyesim olmuyo...
Evdekileri sinirlendirmeye bayılıyorum :D sonunda bigün dayak yicem ama hadi hayırlısı :D
Burdan sonrası forumdakilerin ilgisini çekmez sanırım. Takı yapmayı severim hatta bi dönem satış yapıyordum şimdilerde tanıdıkların doğum günlerinde hediye olarak boncuk takı yapıp veriyorum. Birde nailart var ama dediğim gibi bunlar bu forumda ilgi çekmez :D
 
Son düzenleme:

mustafa.e

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,884
8,361
4,570
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
Bu forumda bulunduğum için arabaları saymıyorum bile :D
Motosikletler ve bisikletler 2.sırada geliyor benim için. 2 tekerin verdiği özgürlük ve yaşadığını anlama hissine bayılıyorum. Bisiklette bütün vücuda vuran rüzgar, artan kalp atışları canlı olduğumu, motosiklette içten yanmalı motorun titreşimi ve asfaltın hızla geçişi sinir sistemimin varlığını hatırlatıyor :D kötü bir bisikletim var bisikletçiyim diyen adam dönüp yüzüne bakmaz ama öğrenci adam olunca 1500 2000 lira verip adam gibi bir bisiklet alamıyorum :) yıllardır hayalini kursam da motosiklet de alamadım sonuçta bisiklet bile alamıyorum :D :D ama üzülmüyorum sonuçta daha 18 yaşındayım gerçekleşmeyecek hayallerim yok sadece biraz daha beklemem lazım :)
Son zamanlarda merak sardığım kampçılık, doğa yürüyüşçülük adına ne dersek işte kısaca doğada olmak. Buna da ufaktan yatırım yapıyorum çadır uyku tulumu vs malzemelerimi topluyorum baharda planlarım var inşallah gerçekleşir :)
Kitap kurdu olmasam da okumayı severim beni geliştiren, ufkumu açan, beynimi çalıştıran kitaplara bayılırım :D aynı şekilde filmler için de geçerli bu maddeler. Film izlerken sahnelerin nasıl çekildiğini, kurgusunun nasıl yapıldığını falan düşünerek izlerim hep. Kamera kullanmayı içerik üretmeyi de seviyorum :D lisede arkadaşlarla kısa film çekmişliğim de var nişan fotoğrafları çekmişliğim de :D bi kere de okulda tiyatro oynamıştım hoşuma gitmişti ama ona devam etmeyi düşünmedim hiç :D
Şimdiyse üniversite sınavına hazırlanan bir yarış atıyım ve bütün hobilerimi sınav sonrasına ertelemiş vaziyetteyim :)
Artık sona geldim bu kadar yeter :D ben bile şaşırdım nasıl yazdığıma çünkü yazma işini pek beceremem. Kendimi evlilik programında anlatıyor gibi hissetmedim değil :D buraya kadar okuyanlara da teşekkür ediyorum :)
 

mecagil

Profesör
9 Eki 2016
670
1,139
2,320
Ankara
Marka
Ford
Eskiden çok okurdum artık kitap açmıyorum :( Fotoğrafla uğraşıyorum uygun yer ve zaman bulursam, nitrolu rc arabam var bi aralar onunla çok uğraşırdım. Şu sıralar bulduğum boş zamanlarda pc açmak dışında pek bişey yapmıyorum
 

fatih yavuz

Profesör
8 Eyl 2016
559
1,083
2,320
İstanbul
Marka
Saab
en büyük hobim otomobil dışında fotoğrafçılık ve müzik. ama müzik demişken, müzik yapmıyorum sadece profesyonel bir müzik dinleyicisiyim. kulaklıklar ve müzik çalan cihazlara(çoğunlukla dap) ve fotoğraf makinelerine büyük merakım var. kazandığım tüm meblağları bu 2 hobime yatıyorum desem yeridir. onun dışında revell araba maketlerini yapmayı severim. esasında zilyon tane meraklı olduğum konu var ama temel olanları anlatmak istedim..
bu arada forumu muzun seviyesi cidden çok iyi. hobisi olan insandan zarar gelmez. çok iyisiniz dostlarım...
 

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Bir otomobil sevdalısı olarak takip ettiğim aylık dergiler var onun dışında ufak bir maket araba koleksiyonum var onla ilgilenirim. Bunun dışında uçaklara ilgiliyimdir, evimiz havalimanına yakın uçakların kalkış-inişlerini falan izlerim hava açık olduğu zamanlarda. Tv ile pek aram yok genelde maç izlemek için açarım ve ya film kanallarına falan bakarım. Fm ve Gta hayranıyım. Fm 2010-2017 arası hepsi yüklü fırsat buldukça oynarım. Gerçek hikayelerden alıntı olan filmleri çok severim türüne bakmadan bulduğumu izlerim. Ayda 1-2 kez tiyatroya gitmeye çalışıyorum daha çok görseli iyi olan ve ya eğlenceli oyunları tercih ederim. Arkadaşlarla toplandığımızdada en çok yaptığımız şey batak atmak, haftada en az 3-4 gün batak atmadan yapamıyoruz :)
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,133
1
3,133
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Birçok şeyden biraz anlayan ama hiçbir şeyden tam olarak anlamayan adam; o benim :)

Zaman içerisinde bilgisayar donanım-yazılım, web tasarım, genel olarak mekatronik başlığı altında toplayabileceğimiz otomasyon sistemleri, hidrolik-pnömatik sistemler, birazcık torna-tesviye, doğa sporlarından rafting, yamaç paraşütü(uçamadan bıraktım), paintball, dini konulardan fıkıh, tefsir, azıcık ucundan ceza hukuku, güvenlik bilimleri, terör örgütlerinin çalışma biçimleri ve eylem tarzları....

son olarak da fotoğrafçılık. bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. yukarıda yazdıklarımın bir bölümünün eğitimini alırken hobi olarak da ilgilendiğim oldu, bir kısmına tamamen hasbelkader merak sardım, bir kısmı da sadece çeşitli okumalardan ibaret. genel olarak evcimen bir adamımdır. bilgisayar başında özellikle son yıllarda uzun saatler geçirdiğim olur. bir konuyu araştırırken 15-20 tarayıcı sekmesi arasında kaybolmayı çok severim.

ve müzik. bütün bu yazdıklarımın arkasında fon olarak birçok türden müzik de bulundururum. spotify listem vücut bulsa sanırım kürekle dalardım.
 

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,716
1
6,450
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Birçok şeyden biraz anlayan ama hiçbir şeyden tam olarak anlamayan adam; o benim :)
Endüstri mühendisliğini tanımlamışsın hocam:)
Lisans'tayken endüstri mühendisi arkadaşlarla tam olarak bu söylemle dalga geçerdik. Ama sonra gittim, yüksek lisansı endüstri mühendisliğinden yaptım:)
 

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
Yaklaşık 18 sene 10'u profesyonel olarak yüzdüm. Çeşitli Türkiye derecelerim oldu birkaç kez milli takıma katılma hakkı kazandım ve balkan gençler şampiyonasında ülkemi temsil edip 3. oldum. Sonrasında üniversite hayatı ve derslerin yoğunluğu ayrıca yaşadığım sakatlıklar-hastalıklar profesyonel olarak devam etmemi engelledi. Üniversite yıllarımda bende yüzme hocalığı yaptım hem kopmamış oldum hem de harçlığımı çıkardım. Geçen sene ise plastik maketçiliğe merak sardım ancak hem biraz pahalı hemde zaman alan bir hobi olması nedeniyle işler pek istediğim gibi gitmedi. Şuan ise işlerimin de yoğunluğundan dolayı hiç ilgilenemiyorum. Bunun dışında 2-3 adet maket arabam var ileride koleksiyona çevirmeyi düşünüyorum. Fırsat buldukça kitap okuyorum akademik de olabiliyor bunlar Ancak modern klasikler ve klasikleri okumaya bayılıyorum Kazancakis'in Zorba'sı en sevdiğim romandır. Bunun dışında Emrah Serbes hayranıyımdır. Her zaman odamı boydan boya kitaplığa(kendi mini kütüphanem) çevirme isteğim olmuştur. Şimdilik o kadar kitabım olmasa da zamanla olacağını tahmin ediyorum. son olarak da saksıda cherry domates ve biber yetiştirmeye çalışıyorum. Yazları çilek de ekiyorum. Çok olmasalar da tatları ayrı lezzetli oluyor:)
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve alfhonso

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,133
1
3,133
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Endüstri mühendisliğini tanımlamışsın hocam:)
Lisans'tayken endüstri mühendisi arkadaşlarla tam olarak bu söylemle dalga geçerdik. Ama sonra gittim, yüksek lisansı endüstri mühendisliğinden yaptım:)
Farkındayım, aslında ülkemizde eğitim sistemi normal şartlarda ilerleseydi ben de mekatronik ya da endüstri mühendisliği okurdum. yani eğitim hayatım normal işleyişi içersinde ikisinden biriyle son bulurdu ama malum, burası Türkiye. :)
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,655
1
64,534
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Ne güzel ya, her konudan her meslekten her türlü hobiye sahip çok farklı kültürleri bi arada barındıran bi forum sitesiyiz. İlgiyle takip ettiğim bir başlık ve okudukça daha çok mutlu oluyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım