Garanti bittikten sonra Bakımı Servisde yaptırıyormusunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben yetkilide aracimin yaninda dolasirim. Lifte kaldirilinca altina girer kontrol edip bakarim, ustayla muhabbet ederim. Sizi soyle bekleme salonumuza alalim olayina hic gelemem. Zaten bunu bildikleri icin de bana boyle bir sey demezler.

Edit: yetkilide aracimla ilgilenen ustalara bahsis vermeyi ihmal etmem. Hem muhabbet hem bahsis. Bu sayede hem ozeniyorlar hem de ' abi bu balata daha gider, degistirme bos yere ' gibi tavsiyelerini de eksik etmezler.

Son düzenleme:
Ben yetkilide aracimin yaninda dolasirim. Lifte kaldirilinca altina girer kontrol edip bakarim, ustayla muhabbet ederim. Sizi soyle bekleme salonumuza alalim olayina hic gelemem. Zaten bunu bildikleri icin de bana boyle bir sey demezler.

Edit: yetkilide aracimla ilgilenen ustalara bahsis vermeyi ihmal etmem. Hem muhabbet hem bahsis. Bu sayede hem ozeniyorlar hem de ' abi bu balata daha gider, degistirme bos yere ' gibi tavsiyelerini de eksik etmezler.
Böyle yetkili servise can kurban. Valla şanslıymışsınız.

Böyle yetkili servise can kurban. Valla şanslıymışsınız.
Biz o bayiden zaman içinde dördüncü ford aracımızı aldığımız için işlemler konusunda biraz daha rahatız. Ama zaten hiç araç almamış olsak da gördüğüm kadarıyla direkt kazıkçı yahut dolandırıcı bir izlenim vermiyorlar. Misal, aracımın arka tamponuna vurmuşlardı ve kasko şirketi tamponun tamir olabileceğini söyleyip otoking'e gönderdi tamponu. Ben yetkilidekilere dedim ki tampon geldiğinde boyaya geçmeden evvel kontrol edin, eğer eskisi gibi değilse ben cebimden ödeyip yeni tampon sipariş ettireceğim. Beni 1 hafta içinde aradılar, abi tampon eskisi gibi biz bunu boyayıp takalım, yeni tampona lüzum yok dediler. Başka bayi olsa yenisini aldırmaya çalışırdı. Güveniyorum yani bu bayiye.

böyle müşteriye can kurban

7 sene boyunca 2007 caddy'mizi yetkili servise götürdük kaydı kuydu olsun satarken km orijinalliği belgelensin diye. Ama iş baskı balat değişmeye gelince özele gittik çünkü yetkilide 3000 liraydı özelde 1500 aynı parçalar ve usta da eski yetkili servis ustasıydı çok memnun kalmıştık hem davranışları hem bilgisi gayet yerinde biriydi.
Ama arabayı bakıma bırakıp sonra geri alırken yanında bi avuç cıvata verip "abi bunlar arttı" diyen sanayiciler de duyduk :D :D

7 sene boyunca 2007 caddy'mizi yetkili servise götürdük kaydı kuydu olsun satarken km orijinalliği belgelensin diye. Ama iş baskı balat değişmeye gelince özele gittik çünkü yetkilide 3000 liraydı özelde 1500 aynı parçalar ve usta da eski yetkili servis ustasıydı çok memnun kalmıştık hem davranışları hem bilgisi gayet yerinde biriydi.
Ama arabayı bakıma bırakıp sonra geri alırken yanında bi avuç cıvata verip "abi bunlar arttı" diyen sanayiciler de duyduk :D :D

sanayiici değil onlar başka bi şey. Doğru yere götürmek önemli

Eskiden gittiğimiz usta bi kere şaka yapmıştı bana öyle :D Ustanın hası civata artırandır aaa nasıl bilmezsinz bunu :D:D

Rektefiyeci yeğeni olarak çok şanslı görüyorum kendimi :cool: @motorsinann ın dediği gibi sadece krank mili 2 metreden uzun veya v8 iş makinesi motorlarıyla dolu dükkan. Gemi motorlarına hiç girmeyeyim motora merdivenle giriliyor :D Yeter ki usta güvenilir ve işinin ehli olsun garanti bitene kadar servis sonra sanayi

Rektefiyeci yeğeni olarak çok şanslı görüyorum kendimi :cool: @motorsinann ın dediği gibi sadece krank mili 2 metreden uzun veya v8 iş makinesi motorlarıyla dolu dükkan. Gemi motorlarına hiç girmeyeyim motora merdivenle giriliyor :D Yeter ki usta güvenilir ve işinin ehli olsun garanti bitene kadar servis sonra sanayi
yok panpa 1.0 3 silindirli i10 motorunu yapamazlar ama

tabii çok ince ayar yapan aletler var, geçenlerde sanayi de motorsuz Porsche görmüştüm... ama motorsuz i10 göremedim çünkü ne anlayacaklar
Ali abiye şu konuda hak veriyorum arabam tsi dsg veya powershift ecoboost gibi elektrik süpürgesi+çift kavrama olsa ben de çekinirim şanzımanı falan yapamazlar diye. Ama atmosferik ve düz vites arabada çekinmeye gerek yok.

Ali abiye şu konuda hak veriyorum arabam tsi dsg veya powershift ecoboost gibi elektrik süpürgesi+çift kavrama olsa ben de çekinirim şanzımanı falan yapamazlar diye. Ama atmosferik ve düz vites arabada çekinmeye gerek yok.
arkadaşımın 98 sonatasının otomatik şanzımanı açıldı, şanzımancıya gittik 3 tane DSG indirmişlerdi haftada 4 DSG geldiğini söyledi, ilk çıktığı zamanlar sanayide çift kavrama sıkıntıydı ama şu zamanlarda ustalık problemsiz, aynı şekilde o markanın özel servisleri de her türlü motorundan v.s anlıyorlar

Miss gibi 1,0 3 silindir arabam var. Azla yetinmeyi öğrenmişim diyorum..
Allah'tan Avisden araba kiralaya kiralay neyin ne olduğunu görecek kadar deneme yapabildim. Adını duyduğunuz her vites tipini , her motor tipini kullandım. 1,6 atmosferikte sürdüm, cvt jeepide bindim. anlıycağınız, herşeyi tattım. Fakat her araba teslim ederken depo fullemek bana gerçekte bana ne lazım olduğunu gösterdi.

Biz zaten ailecek servise karşıyız. Geçenlerde ben çevreden görüp bi heves ettim. Annemin yarise bagaj pandizotu lazım olmuştu. Aradım yetkili servisi 1600₺ dediler. Dedim ki "abi komple bagaj değil, pandizotu" adam da dedi ki "evet pandizot". O zamandan beri kilit mekanizması falan gibi orijinal isteyen parçaları dışında sanayide hallediyoruz araçlarımızı.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...