Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teşekkürler, otopark incelemesini izledim 4 çeker yetenekleri üst düzey ancak günlük yaşantımızda ne kadar ek hacme ihtiyaç var ve ne kadar dört çeker ihtiyaç oluyor diye sorunca kendime vazgeçtim d-suvdan. Uygun bir 2013+ Mazda 3 için pusudayim
Ben zaten 4 çekeri fazladan ağırlık olarak görüyorum günlük kullanılacak arabada. Dediğiniz gibi kaç kere 4 çekere ihtiyacınız olacak ki? Dediğiniz kasa mazda 3'ü ilk çıktığı zaman babama aldırmaya çalışmıştım ama kendisi gene caddy aldı :D güzel araba umarım istediğiniz kriterlerde bulursunuz :)

4 silindirli arabada her 180 derecelik cevrimde 1 adet power stroke olurken 3 silindirli motorlarda her 240 derecelik cevrimde 1 adet power stroke oluşuyormuş..

Bu sebeble motor 2000 devir dakikada 4 silindirli arabada 4000 ateşleme olurken.
3 silindirli otomabild3 ateşleme 3000 ateşleme yapiyor.
Fakat 3 silindirun yapisi nedeniyle 1 patlama ile 120 derecelik cevrim elde ediliyor. Yakit daha verimli kullaniliyormuş. 4 silindirin strokelari 180 derece oldugu icin her stroke 180 derece oldugundan he silindir ateşleme esnasinda 180 derecelik cevrim yapiyor..

Uykusuz kalinca bir iki makale okudum ingilizce .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...